بخش گیاهان
نام رايج: ديفن باخيا
نام علميDiffenbachia :
نام خانوادهAraceae :
اين هم گياه بسيار آشنايي است كه برگ هاي پهن و بيضوي دارد. روي برگ هايش نقش و نگارهاي سبز يا زرد كم رنگ وجود دارد و ساقه اش حالت گوشتي و استوانه اي دارد. برگ هاي انتهايي هميشه در حال رشد و فعاليتند و برگ هاي پاييني به تدريج مي ريزند. ديفن باخيا داراي شيره اي سمي است و در فارسي به آن سم برگ هم مي گويند، به همين دليل هنگام كار با اين گياه از دست كش استفاده كنيد. اين گياه به مكان روشن احتياج دارد، ولي انواع برگ تيره آن مي توانند تا حدودي در سايه مقاومت كنند. ديفن باخيا را در فصل تابستان هفته اي سه بار و در طول زمستان هفته اي دوبار آبياري بكنيد. خاك مناسب براي اين گياه خاك نيمه سبك است كه ميزان خاك برگ آن خيلي بالا نيست. تكثيرش از طريق قلمه هاي 5 تا 10 سانتي متري داراي حداقل يك جوانه انجام مي شود. قلمه هاي بدون جوانه را براي ريشه دار كردن مي توان به صورت افقي يا عمودي در شن يا ماسه قرار داد.
منبع :ir-agri.com
نام رايج: پوتوس
نام عليScindapsus aureus :
نام خانوادگيAraceae :
اين گياه زيبا توانايي اين را دارد كه اتاق شما را تبديل به يك جنگل كوچك كند. برگ هاي قلبي شكل سبز تيره يا ابلق پوتوس روي شاخه هايي مي رويند كه بسيار سريع رشد مي كنند و خاصيت بالا رونده دارند. شما مي توانيد اين شاخه ها را روي ديوار اتاق هدايت كنيد و فضاي سبز واقعي را براي خودتان به وجود بياوريد.
پوتوس به راحتي تكثير مي شود و ارزان قيمت است. اين گياه نيم سايه را ترجيح مي دهد، اما گونه هاي ابلق آن، رنگ خود را در سايه از دست مي دهند. نور مستقيم آفتاب براي پوتوس مناسب نيست. اين گياه در تابستان هفته اي سه بار و در زمستان هفته اي دوبار به ميزان كمي آب نياز دارد. خاك مناسب پوتوس خاك سبك است و تكثير آن از طريق ريشه دار كردن قلمه هاي ساقه كه داراي حداقل يك جفت برگ باشند انجام مي شود.
منبع :ir-agri.com
نام رايج: گل گندمي
نام علميChlorophytum Comosum :
خانوادهGevamine :
گل گندمي را تقريبا همه مي شناسند. اين گياه داراي برگ هاي باريك و كشيده اي به رنگ سبز كم رنگ يا كرم، و در حاشيه سبز رنگ است. گل گندمي گياهچه هاي زيبايي دارد كه در ابتداي ساقه هاي طويل به وجود مي آيند و علاوه بر ايجاد منظره جالب، منبع تكثير گياه هم هستند.اين گياه را بهتر است در مكان روشن نگه داري كنيد، ولي در سايه هم مي تواند زندگي كند. در تابستان هفته اي دو تا سه بار و در زمستان هفته اي دو بار به ميزان كم اين گل دان را آبياري كنيد.خاك مناسب آن خاك سبك (يك سوم خاك باغچه + دو سوم خاك برگ) است و نحوه تكثير آن از طريق تقسيم بوته و يا جداكردن گياهچه هاي گل و ريشه دار كردن آن است.
اگر گل دان گندمي را در جاي كم نور قرار دهيد، حالت دورنگي برگ هايش را از دست مي دهد. اگر آن را بيش از حد آبياري كنيد، ساقه اش از پايين شروع به پوسيده شدن مي كند و اگر كم بود آب پيدا كند برگ هايش قهوه اي مي شود يا نوك آن ها مي سوزد كه در آن صورت بايد رطوبت مورد نيازش را تامين كنيد.
منبع :ir-agri.com
نام رايج: بگونيا
نام علميBegonia veu :
نام خانوادگيBegoniaceae :
اين گياه آپارتماني برگ هاي قلبي شكل زيبايي به رنگ مخلوطي از سبز، صورتي و سفيد دارد كه رگ برگي برگ ها را به دو قسمت نامساوي تقسيم مي كند، ساقه اين گياه حالت گوشتي دارد.
