راسخون

مبحث 129 طرح صالحین: «موسیقی، ساز و آواز»

ehsan007060 کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 10952
|

قرآن خوندن ساده خانم ها هم از نظر حضرت آقا اشکالی نداره!

مگه شما مجتهدید؟!

mansoor67 کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 3583
|

جایگاه موسیقی و آهنگ در اسلام چیه؟ (نظر قرآن، امامان و مراجع) در کل هر آهنگی که انسان را از خدا دور کند و انسان را از انسایت خود دور سازد، موسیقی مطرب بوده و حرام است و اشکال دارد.

مزایا و معایب موسیقی، ساز و آواز رو شرح بدین (حدأکثر 3 خط). ایجاد شادی آن هم به طرز صحیح، خوب است. نه به طور افراطی و بی برنامه. طوری باشد که اعصاب و روان آدمی را بهم نریزد.

شما علاقه ای به موسیقی دارید؟ بسیار کم

موسیقی گوش میدین؟ چه نوعی؟ موسیقی هایی که از صدا و سیما پخش می شود.

موسیقی اگه گوش دادنش، حال انسان رو عوض کنه (شاد بشه یا غمگین بشه)  اشکال داره؟ چرا؟ اگرچه انسان مختار است ولی باید سخن مراجع و برزگان دین را هم ملاک قرار دهد.

خود شما هم آواز میخونید؟ ساز میزنید؟ خیر.

فرق موسیقی خواننده مجاز و غیر مجاز چیه؟ موسیقی مجاز قوانین و موازین شرعی را رعایت می نماید ولی غیر مجاز هیچ حریمی را رعایت نمی کند و حرمت ها را می شکند.

فی البداهه: منصور مقدم 14/12/1395

omiddeymi1368 کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 6610
|

سلام و تشکر از حضور همراهان همیشگی؛

بنده هم مختصراً در پاسخ به برخی از سؤالاتِ پستِ آغازینِ این تاپیک یه اشاره‌ای می‌کنم:

به موسیقی علاقه دارم و گوش هم میدم. وزن و قافیه و به‌عبارتی موزون‌بودنِ اشعار و همچنین چرت و پرت نخوندن و سبک نبودنِ اون اشعار برام مهمّه.

البته خیلی هم سخت پیدا میکنم آهنگای مورد علاقمو. یعنی از یک پوشه‌ی کاملاً رندوم و مخلوط شامل 1000 تا آهنگ میتونم بگم شاید از 10 تاش خوشم بیاد!

از بیش از 95% آهنگا و ترانه‌های سنّتی و رَپ که اصلاً خوشم نمیاد! اینا که بِرَن کنار!

من استعداد آوازخونی ندارم متأسفانه!!! ولی دوس دارم نحوه کار با گیتارو یاد بگیرم! ولی هنوز که چنین فرصتی فراهم نشده، یعنی وقتشم نیست خداییش!!!

هر دو حالتِ "شاد" و "غمگین" رو گوش میدم. البته الآن یه مدتی هست که هندزفریم خرابه، گوش ندادم! برا همین بود که منتظر بودم که توی برنامه‌های دهه فجر حدأقل هِدسِت رو برنده بشم، حیف شد!!!!!! حالا از بحث دور نشیم.... بعضی وقتا حسّ آدم، حال آدم، روح و روان آدم، فاز آدم میل میکنه به آهنگ شاد... خب باید بری به سمتش. تأثیر مثبت هم داره. بعضی وقتا هم فقط آهنگ غمگین!

farshon کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 43957
|

قرآن خوندن ساده خانم ها هم از نظر حضرت آقا اشکالی نداره!

مگه شما مجتهدید؟!

بله قرآن خوندن ساده رو هم مردان نبایستی گوش دهند، بنده درس اجتهاد می خونم اما هنوزبه درجه اجتهاد نرسیده ام.

mty1378 کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 7386
|

به موسیقی علاقه دارم و گوش هم میدم. وزن و قافیه و به‌عبارتی موزون‌بودنِ اشعار و همچنین چرت و پرت نخوندن و سبک نبودنِ اون اشعار برام مهمّه.

البته خیلی هم سخت پیدا میکنم آهنگای مورد علاقمو. یعنی از یک پوشه‌ی کاملاً رندوم و مخلوط شامل 1000 تا آهنگ میتونم بگم شاید از 10 تاش خوشم بیاد!

از بیش از 95% آهنگا و ترانه‌های سنّتی و رَپ که اصلاً خوشم نمیاد! اینا که بِرَن کنار!

من استعداد آوازخونی ندارم متأسفانه!!! ولی دوس دارم نحوه کار با گیتارو یاد بگیرم! ولی هنوز که چنین فرصتی فراهم نشده، یعنی وقتشم نیست خداییش!!!

هر دو حالتِ "شاد" و "غمگین" رو گوش میدم. البته الآن یه مدتی هست که هندزفریم خرابه، گوش ندادم! برا همین بود که منتظر بودم که توی برنامه‌های دهه فجر حدأقل هِدسِت رو برنده بشم، حیف شد!!!!!! حالا از بحث دور نشیم.... بعضی وقتا حسّ آدم، حال آدم، روح و روان آدم، فاز آدم میل میکنه به آهنگ شاد... خب باید بری به سمتش. تأثیر مثبت هم داره. بعضی وقتا هم فقط آهنگ غمگین!

