نکات موفقیت
✅عادت ها 95 درصد احساسات ، گفتار و رفتارهای ما را تعیین می کنند و برای پیشرفت باید آنها را تغییر داد
#وین دایر
🔴تحلیل و توصیه کاربردی
✅چه زمانی نیاز به رشد و پیشرفت داریم؟
اولین پاسخ این است که همین حالا ، همین امروز
امروز مهمترین فرصت برای تغییر و پیشرفت هست حتی پیشرفت کوچک
معنی دیگر پیشرفت این است که عادت های جدیدی ایجاد کنیم اعم از عادت های کاری ، یا شخصی یا خانوادگی یا اجتماعی
هرچقدر هم کلاس برویم دوره بگذرانیم تا زمانی که نتوانیم عادت جدیدی را یاد بگیریم تغییر و پیشرفت حاصل نمی شود
دلیل اینکه افراد زیادی با وجود تحصیلات عالیه و طی دوره های متعدد پیشرفت نمی کنند همین موضوع است
آنها نمی توانند عادت های ذهنی و رفتاری جدید را جایگزین الگوهای قبلی بکنند
و به همین دلیل بهره وری آنها با وجود تحصیلات تغییر نمی کند
تا زمانی که نتوانیم عادت های خود را تغییر دهیم نمی توانیم زندگی خود را تغییر دهیم چون نمی توانیم شرایط را تغییر دهیم
وقتی می توانیم شرایط زندگی را تغییر دهیم که خودمان بتوانیم تغییر و پیشرفت کنیم
به فرموده حضرت علی (ع) ما عادت ها را انتخاب می کنیم آنوقت آنها ما را اسیر خود می کنند
برای پیشرفت باید یاد بگیریم اسیر هیچ کس و هیچ چیز حتی خودمان هم نباشیم
کسانی که می خواهند پیشرفت کنند اما حاضر نیستند تغییر کنند خود را زندانی کرده اند و باید بگوییم خود کرده را تدبیر نیست
بنابراین بررسی کنید و به سوال های زیر در زندگی شخصی یا محیط کاری ات پاسخ دهید
1️⃣-چه الگوهای فکری و رفتاری است که مانع تغییر شما می شوند؟
2️⃣چه کار یا کارهایی است که براساس این الگوها انجام می دهید ولی باید تغییر دهید؟
3️⃣برای تغییر باید چه کارهای جدیدی انجام دهید؟
4️⃣برای تغییر باید چه عادت های ذهنی جدید باید یاد بگیرید یا چه کارهای جدیدی را باید انجام دهید ؟
یادمان باشد عادت ها اعم از عادت های کاری یا شخصی یا اخلاقی مانند
عادت هایی مثل بی نظمی ، از زیر کار در رفتن ، مسئولیت پذیر نبودن ، امروز فردا کردن ، بد اخلاقی ، رفتارهای واکنشی به جای تامل و رفتار با متانت و........، قول دادن ولی عمل نکردن ، پشتکار نداشتن ، با خود رو راست نبودن ، با دیگران صداقت نداشتن و......
به خودی خود از بین نمی روند برای از بین بردن آنها نیاز است
🍁اولاَ تصمیم بگیریم که آنها را از بین ببریم
🍁ثانیاَ تحت هر شرایطی به تصمی مان متعهد باشیم و با توجیهات من درآوری و بهانه های خوب از تصمیم مان منصرف نشویم یا آنرا به تاخیر نیاندازیم
🍁ثالثاَ برنامه مناسبی را برای از بین بردن عادت مورد نظر و جایگزینی عادت جدید طراحی و با جدیت اجرا کنیم
دکتر احمد حلت:
🔹نکاتی در مورد مفهوم "شکست"
1⃣ مهمترین معیار سنجش شهامت ، بر روی کره زمین ، این است که فرد علی رغم تجربه موفق نشدن(شکست) امیدواری خود را از دست ندهد .
2⃣اگر باور شکست خوردگی انسان تداوم یابد ،بدون تردید این موضوع تبدیل به یک حقیقت شده و به عنوان یک عامل بازدارنده قوی در تمام کارها خودش را نشان خواهد داد .
