نکات موفقیت
درس های اقتصاد رفتاری؛ پیشنهاد دن اریلی برای رسیدن به اهداف دشوار
بسیاری از ما این تجربه را داریم که در زندگی روزمره اهدافی مانند کاهش وزن یا ورزش مستمر را تعیین می کنیم، ولی بعد از مدتی آن را ادامه نمی دهیم؛ امار می گوید که تنها 9 درصد افراد به اهدافشان وفادار می مانند.
دن اریلی، اقتصاددان رفتاری از دانشگاه دوک، پیشنهاد می کند اگر پیش از پرداختن به امور دشوار و چالشی یا خسته کننده؛ یک کار روتین را به صورت مرتب انجام دهید با احتمال بسیار بیشتری به کارتان خواهید پرداخت. فرض کنید بناست می خواهید روی یک پروژه دشوار کار کنید که "حسش نیست"، اگر "هر بار" که می خواهید به سراغ آن بروید، پیش از آن یک کار دلپذیرتر مانند خواندن کتابی که به آن علاقه دارید را انجام دهید، بسیار بهتر می توانید پروژه را انجام دهید و آن را استمرار ببخشید.
پس برای انجام کارهای دشوار یک "تکلیف آمادگی" تعیین کنید و هر بار (تاکید می کنم هربار) می خواهید به سراغ آن کار دشوار بروید، این "تکلیف آمادگی" را تکرار کنید.
منبع: کانال راهبرد
صنعتگر بزرگ اندرو کارنگی زمانی پیشنهاد کرده بود روی سنگ قبرش بنویسند: "در اینجا مردی خوابیده است که توانست انسانهایی تیزهوش تر و مستعدتر از خودش را در اطرافش گرد آورد."
اگرچه در این جمله کمی تواضع و فروتنی بیش از حد وجود دارد، اما واقعیت این است که کارنگی توانست در اطراف خود تیمی از قویترین و زبدهترین مدیران را گرد آورده و با کمک آنها بزرگترین شرکت فولاد امریکا را پایه گذاری کند.
برخی مدیران و رهبران در اطراف خود مردان و زنانی بلهقربان گو گرد میآورند تا همیشه با شنیدن تعاریف و جملات مثبت آنها احساس خوبی پیدا کنند. (لااقل در کوتاه مدت.) اما این رهبران در درازمدت از تصمیمهای نادرستی که گرفتهاند رنج خواهند کشید.
آنها خواهند دید که حرفهای اولیه و ناپخته آنها توسط اطرافیانشان تایید شده و هیچ گاه توسط ذهنهای چالشگر به چالش کشیده نشده است. فروپاشی شرکت انرون نشان داد که حتی جمع تیزهوشترینها در یک اتاق هم میتواند تصمیمات احمقانه ای بگیرد که در نهایت به فروپاشی هفتمین شرکت بزرگ آمریکا منجر شد.
اگر بتوانید اطراف خود را نه صرفا با انسانهایی تیزهوشتر بلکه انسانهایی که در زمینههای مختلف از شما هوشمندتر هستند، پر کنید وسعت دیدی پیدا خواهید کرد که از ضرورتهای یک تصمیمگیری صحیح است.
برگرفته از کتاب 53 اصل تصمیم گیری، روبرت گانتر
🎀سه چیز انسان راتباه میکند.
1.حرص
2.حسد
3.غم
🎀سه چیز رابایدافزایش داد.
1.عقل
2.همت
3.محبت
🔷🔹ثروتمندی از پنجره اتاقش به بیرون نگاه کرد و مردی را دید که در سطل زبالهاش دنبال چیزی میگردد. گفت: خدا رو شکر فقیر نیستم.
مرد فقیر اطرافش را نگاه کرد و دیوانهای با رفتار جنونآمیز در خیابان دید و گفت: خدا رو شکر دیوانه نیستم.
آن دیوانه در خیابان آمبولانسی دید که بیماری را حمل میکرد گفت: خدا رو شکر بیمار نیستم.
مریضی در بیمارستان دید که جنازهای را به سردخانه میبرند. گفت: خدا رو شکر زندهام.
فقط یک مرده نمیتواند از خدا تشکر کند. چرا امروز از خدا تشکر نمیکنیم که یک روز دیگر به ما فرصت زندگی داده است؟
برای اینکه زندگی را بهتر بفهمیم باید به سه مکان برویم:
۱. بیمارستان
۲. زندان
۳. قبرستان
• در بیمارستان میفهمید که هیچ چیز زیباتر از تندرستی نیست. در زندان میبینید که آزادی گرانبهاترین دارایی شماست. در قبرستان درمییابید که زندگی هیچ ارزشی ندارد.
زمینی که امروز روی آن قدم میزنیم فردا سقفمان خواهد بود. پس بیایید برای همه چیز فروتن و سپاسگزار باشیم...🔹🔷
دکتر احمد حلت:
در طول راه از راننده در مورد درخت سبز یا درخت آرزوها سوال کردم .
