راسخون

مبحث 129 طرح صالحین: «موسیقی، ساز و آواز»

sungift کاربر برنزی
|
تعداد پست ها : 205
|

از آوازهای محلی در استان ایلام: «گورانی» و «هوره» است که دارای سبک های مختلفیه و معمولاً در موضوعاتی همچون "عشق"، "طبیعت" و ... است.

و گاهاً آرامش بخش وجود انسان است.

farshon کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 43957
|

موسیقی بر اساس نوع آن، وجود انسان را بر می انگیزد.

هر نوع ابزاری که در راه غلط بکار رود، اشکال دارد از نظر شرعی.

هم می توان برای مراسمات مبتذل و هم برای مراسمات سالم استفاده کرد.

من مخالف گفته شما هستم. پس اگر به فرمایش کاربر خوبمون احسان خان از برگردون آهنگ استفاده کنیم سپس حتی در مراسمات سالم و شرعی با پشت صحنه آهنگ که کاملاً برعکس آنچه نواخته می شود یا خوانده می شود باشه، اونوقت چه می گویید؟

farshon کاربر طلایی1
|
|

موسیقی و خواننده غیرمجاز دائماً به گفته های واهی و پوچ می پردازد که معنی و مفهوم خاصی ندارد اما موسیقی و خواننده مجاز دلنشین، بامفهوم و پرمعنی است.

ehsan007060 کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 10952
|

اینطوری هم نمیشه نتیجه گرفت که هر موسیقی خوب و مناسب بود مجازه و هر کدوم هم گفته های واهی داشت غیر مجازه!

khodaeem1 کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 89277
|

فرق موسیقی خواننده مجاز و غیر مجاز چیه؟

فرق خاصی نمیکنه! بستگی به این داره که مسئول ممیزی اداره ارشاد کی باشه؟ بیشتر  وقتها کاملا سلیقه ای مجوز میدن و میشه مجاز! و گاهی هم مجوز نمیدن میشه غیر مجاز و زیر زمینی!

من مخالف گفته شما هستم

یعنی اگه پول بدهند مجوز عوض میشه؟

البته احسان جان هم راست ميگه . وقتي به يه آلبوم آهنگ، وزارت ارشاد مجوز بده ميشه مجاز، نده ميشه غير مجاز .

اصلا اينا همش الکيه . من فکر ميکنم اکثرا آهنگهاي غير مجاز رو گوش ميدن. تو گاگول ببخشيد تو گوگل سرچ کن موزيک بعد ببين چقدر سايت دانلود موزيک برات مياره . آهنگ غير مجاز و مجاز رو مي توني دانلود کني . يا کانال تلگرام هم همين طور . به نظرم مجوز گرفتن از وزارت ارشاد خيلي سخته که خيلي از خواننده ها غير مجاز مي خونن . يه فيلمي بود به نام پر پرواز در مورد همين مجوز گرفتن بود.

khodaeem1 کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 89277
|

موسیقی و خواننده غیرمجاز دائماً به گفته های واهی و پوچ می پردازد که معنی و مفهوم خاصی ندارد اما موسیقی و خواننده مجاز دلنشین، بامفهوم و پرمعنی است.

فرزاد جان

به نظر من نميشه گفت موسيقي و خواننده غير مجاز گفته هاش واهي و پوچه . اوني که تو ميگي سبک رپه که آره خيلي تند و پشت سر هم خونده ميشه . موسيقي غير مجاز هم داريم بسيار شيرين و گوارا حرفاي قشنگ مزني به دلم دري چنگ مزني

farshon کاربر طلایی1
|
|

فرزاد جان

به نظر من نميشه گفت موسيقي و خواننده غير مجاز گفته هاش واهي و پوچه . اوني که تو ميگي سبک رپه که آره خيلي تند و پشت سر هم خونده ميشه . موسيقي غير مجاز هم داريم بسيار شيرين و گوارا حرفاي قشنگ مزني به دلم دري چنگ مزني

بله دقیقاً منظورم همین بود. اما یادم رفت به این نکته اشاره کنم.

asdfg_zxcvb11 کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 2460
|

با سلام،

جایگاه موسیقی و آهنگ در اسلام چیه؟ (نظر قرآن، امامان و مراجع)

قرآن که خود از حضرت داوود به عنوان پیامبری خوش صدا یاد می کند. همچنین همواره از جانب خدا در قرآن و به گفته ائمه بایستی در طبیعت تأمل و اندیشه کرد که این طبیعت شامل اصوات خوش پرندگان، آبشارها و بسیاری موارد دیگر می شود. پس از این دیدگاه موسیقی که خود سر منشأ فطری و طبیعی دارد اصلاً نهی شده نیست.