نگه داري اين گياه خيلي آسان است، چون در برابر خشكي و درجه حرارت مقاوم است و به خاطر تكثير آسان ارزان قيمت و پرطرف دار است. اين گياه به خاطر ابلق بودن، به مكاني روشن و دور از تابش مستقيم آفتاب نياز دارد، در تابستان هفته اي دوبار و در زمستان هفته اي يك بار آن را آب دهيد. بيشتر از اين مقدار ممكن است به زرد شدن برگ هاي گياه منجر شود. خاك مناسب آن نيمه سبك (۲ قسمت خاك باغچه +1 قسمت خاك برگ) است و تكثير آن از طريق قلمه برگي و تقسيم بوته انجام مي شود. اگر برگ هاي اين گياه، كوچك بمانند، به خاطر كم بود مواد غذايي خاك است كه بهتر است با كود شيميايي هر دو هفته يك بار گياه را تغذيه كنيد.
منبع : ir-agri.com
خواص مهم چای کوهی
خاصیت گیاه چای کوهی ، در درمان افسردگی به اثبات رسیده است و مکانیزم اثر ضد افسردگی آن از طریق مهار آنزیمی است.
چای کوهی با نام محلی توکلیجه (پشمالو) از تیره گیاهان معطر است که آرام بخشی مطبوع ، نشاط آور و با خاصیت معجزه آسای تقویت کننده قوی برای اعصاب و روان به شمار می رود.
گل گیاه چای کوهی به صورت سنبله ای از گل های ریز صورتی مایل به سرخ است در میان کاسبرگ هایی با رنگ سبز روشن قرار دارد.
از سوی دیگر چای کوهی دارای خاصیت ضد درد ویژه دردهای مفصلی ، سردرد ، سرگیجه ، دردهای عصبی و رماتیسمی میباشد که ویژگی انرژی زایی و نشاط انگیزی را نیز برای افراد افسرده و کم حوصله به همراه خود به ارمغان می آورد.
این گیاه در درمان بیماری های معده و روده با منشاء روانی و بیماری های اسهال توام با تحریکات عصبی ، نقش موثر و آرام بخشی دارد و همچنین در تنظیم اعمال گوارشی و تقویت کبد به ویژه کمک به هضم غذا کاربرد دارد.
یک قاشق مربا خوری پر از چای کوهی را در یک لیوان آب جوش ریخته و با قاشق خوب به هم بزنید ، آن گاه روی آن را با یک نعلبکی بپوشانید و بگذارید مدت 20 دقیقه بماند تا دم بکشد سپس آن را صاف کرده و با کمی عسل میل کنید.
این چای یک نوشیدنی خوش رنگ ، خوش مزه و دلچسب است که در شب های سرد پاییزی و زمستان ، پس از یک روز کار و تلاش با ایجاد آرامش و رفع خستگی ، بی شک انرژی از دست رفته را به شما باز میگرداند.
معرفی گیاه لگجی
«لگجی» دارای نام علمی «Capparis spinosa» است و یکی از نعمتهای بیشمار خدادادی است
باید گفت که این گیاه خواص دارویی و طبی کم نظیری است و در طب قدیم یونانی و عرب مورد استفاده قرار می گرفته است.پوست این گیاه آرام کننده و معرق و ملین است و در رفع سرفه و تسکین حملات آسم و رفع کرم موثر است.
این گیاه در نقاط دیگر کشور همچون استان ایلام، فارس، کرمانشاه، خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد و ... نیز رشد میکند و دارای اسامی متعدد همچون کَبَر، لیجین، خاروک یا علف مار می باشد.
در میان تمام زیبایی های که گیاهان مختلف دارند مواردی نیز پیدا می شود که بسیار عجیب و غیرقابل باور باشد. این عجایب می تواند رنگ آن ها یا حتی شکل و بوی آن ها باشد. در این مطلب نگاهی داریم به تعدادی از عجیب ترین گیاهان دنیا:
گل پشه خوار
این گیاه یا گل را شاید در انیمیشن های مختلف دیده باشید اما باید بدانید که در واقعیت نیز وجود دارد. این گل حشرات مختلف را به سمت خود جذب می کند و سپس وقتی این حشرات به موهای داخل گل نزدیک می شوند دهان آن بسته شده و اسید خاصی در داخل گل ترشح میشود. این اسید کاری می کند تا حشره در طی ۱۲ ساعت هضم شده و گل نیز سیر می شود و منتظر حشره بعدی می ماند.
