آيه  
 
حُرِّمَتْ عَلَيْكُمْ أُمَّهَتُكُمْ وَبَنَاتُكُمْ وَأَخَوَ تُكُمْ وَعَمَّتُكُمْ وَخَلَتُكُمْ وَ بَنَاتُ الْأَخِ وَبَنَاتُ الْأُخْتِ وَأُمَّهَتُكُمُ الَّتِى أَرْضَعْنَكُمْ وَ أَخَوَتُكُمْ مِّنَ الرَّضَعَةِ وَأُمَّهَتُ نِسَآئِكُمُ وَرَبَئِبُكُمُ الَّتِى فِى حُجُورِكُمْ مِّنْ نِّسَآئِكُمُ الَّتِى دَخَلْتُمْ بِهِنَّ فَإِنْ لَّمْ تَكُونُواْ دَخَلْتُمْ بِهِنَّ فَلَا جُنَاحَ عَلَيْكُمْ وَحَلَئِلُ أَبْنَآئِكُمُ الَّذِينَ مِنْ أَصْلَبِكُمْ وَأَنْ تَجْمَعُواْ بَيْنَ الْأُخْتَيْنِ إِلَّا مَا قَدْ سَلَفَ إِنَّ اللَّهَ كَانَ غَفُوراً رَّحِيماً
 
ترجمه  
 
بر شما حرام شده است (ازدواج با) مادرانتان و دخترانتان، و خواهرانتان و عمّه‏هایتان و خاله‏هایتان و دختران برادر و دختران خواهر و آن مادرانتان كه به شما شیر داده‏اند و خواهران رضاعى (شیرى) شما و مادران همسرانتان و دختران همسرانتان (از شوهر قبلى) كه در دامن شما تربیت یافته‏اند، به شرط آنكه با مادرانشان، همبستر شده باشید، پس اگر آمیزش نكرده‏اید مانعى ندارد (كه با آن دختران ازدواج كنید) و (همچنین حرام است ازدواج با) همسران پسرانتان كه از نسل شمایند (نه پسر خوانده‏ها) و (حرام است در ازدواج) جمع بین دو خواهر، مگر آنچه پیشتر انجام گرفته است. همانا خداوند بخشنده و مهربان است.
 
نکته ها  
 
در این آیه گروه‏هایى از زنان كه به انسان محرمند و ازدواج با آنان حرام است، ذكر شده است. محرمیّت و حرمت ازدواج از سه راه حاصل مى‏شود:
1- ولادت (ارتباطنسبى) 2- ازدواج (ارتباطسببى) 3- شیرخوارى (ارتباطرضاعى)
تحریم ازدواج با محارم در ادیان پیشین نیز بوده است.[255]
ازدواج با غیر محارم، عامل گسترش ارتباط خانواده‏ها است.
ازدواج همزمان با دو خواهر، معمولاً آنان را به حسادت و رقابت شخصى و جنسى مى‏كشاند و علاقه‏هایشان به عداوت مى‏انجامد. شاید نهى به این خاطر باشد. «و ان تجمعوا بین الاختین...»
255) تورات، سِفر لاویان، باب 18، آیه 6 - 23.
 
پيام ها  
 
1- اختیار حرام و حلال كردن همه چیز (مأكولات، مشروبات، معاملات و منكوحات...) تنها براى خداست. «حرّمت علیكم»
2- شیر مادر، همچون تولّد از مادر، یكى از اسباب محرمیّت است. در انتخاب دایه دقّت كنیم. «امّهاتكم اللاتى ارضعنكم و اخواتكم من الرضاعة»
3- به دخترانى كه از شوهر قبلىِ زن شما هستند و در خانه شما زندگى مى‏كنند، به چشم دختر خود نگاه كنید و مربّى آنان باشید. «و ربائبكم اللاتى فى حجوركم»
4- قانون عطف به ماسبق نمى‏شود. «الا ما قد سلف» (كسانى كه قبل از تحریم، دو خواهر را به عقد خود در آورده‏اند، كیفرى ندارند گرچه بعد از اعلام این قانون باید یكى از خواهران را نگاه و دیگرى را رها كند.)