مزایا و معایب موسیقی، ساز و آواز رو شرح بدین (حدأکثر 3 خط).

شما علاقه ای به موسیقی دارید؟

موسیقی گوش میدین؟ چه نوعی؟

بله، سنتی و پاپ.

موسیقی اگه گوش دادنش، حال انسان رو عوض کنه (شاد بشه یا غمگین بشه) اشکال داره؟ چرا؟

مسلماً گوش دادن به موسیقی برای ایجاد شادی روحی است و نه ظاهری. اگر حال انسان را خوب کند چرا بد باشد یا اشکال داشته باشد؟! در واقع منظور از عوض شدن حال اگر خوب شدن به سمت اصول فطری باشد خوب و مطلوب است اما گوش دادن به آن اگر موجب اشکالات روحی و روانی شود  نامطلوب است. به عبارت دیگر امری کاملا نسبی است. چطور کسی با شنیدن یک روضه می تواند حالش خوب شود و دیگری بد شود؟

خود شما هم آواز میخونید؟ ساز میزنید؟

خیر متاسفانه، اما اگر می توانستم دوست داشتم یکی از آلات موسیقی را فراگرفته و بنوازم.

این هم امری نسبی و موردی است. چطور یک خواننده تا در این کشور می خواند موسیقی اش مجاز است اما به محض اینکه به هر دلیلی از اینجا می رود موسیقی اش غیر مجاز می شود حتی اگر در سبک متعارف و صحیح باشد؟

farshon کاربر طلایی1
|
|
نقل قول asdfg_zxcvb11

این هم امری نسبی و موردی است. چطور یک خواننده تا در این کشور می خواند موسیقی اش مجاز است اما به محض اینکه به هر دلیلی از اینجا می رود موسیقی اش غیر مجاز می شود حتی اگر در سبک متعارف و صحیح باشد؟

وقتی خواننده لس آنجلسی یا هر خواننده دیگه ای که از ایران می رود، دال بر این نیست که غیرمجاز شناخته شود بلکه محیطهایی که آنان به اجرای آهنگ می پردازند و از زنها و آلات موسیقی ای که استفاده می کنند و خصوصاً مسائل بی حجابی دختران وزنان و کلیپهایی که برای جذب بیننده ساخته می شود غیرمجاز است. منحصراً خروج خواننده از کشورش نیست، با تشکر از نظرات سازنده شما.

r_hasti_r کاربر برنزی
|
تعداد پست ها : 214
|

مزایا و معایب موسیقی، ساز و آواز رو شرح بدین (حدأکثر 3 خط).

خوب به نظرم اگه درست و به موقع استفاده بشه اشکال خاصی نداشته باشه.. اما مشکل اصلی اینه که عده ای بیش از اندازه به این جور چیزها وابسته هستن. موسیقی ممکنه حال و احوال انسان رو دگرگون کنه.. خود من یه بار به پیشنهاد دوستم یه آهنگی رو گوش کردم.. و میشه گفت دو هفته طول کشید تا از افسردگی در بیام.

شما علاقه ای به موسیقی دارید؟

بله.. اما نه به هر موسیقی.. من کلاً موسیقی های آرام و بی کلام رو خیلی دوست دارم.. چون واقعا بهم آرامش میده..

موسیقی گوش میدین؟ چه نوعی؟

بله.. گفتم که بیشتر موسیقی های آرام و بی کلام رو گوش میدم.. یا اگه از نوع ساز بخوایم بگیم، ویالون و سنتور و چیزهایی مثل این رو قبول دارم.. در کل زیاد طرفدار این آهنگهایی که خواننده داره نیستم.. البته نمیگم گوش نمیدم.. گوش میدم اما کم

موسیقی اگه گوش دادنش، حال انسان رو عوض کنه (شاد بشه یا غمگین بشه)  اشکال داره؟ چرا؟

خوب بله.. اشکال داره.. اما منظور این نیس که مثلا ناراحتی و یه آهنگی تو رو از ناراحتی در میاره.. منظور آهنگهایی هست که ریتم ضربی دارن و موجب بروز حرکات ناموزون میشن.. یا آهنگهایی که آدم رو افسرده میکنن.. مثل همونی که تو سوال اول گفتم!