ریز گیاه های شناور
این گیاه ها که "Wolffia angusta" بسیار کوچک هستند به صورتی که تعداد بسیار زیادی از آن ها را می توانیم در نوک یک سزن جای دهید. همچنین محققان کشف کرده اند که با تعداد زیادی از این گیاهان می تواندداخل حرف "O" را پر کرد. این گیاه به صورت خودرو بر روی آب ها به وجود می آید و آن قدر ریز است که شاید بعد از خوردن آب هم متوجه حضور آن ها در بدنتان نشوید.
گل سنگ
یکی از عجیب ترین گیاهانی که بیشتر در مناطق خشک و بی آب می روید گل سنگ است. این گل از هر زاویه ای شباهت بسیار زیادی به سنگ دارد و شاید اگر دقت نداشته نکنید آن را واقعا با یک تکه سنگ اشتباه بگیرید. این گل در رنگ های خاکستری، قهوه ای و خاکی وجود دارد و تشخیص آن از یک سنگ واقعی بسیار سخت است.
کم مصرف ترین گیاه
وقتی صحبت از گیاهان سخت وش می شود شاید به فکر کاکتوس بیافتاید که در دل کویر زندگی می کند اما "Welwitschia" گیاهی است که در طول سال می تواند تنها با ۵ سانتی متر آب روزگار خودش را بگذراند. او آب سالانه مورد نیاز خودش را از باران و البته رطوبت های هوا دریافت می کند. نکته جالب در مورد این گیاه این است که عمر آن با این میزان مصرف کم نزدیک به ۲۰۰۰ سال است.
نیلوفرهای پهناور
احتمالا تا به حال نیلوفرهای آبی را دیده اید و متوجه شده اید که این گیاهان خیلی بزرگ نیستند و اندازه آن ها شاید از یک دست بزرگتر نشود اما در مقابل آن "Victoria amazonica" نیلوفر آبی بسیار بزرگی است که می تواند وزن انسان ها ۸۰ کیلویی را نیز تحمل کند و غرق نشود. ریشه این گیاه به تنهایی بیش از ۱۰ متر طول دارد و همچنین قطر آن نیز نزدیک به ۵ متر است.گل های این نیلوفر آبی نیز بسیار جالب هستند چرا که در شب اول رویش سفید ولی روز بعد صورتی می شوند.
گل مرده
یکی از عجیب ترین و شاید منحصر به فرد ترین گیاهان دنیا گل مرده باشد. این گل بسیار برزگ است و در نگاه اول شاید بسیار زیبا باشد اما بوی بسیار بدی می دهد که باعث شده از آن به نام گل مرده یاد شود. این گل در سراسر دنیا رشد می کند و نیاز به مراقبت های ویژه ندارد. شاید بوی این گل برای انسان بسیار بد باشد اما می تواند حشرات و موجودات مختلفی را به خودش جذب کند.
این گل ابریشم خیلی خیلی قشنگه
آیا این گیاه (لگجی)خودروست ؟
ما مردمی هستیم که همیشه مرغ همسایه برایمان غاز بوده است؛ کم نبوده و نیستند آثار، ابنیه، اشیاء و آدمهایی که با وجود ویژگیهای منحصر به فردشان به سادگی از کنارشان گذشتهایم و همیشه این دیگران بودهاند که آمدهاند و چشمهای ما را به رویشان باز کردهاند.
به گزارش ایسنا، مگر نه اینکه خیام و مولانا را غربیها کشف کردهاند و در غرب به شهرتی حیرت آور رسیدند؟ مگر نه اینکه معتبرترین نسخ شاهنامه هنوز شاهنامههای فلورانس و بریتانیا است؟ مگر نه اینکه پسته، بومی ایران است و همین اوایل انقلاب از ایران به آمریکا رفت و شگفتا که امسال برای اولین بار آن کشور در تولید پسته از ایران جلو زد. "ماست" از ایران به دیگر کشورها رفت و حالا بخش مهمی از سفره غربیهاست یا فرش دستباف ایرانی که پیشینهای به درازای تاریخ ایران دارد و حالا رقبایی در شرق آسیا و غرب و اروپا پیدا کرده است. بگذریم از این نمونهها کم نیست...
همین چند وقت پیش وقتی رسانهها از دست یافتن یک محقق انگلیسی به یک گونه خاص از سیب خبر دادند که پوست و گوشت آن سرخ است، تازه یادمان آمد که صدها سال است که سیبی با آن ویژگیها به صورت خدادادی در کشور ما میروید و ما هرگز از خود سوال نکردهایم که این سیب با همه سیبها فرق دارد، هیچ وقت هم سعی نکردهایم برای یک بار از آن حرف بزنیم.
