بانک سخنان امام خامنه ای
من همهى شما عزيزان را به توجه به دعا در اين ايام، توجه به نماز، اقبال به روزه و استفادهى از روزها و شبهاى ماه رمضان دعوت مىكنم.
من به شما فرهنگيان عزيز مىگويم كه مسئلهى فرهنگ و تعليم و تربيت، مسئلهى اول در نظام ماست.
من مىخواهم ورزش جانبازان را هم، به طور مؤكّد متذكر شوم. البته، الحمدللَّه ورزش جانبازان خوب بود. الحمدللَّه در ميدانها خوب بوده. همينطور كه شما گفتيد، در المپيك مدالها و افتخارات بيشتر و چهرههاى بهترى كسب كردند؛ اما بخصوص، روى اينها كار بكنيد. علت آن هم اين است كه جانبازان، سابقهى جبهه دارند. اينها يك قهرمانى را انجام دادند، يعنى وضع جسمانى آنها، نشاندهندهى قهرمانى است. كارى است كه كردند و يك پرونده، با اينها همراه است. بنابراين، اينها آنجا امتحان دادند؛ باز هم مىتوانند در ميدانهاى ورزشى، انشاءاللَّه امتحان بدهند.
من وقتى در وضع كشور خودمان نگاه مىكنم، مىبينم يكى از چيزهايى كه مىتواند جلوى اين بىعدالتى را به شكل منطقى و اصولى سد كند، همين كار تعاونى است.
من ورزش را براى همه لازم مىدانم. [كوهنوردى] يك ورزش سنگين، خيلى باابهت و خوب است؛ بنابراين لازم است.
من مىگويم بايستى جوانان، پيران، مردان، زنان، شهريها، روستاييها و هر كسى كه با كتاب مىتواند ارتباط برقرار كند، بايد كتاب را در جيبش داشته باشد و تا يك جا بيكار نشست - مثل اتوبوس، تاكسى، مطب پزشك، اداره، درِ دكان وقتى كه مشترى نيست، در خانه به هنگام اوقات فراغت - كتاب را دربياورد و بخواند.
من مىخواهم ورزش جانبازان را هم، به طور مؤكّد متذكر شوم. البته، الحمدللَّه ورزش جانبازان خوب بود. الحمدللَّه در ميدانها خوب بوده. همينطور كه شما گفتيد، در المپيك مدالها و افتخارات بيشتر و چهرههاى بهترى كسب كردند؛ اما بخصوص، روى اينها كار بكنيد. علت آن هم اين است كه جانبازان، سابقهى جبهه دارند. اينها يك قهرمانى را انجام دادند، يعنى وضع جسمانى آنها، نشاندهندهى قهرمانى است. كارى است كه كردند و يك پرونده، با اينها همراه است. بنابراين، اينها آنجا امتحان دادند؛ باز هم مىتوانند در ميدانهاى ورزشى، انشاءاللَّه امتحان بدهند.
من خواهش مىكنم دوستان در دولت، مسئلهى مبارزهى با فساد اقتصادى را آنچنان جدى بگيرند كه نوبت به قوهى قضاييه نرسد.
من جناب آقاى مصباح را نزديك به چهل سال است مىشناسم و به ايشان ارادت قلبى دارم؛ ايشان فقيه، فيلسوف، متفكر و صاحبنظر در مسايل اساسى اسلام هستند. اگر خداى متعال به نسل كنونى ما اين توفيق را نداد كه از شخصيتهايى مثل مرحوم علامهى طباطبايى، يا مرحوم شهيد مطهرى استفاده كنند اما بحمداللَّه اين شخصيت عزيز و عظيم، خلأ آن عزيزان را در زمان ما پر مىكنند.
من تابلوى «عصر عاشورا»ى آقاى فرشچيان را كه خود ايشان چند سال قبل به من هديه داده، در منزل دارم و هر وقت آن را نگاه كردم، گريه كردم. با اينكه سينهى من از روضههاى صبح عاشورا و عصر عاشورا پُر است - چه كسى بيشتر از ماها مىداند كه در اين بارهچه نوشتهاند و گفتهاند - و در عين حال كه مىگويند آدمهايى كه اهل اين چيزها هستند، خودشان گريه نمىكنند؛ اما آقاى فرشچيان دارد روضهيى مىخواند كه ماها را مىگرياند. ببينيد اين چه هنر پُرفايده و پُرمغز و پُرمعنايى است.
من با مسئولان كشور، ... بارها اين را تكرار كردهام و گفتهام كه نقطهى بنبست شكنمان، عبارت است از ايجاد اشتغال، آن هم از منابع نو؛ و «تعاون» مىتواند يك بازوى قوى در اين راه باشد.
من اين ميلاد مسعود را ... و بخصوص اين روز را - كه روز پرستار نامگذارى شده است - به همهى پرستاران كشور، كه قشر زحمتكش و ارزشمندى هستند، ... تبريك عرض مىكنم.
ملتى كه سينما ندارد، مثل انسانى است كه زبانى از زبانهاى مورد تفاهم و تكلم را بلد نيست.
ملت هوشمند، نجيب و شجاع ايران در تمدن امروز جهان نقش اساسى دارد.
ملت ما ثابت كرد كه مىتواند از خودش دفاع كند.