|
تاريخ تولد :17/4/1319
|
نام پدر :علي محمد
|
|
تاریخ شهادت : 30/4/1361
|
محل تولد :همدان /همدان /-
|
|
طول مدت حیات :42
|
محل شهادت :كوشك
|
| مزار شهید : |
دارالمؤمنين همدان در روز هفدهم تير ماه سال 1319 ياقوت درخشندهاي را در آغوش خويش پذيرا گشت که از همان بدو تولد نور مبارزه با کفر و الحاد در چشمان تيزبينش برق ميزد، تقدير الهي بر اين رقم خورد که محمود نيکومنظر در اولين قدمهاي نوجواني با از دست دادن پدر آبديدهتر گرديد. او با دشواريها و سختيهاي بيشمار تحصيلات دبيرستان را نيز پشت سر نهاد، در سال 1343 بعد از طي يک دوره آموزشي هفتماهه در دانشسراي کشاورزي تهران به استخدام اداره تعاون و امور روستاها درآمد.
زندگي مشترک خويش را در مشهد و با زيارت قبر امام هشتم (ع) آغاز نمود، و از آنجا با خريدن چند جلد کتاب، از جمله کتب مناظره نوشتهي شهيد هاشمينژاد شروع به مطالعه کتابهاي مذهبي نمود، نيکومنظر، همواره به ارشاد و تحريک روستاييان عليه رژيم استعمارگر پهلوي ميپرداخت و با سوزاندن مجلات، نشريات و عکسهاي خاندان منحوس پهلوي از پخش آنها در روستاها که يکي از وظايفش بود خودداري ميکرد.
فعاليتهاي مذهبي، سياسي، را در ابتدا با شرکت در جلسات برادر اکرمي در سال 1345 به صورت رسمي شروع کرد و از روحانيوني که هفتهاي يک بار توسط برادران سيدکاظم اکرمي و علي آقا محمدي جهت ارشاد جوانان به همدان دعوت ميشدند در منزل پذيرايي ميکرد. با دستگيري برادران اکرمي و آقا محمدي توسط ساواک ايشان با تغيير قيافه از دام مأمورين گريخت. نيکومنظر همواره به دنبال انجام وظيفه بود، به همين خاطر در سال 57 به صورت پنهاني و بدون وابستگي به هيچ گروه يا سازماني به لبنان رفت و بعد از پايان دورهاي در سازمان ملل لبنان با وارد کردن اسلحه و مهمات به ايران، دامنه فعاليتهاي انقلابي خود را گسترش بيشتري بخشيد. او از بنيانگذاران سپاه در همدان بود و از همان بدو تشکيل به فعاليت در آن پرداخت، قبل از آغاز جنگ تحميلي در غرب کشور با خوارج انقلاب مشغول مبارزه بود و فرماندهي پاسداران همدان را در منطقه کردستان به عهده گرفت و هنگامي که آتش جنگ هشت ساله افروخته گشت به ياري ديگر رزمندگان شتافت و در اغلب عملياتها از جمله ثامنالائمه، طريقالقدس، فتحالمبين حضور يافت. او يکبار ديگر جهت مبارزه با رژيم اشغالگر قدس به همراه دوستانش به لبنان رفت و پس از مراجعت در روز عيد فطر سيام تيرماه سال 1361 در عمليات رمضان در منطقه کوشک در سن 42 سالگي روزه هجر خويش را با وصال يار افطار کرد.
منبع:مجله جاودانه ها شماره 68 خرداد 86 صفحه 6
|