شاید دهها آثار، اقوال، اشیاء و... خاص و منحصر به فرد دیگر هم داریم که هر روز از کنارشان میگذریم، غافل از اینکه آنها سرمایههای خدادادی این سرزمیناند که میتوانند از خیل بیکاران ما بکاهند یا سالانه خیلیها را از اقصی نقاط دنیا به ایران بکشانند که از نزدیک آن را ببینند.
«سیب سرخ»، ترشو یا «سیب توسرخ» که از دیر باز در شهرهای مختلف استان سمنان روییده و میروید نیز یکی از همینها است، گونهای خاص و جذاب که در شهرهای مختلف استان نظیر میامی(منطقه بکران) شاهرود، شهمیرزاد و بسطام و دامغان هنوز هم وجود دارد.
دهیار پیشین بکران با بیان اینکه، نمونه این درخت سیب در هیچ جای دیگری وجود ندارد، گفت: این گونه سیب از دیر باز در روستای بکران وجود داشته اما در یکی دوسال اخیر، مورد توجه قرار گرفته است.
غلامرضا عباسی با علام اینکه یکی از مسنترین ساکنان بکران که حدود 110 سال سن داشت و چند سال پیش از دنیا رفت، میگفت که این درخت سیب همواره در این روستا وجود داشته و از بزرگترهای خود نیز شنیده که پیشتر از آن نیز این گونه نادر سیب در باغات این روستا وجود داشته است.
وی با بیان اینکه این سیب، بومی این منطقه است، اظهار کرد: در حال حاضر همه اهالی بکران به طور متوسط هر خانواده 5 درخت از این نمونه دارد. البته بعد از معروف شدن آن کشت این درخت در بکران نیز بیشتر شد.
وی همچنین با اشاره به معرفی این گونه سیب در سالهای اخیر و معرفی آن از طریق رسانهها خاطر نشان کرد: بعد از پرداختن رسانهها و تهیه یک گزارش تلویزیونی از این درخت سیب و پخش آن در رسانههای داخلی و خارجی بسیاری برای کشت این درخت در منطقه خود به بکران آمده و نهالهای آن را با خود برده و در منطقه خود کشت کردهاند.
دهیار پیشین بکران اضافه کرد: تا جایی که من اطلاع دارم در حال حاضر نهالهایی از این گونه نادر در شهرهای مختلف و از جمله در گرگان، شیراز و شهرستانهای استان سمنان برده شده و در آن جا کشت شده است.
وی همچنین گفت: اقبال به این نوع خاص از سیب پس از پخش گزارشی از تلویزیون و پخش برون مرزی آن از طریق شبکه "پرس تی وی" شروع و خیلیها برای بردن نهال آن به بکران آمدهاند.
عباسی با اشاره به چگونگی کشت این گونه نادر سیب، تصریح کرد: کشت این درخت سیب از طریق کشت نهال، کشت دانه و پیوند آن انجام میگیرد.
وی با اشاره به تفاوتهای این گونه منحصر به فرد سیب با میوههای دیگر درختهای سیب افزود: گل، پوست و حتی درون آن سرخ است. همچنین برگ آن در اوایل بهار، ریشه آن و حتی دانههای آن همگی سرخ رنگ است.
دهیار پیشین بکران با اشاره به چگونگی مورد توجه قرار گرفتن سیب توسرخ بکران گفت: چند سال پیش وقتی در یکی از رسانه در مورد وجود گونهای از سیب در کشور انگلستان سخن گفته شد که درون آن سرخ رنگ است و از طریق تلاش فعالان و محققان انگلیسی به آن دست یافتهاند، کم کم از وجود این گونه سیب بکران نیز سخن به میان آمد که از آن روز توجه به آن بیشتر شد و کشت آن در منطقه نیز بیشتر مورد توجه قرار گرفت.
وی با بیان اینکه در این مدت کوتاه توجه زیادی به این درخت شده و اشتهار زیادی یافته است، گفت: همچنین محققانی از مرکز تحقیقات کشاورزی کرج به منطقه آمدند و در مورد آن تحقیقاتی انجام دادهاند که نتایج آن اعلام نشده است.
وی گفت: همچنین مرکز تحقیقات شاهرود و برخی از دانشجویان رشته کشاورزی نیز به آن توجه نشان دادهاند و حتی موضوع پایان نامه یکی از دانشجویان قرار گرفت که برای تکمیل پایان نامه خود به بکران نیز آمد.
مهندس عباسی با اشاره به علاقه مردم منطقه به این نوع از سیب اظهار کرد: با وجود اینکه درخت میوههای دیگری نظیر زردآلو، گلابی، توت و حتی گونههای مختلف سیب در باغات این منطقه وجود دارد اما اهالی بکران به این گونه خاص سیب علاقه خاصی دارند.