3⃣معنی شکست چیست؟ فقط "درس آموزی" و به واسطه این امر است که بر میزان کارآمدی و آگاهی در کارهای بعدی افزوده میشود .
4⃣فرد به خاطر وجود رقیبانش شکست نخورده است بلکه عامل ناکامس وی تنها خودش است .
5⃣گاهی شکست مقطعی در یک جنگ،در نهایت پیروزی را برای ژنرالی به ارمغان میآورد .
📚همه راز موفقیت
اگه مثبت فکر نکنیم چی می شه؟!
یک آزمایش ساده:
همین الان هرجا که نشستین پای راستتون رو از زمین بلند کنین و در جهت عقربه های ساعت بچرخونین.
حالا با دست راستتون تو هوا حرف "ع" رو بنویسین.
دیدین؟!
جهت حرکت پاتون عوض شد!
می دونید چرا؟!
چون وقتی می خواهید حرف "ع" رو بنویسین، ذهن شما در جهت خلاف عقربه های ساعت حرکت می کنه. به همین دلیل پاتون ناخودآگاه جهتشو عوض می کنه تا
"با ذهنتون هماهنگ عمل کنه"
اینو گفتم که یادتون باشه وقتی دارین منفی فکر می کنین، بدونین که ناخودآگاهتون بر علیه شما می شه و شروع می کنه به رفتار منفی حتی اگه شما نخواسته باشین!
اندیشه هایتان را روی فرکانس شادی تنظیم کنید
تا بهشت را در روی زمین تجربه کنید.
دکتر احمد حلت:
من تجربههای احساسی متفاوتی را پشت سر گذاشتم . اینکه به صورت عمدی و ارادی ،در جای خلوتی بنشینم و در گذشتههای خود کندوکاو کنم و هرجایی که خاطرهای یافتم که دلم را به شور میانداخت و هیجانی سرکوب شده را در من زنده میکرد،آن خاطره و هیجان را آزاد کنم،این کار برایم بسیار عذاب آور بود .
در این بازی تخلیه و رهاسازی هیجان و احساس ، متوجه نکتهای مهم شدم که در دیدار چهارم خدامراد صریحا به این نکته اشاره کرد . فهمیدم که هیجانها هیچ قدرت اجرایی ندارند . شبیه هوای داخل حباباند که به محض ترکیدن به بقیه هواهای اطرافمان میپیوندند و دیگر اثری از آنها نیست . هیجانها با همه ترسناکی و تکاندهندگیشان ، فقط یک موج انرژیاند که خودشان به تنهایی قدرت تکان دادن حتی یک پرِ کاه را هم ندارند . این در واقع ما آدمها هستیم که هیجانها و احساسات را جدی میگیریم و با اطاعت از آنها و تقدیم اعمال و رفتارهای خود به آنها اجازه میدهیم واکنشهای ما و عادتهای ما را هرطور دوست دارند به کار گیرند .
📚چهلدیدارخدامراد(اسرارکیمیای درون)
❌ سنگ در بیابان بی ارزش است...
✅ ولی اگر آن سنگ را پله کنی،
باعث ترقی میشود ...
😔 اشتباهات موجب ناراحتی هستند
💢 ولی اگر آنها را تجربه کنی برای خودت
💢 و مثل پله ازشون بری بالا و به موفقیت برسی خیلی به درد بخور هم هستند.
✅ اگر به هدفتان یقین دارید از اشتباهات هراس نداشته باشید، حتی آنها برایتان فرصت هستند.
رمز موفقیت ، شروع کردن است .
موفقیت ها با تصمیم ها شروع میشوند زیرا تا تصمیمی اتخاذ نشود ، تغییری در زندگی رخ نمی دهد .
تصمیم بگیرید تا آینده ای را خلق کنید که دیگر هیچ شباهتی به گذشته ی ناکام شما نداشته باشد و بدانید که :
فاصله ی نداشتن و داشتن
فقط خواستن است
پس خواهشا “بخواه” !
امروز با خودت تکرار کن؛
✨هر چه شکست را به پیروزی بدل می سازم...
✨هر چه نا امیدی را به امید بدل می سازم...
✨هر چه ناخوشی را به خوشی بدل می سازم...
