وظايف منتظران - الگوپذيري
وقتي معرفت به امام و جلوههاي زيباي رفتاري آن بزرگوار به دست آمد، سخن از پيروي و الگوگرفتن از آن مظهر كمالات به ميان ميآيد.
پيامبر اكرم(صلي الله عليه و آله وسلم) فرمود:
«خوشابه حال آنكه قائم خاندان مرا درك كند در حالي كه پيش از دوران قيام، به او و امامان قبل از او اقتدا كرده و از دشمنان ايشان، اعلام بيزاري كرده باشد. آنان دوستان و همراهانِ من و گرامي ترينِ امت من، در نزد من هستند.»
به راستي آن كس كه در تقوا، عبادت، ساده زيستي، سخاوت، صبر و همه فضائل اخلاقي دنباله رو امام و مراد خويش است چه رتبه بلندي نزد آن رهبر الهي خواهد داشت و آنگاه كه به حضور مقدسش بار يابد چه سربلند و سرافراز خواهد بود؟!
آيا جز اين است كه منتظري كه در طلب زيباترين پديده عالم است خود را به خوبيها ميآرايد و از زشتيها و رذائل اخلاقي دوري ميكند و در مسير انتظار همواره مراقب افكار و اعمال خويش است؟! و گرنه افتادن به دام بديها رفته رفته فاصله او و معشوق خوبان را زيادتر خواهد كرد و اين حقيقتي است كه در بيان هشدار دهنده آن امام موعود آمده است:
«فَما يحْبِسُنا عَنْهُم اِلاّ ما يتَّصِلُ بِنا مِمّا نُكْرِهُهُ وَلا نُؤْثِرُهُ مِنْهُم؛
هيچ چيز ما را از شيعيان جدا نكرده است مگر آنچه از كارهاي ايشان كه به ما ميرسد. اعمالي كه خوشايند ما نيست و از شيعيان انتظار نداريم!»
نهايت آرزوي منتظران آن است كه در برپايي دولت مهدوي و حكومت عدل جهاني سهمي داشته باشند و افتخار ياوري و همراهي آخرين حجّت حق را بدست آورند ولي مگر نيل به چنين سعادت بزرگي جز با خودسازي و آراستگي اخلاقي ميسّر است؟!
امام صادق(عليه السلام) فرمود:
«مَنْ سَرَّهُ اَنْ يكُونَ مِنْ اَصْحابِ القائمِ فَلْينْتَظِرْ وَلْيعْمَلْ بِالْوَرَعِ وَمَحاسِنِ الاَْخْلاقِ وَهُوَ مُنْتَظِر؛
هر كس دوست دارد از ياران حضرت قائم(عليه السلام) باشد بايد منتظر باشد و در حال انتظار به پرهيزكاري و اخلاق نيكو رفتار نمايد.»
و روشن است كه در مسير تحقق چنين خواستهاي هيچ الگو و نمونهاي برتر از آن امام بزرگوار كه آينه تمام زيبايي هاست يافت نميشود.
---------------------------------------
1. كمال الدين، ج 1، باب 25، ح 3، ص 535.
2. بحارالانوار، ج 53، ص 177.
3. غيبت نعمانى، باب 11، ح 16، ص 207.
منبع : http://mahdaviat.org