دهیار پیشین بکران با اشاره به نحوه استفاده مردم بومی از این گونه نادر سیب اضافه کرد: علاوه بر تهیه مربای سیب توسرخ، مردم از آن بصورت خشک نیز استفاده میکنند. همچنین مردم منطقه از این سیب در برخی غذاهای خود نیز استفاده میکنند که تفت دادن آن با مرغ و استفاده در غذایی محلی بنام «ترشو» از آن جمله است. همچنین مردم محل آن را در آب جوش پخته و آب و گوشت آن را تناول میکنند.
وی همچنین ادامه داد: اهالی منطقه همچنین اعتقاد دارند که این نوع خاص از سیب در درمان برخی بیماریها و از جمله سرطان مؤثر است.
این کشاورز بکرانی در ادامه با بیان اینکه این درخت سیب، آفت بسیار کمی دارد، خاطر نشان کرد: در حال حاضر حدود 5 هکتار از اراضی منطقه زیر کشت این گونه خاص از درخت سیب است.
وی با بیان اینکه مصرف میوه این درخت سیب از اوایل تابستان و هنگامی که حجم کمی دارد، معمول است، ادامه داد: این سیب تا اواخر پاییز بر روی درخت میماند و ماندگاری خوبی نیز دارد.
عباسی با اشاره به اینکه طعم این سیب متمایل به ترش است، اضافه کرد: نکته جالب توجه این است که این گونه از سیب سرخ، هر چه بیشتر بر روی شاخههای درخت بماند طعم بهتری پیدا میکند و در اواخر پاییز طعم آن شیرین میشود.
دهیار پیشین بکران با بیان اینکه با مشهور شدن این سیب، مشتریان بیشتری نیز پیدا کرده است، تصریح کرد: این گونه نادر سیب امسال به قیمت هر کیلو 2 هزار و 500 تومان به فروش رسیده است.
معاونت پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و دام استان سمنان گفت: این گونه خاص سیب در نقاط مختلفی از استان سمنان وجود داشته که علاوه بر شاهرود میتوان به شهمیرزاد و دیباج دامغان نیز اشاره کرد.
مهندس داریوش قربانیان در گفتوگو با ایسنا، منطقه سمنان، افزود: این سیب در دیباج دامغان به «سرخ سیب» و سیب ترش، اشتهار دارد و از دیر باز در این منطقه وجود داشته، اما کم کم تعداد آن در دیباج کم شده است.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و دام استان سمنان با بیان اینکه، سیب سرخ، یک گونه جنگلی است، اضافه کرد: این سیب که پوست و گوشت آن سرخ رنگ است، مزهای ترش دارد، در اوایل خیلی ترش است و با مرور زمان از ترشی آن کاسته و کم کم طعمی ملس پیدا میکند و اندازه آن تقریبأ اندازه سیب گلاب است.
قربانیان با اشاره به دلایل عدم تکثیر و فراوانی این گونه درخت سیب، خاطرنشان کرد: بدلیل اینکه برنامهای برای تکثیر این نوع از درخت سیب در گذشته وجود نداشته و به دلایل دیگری از جمله ماندگاری پایین آن و ضعف در انبارداری، کمتر از این گونه خاص سیب در منطقه کشت میشده است.
وی با اشاره به استفاده مردم دیباج از این گونه سیب، گفت: استفاده از آن در تهیه مربا به علت طعم و رنگ خوب و زیبای آن و استفاده از آن همراه با پلو و برنج و تازه خوری از جمله موارد استفاده از این نوع سیب در منطقه دیباج دامغان و دیگر نقاط استان است.
همچنین رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان سمنان(مستقر در شاهرود) از انجام یک پروژه تحقیقاتی پیرامون سیب توسرخ توسط این مرکز تحقیقاتی خبر داد.
دکتر علیرضا توکلی افزود: این تحقیق علمی توسط مرکز تحیقیقات کشاورزی استان که در شاهرود فعالیت دارد با همکاری مرکز تحقیق علمی توسط مرکز تحقیقات کشاورزی استان که در شاهرود فعالیت دارد با همکاری مرکز تحقیقات کشاورزی استان البرز انجام میگیرد.
وی اضافه کرد: در این تحقیق علمی علاوه بر تمرکز بر بررسی خواص این گونه خاص سیب پیرامون شرایط سازگاری این گونه خاص، خاک مناسب، بیماریهای احتمالی، بررسی بعد اقتصادی و مطالعه شرایط چگونگی توسعه و کشت این درخت سیب انجام میگیرد.