با غرور گفت:"من خودم چندین بار به درخت سبز بزرگ و کهنسال جزیره پارچه گره زدم و مراد خودم را هم از درخت گرفتهام!بیخود نیست که اسمش را انجیر معابد گذاشتهاند !"
پرسیدم :"انگار نزدیک شهر باستانی حریره است درسته؟"
راننده ون گفت:"یک مجموعه فضای سبز اطراف این انجیرهای معابد که اسمشان درختان لور است درست کردهاند که یک سمتش به شهر قدیمی حریره است و سمت دیگرش آب انباز قدیمی . اما درخت آرزو که قدیمیترین درخت لور جزیره است ،حدود ۵۰۰تا۶۰۰ سال عمر دارد و جزو جاذبههای توریستی جزیره محسوب میشود ."
به راننده گفتم که این درختها فقط در کیش نیستند و در جزیره قشم و بیشتر خشکیهای نواحی ساحلی خلیج فارس در مناطق مسکونی کاشته شدهاند .
راننده با لجاجت گفت:"تاریخنویسان هرچه دلشان بخواهد مینویسند . درخت سبز پیر جزیره کیش یکتاست و آرزوها را برآورده میکند ."
دیگر حرفی نزدم . با خود گفتم کسی که لجاجت میکند نمیخواهد چیزی را یاد بگیرد ،بلکه میخواهد برای چیزی که یاد دارد و بلد است تائید بگیرد .
📚الماس حلت(از خاطرات احمد حلت)
⚜️ همیشه یادتان باشد که
⚜️ زندگی پیشکشی است برای شادمانی و خوب زیستن
⚜️ لبخند زیباترین آرایش هر فرد است
و امید و مثبتاندیشی کلید خوشبختی
⚜️ زندگی کوتاهتر از آن است که خود را بخاطر مسائل بیارزش دچار استرس کنید.
⚜️ از همه لحظههای عمرتان لذت ببرید
کمتر قضاوت کنید و بیشتر بپذیرید
⚜️ و مادامی که به کسی آسیب نمیرسانید همانگونه که دوست دارید زندگی کنید.
⚜️ و اهمیت ندهید که دیگران درباره شما چگونه فکر میکنند و چه میگویند...
دعاهای قشنگ واسه همدیگه کنیم...
ﺩﻋﺎ کنیم هیچکس ﺩﻟﺶ ﻧﮕﯿﺮﻩ،ﺍﮔﻪ ﻫﻢ ﮔﺮﻓﺖ ﺧﺪﺍ ﯾﻪ ﻫﻢ ﺻﺤﺒﺖ ﺧﻮﺏ ﺑﺬﺍﺭﻩ ﺳﺮ ﺭﺍﻫﺶ!
ﺩﻋﺎ کنیم که ﺍﺷﮑﯽ ﺍز ﭼﺸﻤﺎن هیچکس ﻧﯿﺎﺩ، ﺍگر هم اﻭﻣﺪ ﺍﺯ ﺧﻮﺷﺤﺎﻟﯽ ﺑﺎﺷﻪ!
ﺩﻋﺎ کنیم هیچکس ﺩﻟﺶ ﭘﺮ ﻧﺸﻪ، ﺍﮔﻪ ﻫﻢ ﭘﺮ ﺷﺪ ﭘﺮ ﺑﺸﻪ ﺍﺯ ﻋﺸﻖ ﺍﺯ ﺧﻮﺷﺤﺎﻟﯽ!
ﺩﻋﺎ کنیم هیچکس ﻧﺎﺍﻣﯿﺪ ﻧﺸﻪ،ﺍﮔﻪ ﻫﻢ ﺷﺪ ﺧﺪﺍ ﺯﻭﺩ ﯾﻪ ﺍﻣﯿد ﺩﯾﮕﻪ ﺑﻬﺶ ﺑﺪﻩ!
ﺩﻋﺎ کنیم ﻫﺮ کس ﻫﺮ آرزویی ﺗﻮ ﺩﻟﺶ ﺩﺍﺭﻩ ﺑﻬﺶ ﺑﺮﺳﻪ!
ﺩﻋﺎ کنیم حکمت خدا با آرزوهامون یکی باشه...
🦅 عقاب، به محض اینکه آمدن گردباد را حس کرد، بالهای خود را میگشاید و اجازه میدهد باد او را با خود بلند کند. به محض اینکه طوفان، قصد سرنگونی عقاب را کرد، این پرندهی بلندپرواز، سر خود را به سوی آسمان بلند میکند و عمود بر طوفان میایستد و مانند گلولهی توپی، به سمت بالا پرتاب میشود.
او آنقدر با کمک باد مخالف، اوج میگیرد تا به ارتفاع مورد نظر برسد و آنگاه با چرخش خود به سوی قلهی مورد نظر، در بالاترین نقطهی کوهستان، مأوا میگزیند.
💠 او منتظر طوفان مینشیند تا از انرژی پنهان در گردباد، به نفع خود استفاده کند.
💎 روزهایی هست که راه نجات، یاد گرفتن بلند پروازی از عقاب است.
