راسخون

کرم سوپ مرغ

yassimanusha کاربر نقره ای
|
تعداد پست ها : 3101
|
تاریخ عضویت : تیر 1389 

 

 

 

مواد لازم:

سس سفید 2 پیمانه ،                   سینه مرغ 1 عدد ،                    جعفری خرد شده 2 قاشق سوپ خوری ،                   نخود فرنگی کنسرو شده 1/4 پیمانه،             قارچ نگینی خرد شده 1/4 پیمانه ،                       پیاز 1 عدد ،                              هویج نگینی شده 1/2 پیمانه،                         خامه 1/2 پیمانه،                  آب لیمو 1 قاشق سوپ خوری ،                       آب جوشیده 1 و 1/2 پیمانه ،                        نمک و فلفل به میزان لازم

 

دستور:

مرغ را با پیاز و نمک فلفل می پزیم.                      اگر آب مرغ باقی مانده بود آنرا به همراه آب جوشیده در ظرف دیگری می ریزیم در غیر این صورت به آب جوشیده گالینا بلانکای قرمز یا سبزیجات اضافه می کنیم و بر روی حرارت می گذاریم .
وقتی آب به جوش آمد مرغ ریش ریش شده، هویج نگینی شده، قارچ تفت داده شده و سس سفید را به آن اضافه می کنیم و می گذاریم سوپ با حرارت ملایم جا بیافتد.
در آخر جعفری و پس از 10 دقیقه خامه را به سوپ می افزاییم.                         10 دقیقه که از اضافه کردن خامه گذشت سوپ آماده شده و آب لیمو را به آن افزوده و از روی حرارت بر می داریم.
نکته: می توان خامه را حذف کرد و به جای آن رب گوجه فرنگی ریخت ولی اصل این سوپ با خامه است همان طور که از اسم آن پیداست.

worldfood.ir

khosro1342 کاربر برنزی
|
تعداد پست ها : 296
|
تاریخ عضویت : خرداد 1389 

طرز تهیه سوپ جو با شیر
غذایی ‌‌‌مناسب ‌‌‌برای ‌‌‌سرماخوردگی

شیر را در ظرف جدایی بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد و در آخر به سوپ اضافه كنید. یادتان باشد، اضافه‌كردن شیر سرد یا جوشیدن سوپ با شیر سبب بریدن شیر می‌شود...

مواد لازم:
جو پوست كنده : 1 پیمانه‌

گردن و بال مرغ : 4 تا 5 عدد

هویچ نگینی خرد شده : 1 پیمانه‌

ساقه كرفس خرد شده : 1 پیمانه‌

قارچ خرد شده : نصف پیمانه‌

جعفری و دیگر سبزیجات معطر خرد شده : 4 قاشق سوپخوری‌

پیاز متوسط : 1 عدد

شیر : 5/1 لیوان‌

نمك و زردچوبه و فلفل : به مقدار لازم‌

لیمو ترش تازه : 2 تا 3 عدد

سیر خرد شده : 3 تا 4 حبه

طرز تهیه :
پیاز را ریز خرد كنید و در قابلمه ای بریزید. گردن و بال مرغ را با یك لیتر آب همراه نمک ، زردچوبه و فلفل روی پیاز خرد شده بریزید و بگذارید بپزد.

پس از 15 دقیقه، جوی پوست‌كنده را كه یك ‌ساعت قبل خیس كرده‌اید، داخل قابلمه بریزید و بگذارید تا جو و مرغ خوب بپزند.

سپس سیر ، هویج ، كرفس و قارچ را نیز به آن بیفزایید.

سبزیجات معطر و جعفری خرد شده را نیز پس از پختن هویج و كرفس به آن اضافه كنید و تا 10 دقیقه بگذارید سبزی هم بپزد.

شیر را در ظرف جدایی بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد و در آخر به سوپ اضافه كنید. یادتان باشد، اضافه‌كردن شیر سرد یا جوشیدن سوپ با شیر سبب بریدن شیر می‌شود.

غذای شما آماده است. هنگام صرف غذا بهتر است چند قطره آب لیمو‌ ترش در سوپ بچكانید.

نكات تغذیه‌ای:
با سرد شدن تدریجی هوا، یكی از مهمان‌های ناخوانده ی ما سرماخوردگی است. در بسیاری موارد، سرماخوردگی یك بیماری ویروسی است و نیاز به دارویی برای درمان آن نیست، مگر داروهای مسكن.

نوع غذاهای مصرفی بیمار، مهم‌‌ترین عامل در بهبود یا بدتر شدن بیماران است. مصرف مایعات فراوان هنگام سرماخوردگی، به رقیق شدن ترشحات دستگاه تنفس فوقانی و خروج ترشحات كمك می‌كند. بنابراین صرف غذاهای مایع مانند سوپ، كمك مهمی در درمان بیماری‌ها می کند.

یكی دیگر از نكات تغذیه‌ای این سوپ ویتامین C موجود در سبزیجات آن است كه شدت سرماخوردگی را كاهش می‌دهد. برای آن‌كه حرارت زیاد سبب از بین رفتن ویتامین C موجود در سبزی ها نشود، سعی كنید از پخت طولانی‌مدت غذا با حرارت بالا خودداری كنید.

اضافه كردن چند قطره آب لیمو ترش تازه هنگام سرو این سوپ نیز ویتامین C بیشتری به غذای شما می‌افزاید.

یكی از عناصری كه هنگام سرماخوردگی سبب كاهش قدرت ویرس‌ها می‌شود، روی (Zn) است. روی به كاهش علائم سرماخوردگی كمك می‌كند و در قارچ و سبزی پخته شده به صورت قابل جذب و فراوان وجود دارد.

پروتئین حاصل از گوشت مرغ نیز در این غذا به جذب بهتر روی كمك می‌كند.

سیر نیز دارای آهن، روی و آلیسین است كه سبب تقویت سیستم ایمنی و كاهش خطر عفونت‌های ویروسی می‌شود. آلیسین موجود در سیر خواص ضدویروسی دارد و در پیشگیری از سرماخوردگی نیز موثر است.