توکلی افزود: پیش بینی میشود انجام این تحقیق علمی چهار الی پنج سال به طول بکشد و هر گونه اظهار نظر دقیق پیرامون این گونه خاص سیب را به بعد از انجام این پژوهش موکول میکنیم.
همچنین یک کارشناس ارشد باغبانی گفت: سابقه رویش این گونه سیب نه تنها در منطقه بکران بلکه در مناطق دیگر شهرستان شاهرود نظیر بسطام و روستای ابر به بیش از 100 سال میرسد.
محمد جواهرده افزود: کشت این سیب به علت غیر تجاری بودن آن با آمدن گونههای اصلاح شده و تجاری مرغوب در 30 الی 40 سال گذشته کم کم در جاهای مختلف کاهش یافت.
وی با بیان اینکه این سیب، بومی مناطق اطراف شاهرود است، اظهار کرد: بعید میدانم در شهمیرزاد یا نقاط دیگر این گونه سیب وجود داشته باشد.
این کارشناس اضافه کرد: از این درخت سیب که برگ، شاخه درخت و پوست و گوشت و حتی ریشه آن کاملأ سرخ رنگ است، بصورت یک درخت تزئینی استفاده میشد و گرنه شاید تا کنون این گونه نادر نیز منقرض شده بود، چرا که این گونه خاص سیب، درخت بسیار زیبایی است و معمولأ به همین دلیل در حیاط برخی خانهها کشت میشده است.
جواهرده ادامه داد: البته با مورد توجه قرار گرفتن این گونه سیب در چند وقت اخیر، کشت آن نیز بیشتر شده است.
این کارشناس ارشد باغبانی با بیان اینکه سیب توسرخ، سیب کم حجم، کوچک و ترش مزهای است، تصریح کرد: میوه این درخت بیشتر مصرف غذایی داشته و خام خوری آن کمتر مرسوم بوده است.
وی حفظ این گونه جذاب و خاص سیب را نیازمند یک کار علمی و یک برنامه دراز مدت دانست و افزود: برای کشت گسترده این گونه سیب، باید بر روی آن کار اصلاحی انجام شود و ژن آن را با ارقام درشت و تجاری، تقویت و بصورت کامل آن را اصلاح ژنیتیکی کرد.
وی با بیان اینکه برای این کار نیاز به یک تیم قوی علمی و سرمایهگذاری کلان است، خاطرنشان کرد: حفظ و توسعه این گونه خاص سیب یک کار طولانی مدت و برنامه 15 تا 20 ساله و حمایت مستمر میخواهد که در حال حاضر این حمایت وجود ندارد.
این کارشناسارشد باغبانی با اشاره به فعالیتهایی که در راستای حفظ و توسعه آن در شهرستان شاهرود انجام میگیرد، تصریح کرد: در حال حاضر نهال پیوندی این درخت در شهرستان تکثیر و در اختیار متقاضیان قرار میگیرد.
جواهرده همچنین با اشاره به خواص این سیب گفت: کار دقیق علمی در این رابطه انجام نگرفته است اما بهرحال بعلت اینکه این میوه پوست و گوشت آن سرخ رنگ است، تأثیر آن در جلوگیری از ابتلا به سرطان امر ثابت شدهای است.
به هر حال اگر چه، سرخ سیب(ترشو یا سیب تو سرخ) چند صباحی است که مورد توجه است اما این توجه تنها در حد حرف بوده و عملأ تلاش جدی و اثرگذاری برای توسعه آن صورت نگرفته یا یک برنامه درازمدتی برای جلوگیری از انقراض آن انجام نگرفته است، شاید اگر ظاهر جذاب و زیبای آن نبود این گونه منحصربه فرد سیب ایرانی نیز مثل بسیاری از گونههای گیاهی و جانوری منحصر به فرد دیگری که حالا تنها نامی از آنها باقی است، حالا دیگر وجود نداشت.
حفظ، توسعه و احیای این گونه خاص و گونههایی از این دست نیازمند یک برنامه دراز مدت و پشتوانه مالی جدی است که متاسفانه تا کنون خبری از آن نبوده و نیست.
اثرات مفید گیاهان دارویی:
بر اساس یك مقاله پژوهشی در ایران نشان داده شد كه بیشتر مواد مؤثر داروهایی كه در حال حاضر برای بیماران تجویز میشود، از گیاهان استخراج میشود و كارشناسان با وجود پیشرفت های علمی فراوان هنوز نتوانستهاند مواد مؤثر دیگری را جایگزین این مواد گیاهی كنند.
نویسنده این مقاله ، ناشناخته بودن داروهای شیمیایی برای بدن را ، عامل ایجاد عوارض جانبی در انسان دانسته و افزوده است: به علت شناختی كه بدن از صورت های گوناگون گیاهان غذایی و دارویی دارد، عوارض جانبی این قبیل داروها كمتر مشاهده شده است.