بنظرم توی سازا گیتار واقعاً آرامش‌بخشه. من یخورده اومدم تمرین کنم یاد بگیرم دیدم سخته ولش کردم

من آدمیم که دائم این سرو صدایه باید اطرافم باشه، چه بهتر که این سرو صدا آهنگ باشه و همراهی بشه باهاش

سنتی که هیچ ولی رپ بیشتر جنبه دکلمه داره تا آهنگ! بسیار هم مزخرف 😊

آهنگیَم که گوش میدیم بنا به همون فازه (برای تغییر حالت)

farshon کاربر طلایی1
|
|

آبجی

شما رهبر ارکستر اون صداها بشین، صداها رو مدیریت کنین، خخخخ

|
|

mty1378 کاربر طلایی1
|
|

آبجی

رهبر ارکستهمیشه تمرکز ادمو بهم میزنه تو سرود همگانیا 

دوسه سال پیش سرود همگانی داشتیم تومدرسه

بعد یکی از بچه ها رفت رو میز که تو دید همه باشه و دستاشو تکون میداد برای تنظیم ولوم صدامون

حتمیم باید بهش نگاه میکردیم 

حالا ااینور رهبر ادا و  اصول در میاورد از اونور تا ما خندمون میگرفت دوربینو زوم میکردن رو صورتمون شرایط سختی بود نمیدونستم بخندم یا سرود بخونم

|
|

آبجی

رهبر ارکستهمیشه تمرکز ادمو بهم میزنه تو سرود همگانیا 

منم همین نظرو دارم! آخه چه نقشیه خداییش! آدمو با کاراش به خنده میندازه و تمرکز آدمو هم از بین میبره! حالا اون همه فعالیت و بالا پایین شدنا واقعاً روی حساب و کتابه یا همین جور الکیه!!!! خداییش نقش زیاد مؤثری نداره ها! از ما گفتن!!!!!

farshon کاربر طلایی1
|
|

مطمئن باشید رهبر گروه اصولش براساس قاعدست وگرنه خل نیست که اینقدر زحمت بکشه! اما حرکاتش قبول دارم طنزه! اما شاید فراتر از آهنگ و موزیک باشه.

amirali123 کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 15244
|

با سلام خدمت عزیزان

به به اهنگ و ......

من که خیلی دوست دارم و خیلی گوش میدم. تو ماشین زیاد شده. شبا رو دیگه وقت نمیکنم میخوابم

آهنگ های مجاز رو گوش میدم. همین هایی رو که صدا سیما هم پخش میکنه .از سالار عقیلی گرفته تا خواننده های ایرانی دیگه.

خودم هم میخونم. یه تک صداهایی رو از خودم ضبط کردم. یعنی بشنوید میگید خواننده محبوب دلها چرا از خودت ترک نمیدی بیرون خخخ

نوحه رو هم دوست دارم. توی لحظات تنهایی میخونم برای خودم. کلاً دوست دارم اهنگ رو و خیلی سعی میکنم در حد مجاز جلو پیش برم و البته هر آهنگی رو گوش نمیدم.

farshon کاربر طلایی1
|
|

بعضیها با آهنگ کار می کنن، برخی فکرمی کنن و تصمیم می گیرن. گاهی برخی هستن که تو ماشینشون علاوه بر اینکه خودشون گوش می کنن آهنگ رو به دیگران هم بروز میدن. با این آخریه مخالفم و یا برخی هم در آپارتمانهای کوچک رعایت نمی کنند.

mty1378 کاربر طلایی1
|
|

یه سوال کاملا تخصصی و مهم :

چرا اهنگ رو با یکی دوبار گوش دادن ادم حفظ میشه و شاید تا یمدت طولانی هم یادش بمونه

ولی درس رو هزار بار هم بخونه یا یاد نمیگیره/حفظ نمیشه ویا به روز نکشیده یادش میره

farshon کاربر طلایی1
|
|

چرا اهنگ رو با یکی دوبار گوش دادن ادم حفظ میشه و شاید تا یمدت طولانی هم یادش بمونه

ولی درس رو هزار بار هم بخونه یا یاد نمیگیره/حفظ نمیشه ویا به روز نکشیده یادش میره

بنظرم بخاطر تکرارشه. درس هم اگر تکرار بشه پاسخ مثبت میده. چه بسا شده که سر امتحان انسان آهنگی رو یادش میاد. دهها بار تکرار میشه چون ملکه ذهنمون شده و بقولی ورد زبونمون شده. اگر در مورد درس خوندن هم همینکارو بکنیم که ملکه ذهن بشه هیچگاه فراموش نخواهیم کرد.

mty1378 کاربر طلایی1
|
|

بنظرم بخاطر تکرارشه. درس هم اگر تکرار بشه پاسخ مثبت میده. چه بسا شده که سر امتحان انسان آهنگی رو یادش میاد. دهها بار تکرار میشه چون ملکه ذهنمون شده و بقولی ورد زبونمون شده. اگر در مورد درس خوندن هم همینکارو بکنیم که ملکه ذهن بشه هیچگاه فراموش نخواهیم کرد.

نه خب یوقتایی اصلا حواسمون نیست وقتی به خودمون میایم میبینیم داریم اهنگو زمزمه میکنیم ولی در مورد درس قطعا این طور نیست