سید مجتبی حورایی
قسمت جالبی از متن کتاب تسخیر شدگان ''داستايوفسكى''
هر"پرهیزکاری"گذشته ای دارد
وهر"گناه کاری"آینده ای
پس قضاوت نکن.
میدانم اگر:
قضاوت نادرستی در مورد کسی بکنم،
دنیا تمام تلاشش را میکند تا مرا در شرایط او قرار دهد...
تا به من ثابت کند.
در تاریکی همه ی ما شبیه یکدیگر یم.
محتاط باشیم، در "سرزنش "
و"قضاوت کردن "دیگران
وقتی ؛
نه از" دیروز او"خبر داریم،
نه از"فردای خودمان".
قسمت جالبی از متن کتاب تسخیر شدگان ''داستايوفسكى''
هر"پرهیزکاری"گذشته ای دارد
وهر"گناه کاری"آینده ای
پس قضاوت نکن.
میدانم اگر:
قضاوت نادرستی در مورد کسی بکنم،
دنیا تمام تلاشش را میکند تا مرا در شرایط او قرار دهد...
تا به من ثابت کند.
در تاریکی همه ی ما شبیه یکدیگر یم.
محتاط باشیم، در "سرزنش "
و"قضاوت کردن "دیگران
وقتی ؛
نه از" دیروز او"خبر داریم،
نه از"فردای خودمان".
⚜️دنیا پر از افرادی است که منتظرند کسی از راه برسد و به آنها انگیزه بدهد تا به فردی تبدیل شوند که آرزو دارند.
مسئله این است که هیچ نجات دهنده ای نیست.
این افراد منتظر رسیدن اتوبوس ایستاده اند اما در خیابانی که هیچ اتوبوسی از آن نمیگذرد.
در نتیجه، اگر این اشخاص مسئولیت زندگی خود را بر عهده نگیرند و خود را تحت فشار قرار ندهند ممکن است برای همیشه منتظر بمانند و این کاریست که اکثر مردم انجام می دهند.
برایان تریسی
دکتر احمد حلت:
💎به احتمال وقوع پدیدهها وزن بده!
امیروالاجان!
سالهای نوجوانی عاشق ریاضی بودم . بعدها عاشق آمار و احتمالات شدم و این عشق را هنوز هم در سینه حفظ میکنم .
موفقیت در زندگی یک پدیده آماری است . مجموعهای است از بیشمار پدیده با احتمال وقوعهای متفاوت که در کنار هم میتوانند موفقیت لحظهای یک فرد را در مسیر زندگیاش مشخص سازند .
بسیاری از افراد کاملا موفق را دیدهام که به یکباره به خاطر وقوع حادثهای که اصلا پیشبینی نمیکردند به خاک سیاه نشستند . شاگرد ممتازهایی را میشناسم که صبح امتحان کنکور دچار مسمومیت شدند و غروب وقتی چشم باز کردند متوجه شدند باید یکسال دیگر پشت کنکور بمانند .
امیروالای دلم!
سعی کن هر وقت فرصتی نصیبت شد ، برای تکتک پدیدههایی که ممکن است در مسیر زندگیات رخ دهند یک وزن و درصد وقوع تعیین کنی . وقتی چنین کنی ، زودتر از بقیه متوجه احتمال وقوع مصیبتها یا آشکار شدن فرصتها میشوی . میتوانی با بیمه کردن و مواظبت از داشتنیهایت ، کمترین آسیبها و بیشترین سودها را بدست آوری .
دلیل موفقیت بسیاری از آدمهای بزرگ این است که در مواقع بحرانی ، واکنشهایشان حسابشدهتر و موثرتر است .دلیلش چیزی جز نگاه احتمالاتی آنها به زندگی نیست .
📚دلنوشته احمد به امیروالا
هرگز تسلیم نشوید
وقتی مشکلی رخ می دهد
وقتی جاده سربالایی است
وقتی پول کم و بدهی زیاد است
وقتی دلت می خواهد لبخند بزنی اما مجبوری که آه بکشی
وقتی تحت شرایط فشار و خفقان هستی
نفس بکش اما تسلیم نشو!
زندگی سرشار از فراز و نشیب است
بارها شکست می خوریم
و وقتی که باید تلاش کنیم دست از کار و تلاش برمی داریم
اگر پیشرفت کند است هرگز تسلیم نشوید
موفقیت شاید در یک قدمی شما باشد
در مقابل شدیدترین ضربات به نبرد ادامه بدهید
در بدترین شرایط است که نباید تسلیم شوید
برایان تریسی
بسیاری از مردم وقتی به گذشتشون
نگاه می کنند پشیمون هستن.
بیشتر مردم ایده ها و رویاها و توانایی هایی داشتن که قادر به خلق خیلی از کارها بودند، ولی بهشون بها ندادن و با انرژی منفی خودشون و دیگران، این ایده ها رو با خودشون خاک کردن.
تو متفاوت باش، برو دنبال کار و هدفی که بهش علاقه داری و میدونی تو اون کار استعداد داری و میتونی پیشرفت کنی.
زمان
به احترام هیچکی واینمیسته.
حرکت کن تا دیر نشده❗️