این كارشناس افزوده است: گیاهان دارویی به علت دارا بودن مواد مؤثر گوناگون میتوانند در درمان بسیاری از بیماری ها كاربرد داشته باشند، بدون آن كه مجموعه ی مواد مؤثر آنها بر یكدیگر تاثیری گذاشته یا تدافعی ایجاد كنند و اگر بیمار همزمان دارای علایم مختلف چند بیماری باشد، میتواند فقط از یك داروی گیاهی با خواص گوناگون استفاده كند.
پوست پیاز، سرشار از کورسیتین است که در کاهش فشارخون موثر است و مانع از تجمع رسوب در سرخرگ ها می شود. پوست پیاز را خوب بشویید و سپس به خورشت، سوپ و ... اضافه کنید و قبل از سرو از غذا جدا کنید.
پوست هندوانه؛ نتایج بررسی ها نشان می دهد، قسمت سفید پوست این میوه دارای مقدار زیادی «سیترولین» نوعی اسیدآمینه است که با گشاد کردن سرخرگ ها، گردش خون را بهبود می دهد. پوست آن، آب لیمو و شکر را در مخلوط کن بریزید تا یک نوشیدنی گوارا به دست بیاید.
برگ های کلم بروکلی؛ ۲۵ گرم برگ های این گیاه ۹۰ درصد ویتامین A روزانه مورد نیاز بدن را تامین می کند، در حالی که گل های آن تنها ۳ درصد از این نیاز را برآورده می کند. برگ ها را مانند اسفناج آب پز کنید و سپس در روغن زیتون و سیر تفت دهید.
برگ های کرفس؛ برگ کرفس ۵ برابر منیزیم و کلسیم بیشتری نسبت به ساقه آن دارد. برگ کرفس منبع غنی ویتامین C، آنتی اکسیدان های قوی و ترکیب های ضدالتهابی است.
ساقه های چغندر؛ نتایج بررسی محققان آلمانی نشان می دهد، ساقه های چغندر سرشار از «گلوتامین» نوعی اسیدآمینه است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و توانایی بدن را پس از عمل جراحی بالا می برد. ساقه ها را با هم با نخ ببندید و در سوپ یا خورشت قرار دهید.
ما در اینجا اطلاعاتی راجع به برخی از گیاهان دارویی و نحوه مصرف آنها را بیان می كنیم كه امیدواریم مفید واقع شود.
نام:حشیشه الجرب (گل كبوتر)
نام لاتین :Scabiosa
این گیاه از روزگاران كهن مورد توجه بودهاست و از جمله داروهای شفابخش در بیماریهای جلوی نظیر جذب بوده است ؛ این گیاهقاعده آور است و در درمان سرفه؛ برونشیت؛ ناراحتی های حاد تنفسی موثر است خوردن آنموجب تسهیل خروج اخلاط از ریه می شود از ریشه تازه له شده آن برای ناراحتی هایپوستی مثل جرب استفاده می شود دم كرده یا جوشانده گیاه به صورت غرغره برای رفع التهابو زخم مخاط دهان موثر است
نحوه مصرف :10 گرم برگ گیاه را در 100 گرم آب جوش دمكرده صاف نموده مصرف كنید .
نام :خارشتر( اشتر خار)
نام لاتین:Blessed thistl
از دم كرده این گیاه در موارد سردردهای یكطرفه و تپش قلب مصرف می شود این گیاه طبیعت گرم و خشك دارد این گیاه برای یرقان؛ اسهال صفراوی و رفع بی اشتهایی موثر است مصرف این گیاه به عنوان داروی ضد سرطان مورد توجه است این گیاه ضد سم نیز میباشد . مالیدن كوبیدن شاخه و برگها و ریشه آن كه در سركه پرورده شده باشد برای تسكین دردها مفید است .
نحوه مصرف : دم كرده ؛ 50 گرم گیاه در 1000 گرم آب جوش ریخته دم كشیده روزانه 3 تا 4 لیوان میل شود تهیه سركه ؛ گیاه را در سركه انگور به مدت 40 روز در آفتاب خیسانده و سپس استفاده نمایید .
نام :دم اسب (علف هفت بند)
نام لاتین:Horse tail
این گیاه به واسطه دارا بودن تركیبات طلا در درمان آرتروز مورد استفاده قرار می گیرد این گیاه مدر بوده بنابراین در رفع جذب آب و اختلالات الكترولیتی كاربرد دارد مصرف این گیاه برای زمان بارداری باید با احتیاط مصرف شود این گیاه باید از دسترس كودكان دور بماند این گیاه در رده گیاهان با ع وارض نامشخص دسته بندی شده است ربرای كمك به درمان تجمع آب در بدن یادر درمان آرتروزهای روماتیسمی نیز می توان از دم كرده استفاده كرد .
