آقاي روان بخش ، از همكاران هفته نامه پرتو فرمودند : در جلسه اي از استاد آيت الله مصباح درباره عرفان وخودسازي سؤال شد . ايشان فرمودند : اين كار خيلي استقامت و جديت مي خواهد و به همين سادگي حاصل نمي شود . كساني كه به مقامات عالي دست مي يابند ، حتي از مكروهات اجتناب مي كنند . شما فكر مي كنيد كه حضرت آيت الله بهجت به همين سادگي به اين مقامات رسيده است؟! در سال هاي 42 و 43 كه براي فرار از دست ساواك ، متواري بودم، بعد از برگشتن به منزل به من اطلاع دادند كه استادم ، حضرت آيت الله بهجت دامت بركاته مقداري برنج كه از مزرعه خودشان در شهرستان فومن تهيه مي شد ، توسط فرزندشان به همراه همسرشان فرستاده بودند و همسر ايشان برنج را تحويل داده و برگشته اند .
براي من اين سؤال پيش آمده بود كه چرا حضرت آيت الله بهجت همسرشان را همراه فرزندشان فرستاده بودند ، چون چنين اقدامي از طرف ايشان غير منتظره و خيلي عجيب بود و از طرفي مي دانستم كه هيچ كاري از ايشان بدون حكمت و دليل صادر نمي شود . مدت ها گذشت تا هنگام مطالعه به روايتي برخورد كردم كه در آن آمده بود : مكروه است مردي به درب خانه زني برود كه همسرش در سفر است . ديدم كه ايشان براي پرهيز از اين كراهت ، همسرشان را فرستاده بودند ، حال اگر شما عرفان مي خواهيد ،‌ همين عرفان است . اگر خودسازي مي خواهيد ، توجه به همين واجبات و محرمات و مستحبات و مكروهات ، بهترين راه خودسازي است .