|
|
تاريخ تولد :1339
|
نام پدر :ذبيحالله
|
|
تاریخ شهادت : 22/10/1365
|
محل تولد :خراسان /بيرجند /تخته جان
|
|
طول مدت حیات :26
|
محل شهادت :شلمچه
|
| مزار شهید :روستاي تختهجان از توابع شهرستان بيرجند |
محمدتقي رضايي فرزند ذبيحالله در سال 1339 در روستاي تختهجان از توابع شهرستان بيرجند، در خانوادهاي مذهبي متولد شد. دوران کودکي او در زادگاهش سپري شد و دو سال در کلاسهاي سپاه دانش درس خواند، سپس به کار قاليبافي پرداخت و تا زماني که به خدمت سربازي رفت به اين کار ادامه داد.
او احترام خاصي به والدينش ميگذاشت و در کارهاي کشاورزي ياد آنها بود، از درآمدي که داشت به فقرا کمک ميکرد و به خانوادهاش سفارش ميکرد که مبادا فقيري از در خانهي ما نااميد برگردد. در 12 سالگي قرآن را فرا گرفت. هميشه قرآن کوچکي در جانمازش داشت و پس از نماز قرآن ميخواند. در 20 سالگي ازدواج کرد. ثمرهي اين پيوند يک دختر و يک پسر ميباشد که از او به به يادگار مانده است.
محمدتقي اولين بار از طريق بسيج عازم جبهه شد و مدتها در صحنههاي دفاع مقدس حضوري دليرانه داشت تا اينکه به عضويت رسمي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي درآمد. هربار که به مرخصي ميآمد شور و شوق حضور در جبهه باعث ميشد تا هرچه زودتر خود را به مناطق جنگي برساند. او حدود 4 سال در عملياتهاي مختلف حضور يافت تا سرانجام در تاريخ بيست و دوم ديماه سال 1365 در منطقهي عملياتي شلمچه، در عمليات کربلاي 5 در سن 26 سالگي به فيض عظيم شهادت نايل گشت. پيکر پاک شهيد پس از تشييع در بيرجند، به زادگاهش انتقال يافت و به خاک سپرده شد.
منبع:كتاب فرهنگنامه شهداي شهرستان بيرجندجلد1صفحه 350
|