نحوه مصرف : 1 تا 2 قاشق مرباخوری گیاه خشك را در یك پیمانه آب جوش ریخته 10 دقیقه خیس كنید و سپس آن را میل كنید مقدار مصرف در هر روز تا 2 پیمانه (220CC ) مجاز است .
نام :زراوند (خربزه ابوجهل)
نام لاتین:Aristolochia
این گیاه و ریشه آن از نظر طبیعت ، گرم و خشك است بازكننده گرفتگی و انسداد مجاری عروق صدا و مدر است این گیاه قاعده آور است و كرم معده و كرم كدو را می كشد و برای پاك كردن رحم بسیار مفید است از جوشانده برگ گیاه برای فروكش كردن تاول و جوش كودكان استفاده می شود برای قطع تب های نوبهای و استسقا و بی اشتهایی تجویز می شود . برای صرع و كزاز و چرك لثه مفید است .
نحوه مصرف : تحت نظر پزشك باید مصرف گردد .
نام :سرخدار( زرنب/ رجل الجرار)
نام لاتین:
Commun yew
ماده موثری در این گیاه موجود است كه خاصیت ضد سرطان دارد برگها و میوه بدون دانه آن مسكن آرام بخش قاعده آور و ضدعفونی كننده می باشد و از برگ های آن در موارد آسم برونشیت سكسكه صرع و سو هاضمه و نیز به عنوان تقویت كننده نیروی چشمی استفاده می كنند از نظر طبیعت برگهای این گیاه گرم و خشك است برگ های آن بسیار سوزاننده و زخم كننده است و در عین حال به مقدار كم مقوی معده و كبد و گرم كننده آن است برای صاف كردن صدا تسكین سرفه افزایش اشتها و در مورد نفخ و بند آوردن اسهال و سردی مثانه نیز مفید می باشد .
نحوه مصرف : مقدار خوراك از گرد برگ آن 3 تا 5 گرم می باشد .
گیاهان انرژی زا
گیاهان انرژی زا، علاوه بر ایجاد انرژی، سلامت و تعادل سیستم دفاعی بدن را نیز بهبود می بخشد.
جنسینگ سیبری:
به نقل از سایت «MSN»، این گیاه بین ورزشکاران شهرت زیادی دارد. این گیاه بنیه بدن را افزایش می دهد، خستگی مفرط را کاهش می دهد و تأثیر استرس را به حداقل می رساند. این گیاه که به صورت دم کرده، کپسول یا قرص مصرف می شود برای بیماران مبتلا به لوپوس، آرتریت روماتوئید و فشار خون بالا توصیه نمی شود.
ژینکو:
این گیاه با افزایش تولید آدنوزین تری فسفات (نوکلئوئید حامل انرژی) (ATP) در بدن، میزان انرژی سلولی را افزایش می دهد. ATP به مغز کمک می کند گلوکز را متابولیزه کند و در نتیجه عملکرد حافظه و ذهن را بهبود بخشد.
چای سبز:
این نوشیدنی عملکرد تحریک کننده دارد. در نتیجه در طول روز انرژی بدن را افزایش می دهد. چای سبز حاوی ماده آنتی اکسیدان، ضد سرطان و آنتی بیوتیک است.
جنسینگ هندی (اشواگاندا):
این گیاه در طب هندو برای تسکین خستگی مفرط استفاده می شود و مقاومت بدن به استرس را افزایش می دهد و در نتیجه میزان انرژی بدن بهبود می یابد. در صورت مصرف داروی ضد اضطراب و صرع از مصرف این گیاه پرهیز شود.
گون (استرا گالوس):
متابولیزم بدن را افزایش می دهد و درمان عالی برای رفع خستگی مفرط است. اگرچه مصرف آن ضرر ندارد اما در صورت بالا بودن تب یا داشتن عفونت از مصرف آن پرهیز کنید.
در صورت مصرف رقیق کننده خون یا بتابلوکر از این گیاه استفاده نشود.
گزنه:
دم کرده این گیاه نسبت به یک فنجان قهوه انرژی بیشتری دارد. این گیاه سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است.
ریش (Reishi):
نوعی قارچ نادر در چین که لقب «اکسیر زندگی» دارد و برای افزایش انرژی، تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش استرس استفاده می شود.
منبع:khorasannews.com