خود شما هم آواز میخونید؟ ساز میزنید؟

نه نمیخونم:| مگر اینکه یه بیت شعر رو مثلا بلند بخونم یا بخوام ادا در بیارم.. در مورد ساز زدن باید بگم که من علاقه ی وحشتناکی به سنتور و ویالون دارم.. اما متاسفانه هنوز فرصت یادگیریش فراهم نشده

خب آهنگهایی مثل رپ از نظر اسلام اشکال دارن... آهنگهای مجاز هم محتوای مفید یا حداقل مناسبی دارن، هم از آهنگ و ریتم خوبی درست شدن... در ضمن خواننده هاشون هم آزادانه در شهر میگردن..

ولی آهنگهای رپ و غیرمجاز محتوای مناسبی ندارن.. شما میتونید یه آهنگ غیر مجاز با محتوای مناسب پیدا کنید؟؟؟

خیر.. چون اگه محتوای خوبی داشت که غیر مجاز نمی شد:|

farshon کاربر طلایی1
|
|

کاربرمحترم،،هستی،،

کجای اسلام گفته با آهنگ رپ مشکل داره؟

هرچند که خودمم از موسیقی من درآوردی رپ خوشم نمیاد اما این گفته شما رو هم قبول ندارم.

اصلاً زمان پیامبر که رپ نمی خوندن، رپ ماله زمانه جدیده.

r_hasti_r کاربر برنزی
|
|

من نگفتم پیامبر گفتن اشکال داره..

منظورم اینه که شرعاً مشکل داره.. چون اکثراً بی محتوا هستن 

البته اگر آهنگ رپی وجود داشته باشه که محتوای مناسبی داشته باشه شاید بشه گفت گوش دادنش مشکلی نداشته باشه:|

r_hasti_r کاربر برنزی
|
|

خب مگه اسلام نگفته هرچیزی که به سلامت جسمی و روحی صدمه بزنه حرامه؟

آهنگهای رپ به روحی و روان انسان صدمه میزنن (بیشترشون)

چون ریتم و نوای آهنگ اینجوریه...در این نوع آهنگا معمولا خواننده ها با داد و فریاد و گریه و ناله و.... شعر رو میخونن.. و همین یه جور انرژی منفی به شنونده وارد میکنه.. طوری شنونده فکر میکنه ی بلایی سرش اومده و چه میدونم از اینجور چیزا:| و دچار افسردگی میشه

موسيقي ‌به ‌ويژه ‌آهنگ ‌هاي‌ حساس ‌آن ‌تحريکاتي ‌در اعصاب‌"سمپاتيک‌" و "پارا سمپاتيک‌" به وجود مي‌آورد. در نتيجه ‌تعادل ‌اين ‌اعصاب به هم مي خورد . انسان ‌دچار ضعف ‌اعصاب ‌مي‌گردد: دکتر« دلف‌آدلر» پرفسور دانشگاه‌ کلمبيا مي‌گويد:
بهترين ‌و دلکش‌ترين ‌نواهاي ‌موسيقي ‌شوم ‌ترين ‌آثار را روي ‌سلسله ‌اعصاب ‌انسان ‌باقي ‌مي‌گذارد. اصولاً شنيدن ‌موسيقي ‌و کنسرت‌ در اعصاب ‌يک ‌نوع ‌اثر تخديري ‌ايجاد مي‌کند که ‌نجات ‌از آن ‌مشکل ‌است‌.

ehsan007060 کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 10952
|

به طور مطلق نمیشه گفت یک سبک خاص مثلاً رپ مشکل  داره! و از نظر شرعی مشکل داره!

اخیراً بعضی از موسیقی هایی که از تلویزیون هم پخش میشه سبک رپ داره!

r_hasti_r کاربر برنزی
|
|

به طور مطلق نمیشه گفت یک سبک خاص مثلاً رپ مشکل داره! و از نظر شرعی مشکل داره!

اخیراً بعضی از موسیقی هایی که از تلویزیون هم پخش میشه سبک رپ داره!

بله درسته..

اشتباه من این بود که کلی گفتم.. منظورم بیشترشون بود