✨هر چه غم واندوه را به شادی ونشاط بدل می سازم...
✨هر چه فقر و تنگدستی را به ثروت و فراوانی بدل می سازم....
دکتر احمد حلت:
نزدیک یکی از غرفهها ،دخترم ایستاد و از من خواست اجازه دهم روی دستش طرح یک گل زیبا با حنا کار شود . از آنجا که این کار وقت بقیه را میگرفت ، درخواست او با مخالفت جمع روبرو شد . اما من با حوصله قبول کردم و کنارش ایستادم تا طراح با ظرافت و صبوری طرحی زیبا را روی پشت دست دخترم نقش بندد . در این هنگام یکی از آقایانی که در سخنرانیام حضور داشت و همراه بچههایش برای خرید آمده بود ، کنارم ایستاد و با لبخند گفت:"عجب حوصلهای دارید!در این شلوغی به مراد دل بچه عمل میکنید؟"
لبخندی زدم و گفتم :"وقت ما پدرومادرها در واقع متعلق به بچههاست . اگر گهگداری فرصت فراغت پیدا میکنیم،البته اگر آنها اجازه دهند، حق داریم به کارهای دلخواه خود برسیم . اگر جز این عمل کنیم در حق بچهها کم گذاشتهایم ."
آن آقا در فکر فرو رفت و انگار چیزی به ذهنش رسیده بود به سمت خانوادهاش دوید و در جمعیت گم شد .
📚الماسهای حلت(از خاطرات احمد حلت)
💎داستان هتل هیلتون
آقای "هیلتون" سرایدار یک هتل بود و تمام جوانی و نوجوانیاش را صرف سرایداری کرده بود،اما در حال حاضر ۵۴۰ تا "هتل هیلتون" توی دنیا داریم و او بیشک بزرگترین هتلدار زنجیرهای در دنیا است .
در مصاحبه از ایشون سوال میشه :"تمام نوجوانی و جوانیات سرایدار بودی، چی شد که این شدی؟!"
هیلتون جواب میده:"من هتل بازی کردم!"
باز سوال کردند:"آقای هیلتون ،هتل بازی دیگه چیه؟!بگو ما هم به جای خاله بازی ، هتل بازی کنیم!"
او جواب میده:"در تمام آن دوره که همه میدانند من سرایدار بودم و کیف مشتریها را جابهجا میکردم،شبها که رئیس هتل به خانه میرفت ،من به اتاقش میرفتم،پشت میز مینشستم و هتل بازی میکردم!
مدام تصور ذهنی من این بود که یکی از بزرگترین هتلداران دنیا هستم!"
❓شما چی بازی میکنید؟!
✅ برای داشتن یک زندگی هماهنگ و متعادل باید مواردی را رعایت کرد:
❤️ اولین و مهمترین عامل سازگاری است: که در نتیجهی صبر و خویشتنداری حاصل میشود.
❤️ بلوغ عاطفی و عقلانی: دومین مورد است که بتوان با آن کنترل احساسات خود را (چه مثبت و چه منفی) به دست گرفت.
❤️ توجه به نیازهای طرف مقابل: اعم از نیازهای عاطفی، جنسی، روانی و ...
❤️ نگرش مثبت میان همسران: چرا که هر میزان نگاه فرد به همسرش ارزشمند و توأم با احترام باشد رفتارش نیز با او متین و انسانی خواهد بود.
🔵تمرین:خودباوری
به فهرست زیر نگاه کنید . فکر میکنید کدام عبارت شما را به بهترین نحو توصیف میکنند؟و کدام عبارتها و صفتها شما را به خوبی توصیف نمیکنند؟
☆مهرورز
☆مهربان و غمخوار
☆کسل کننده
☆توانا در برقراری ارتباط با دیگران
☆عدم خلاقیت
☆تنبل
☆حافظه خارقالعاده
☆در بعضی موارد عملکرد مطلوب ندارم
☆توانایی مقابله با هر موقعیت
☆من لیاقت بهترینها را دارم
به پاسخهایتان دقت کنید . آیا باور شما نسبت به خودتان به بالابردن یا پایین آوردن احساس ارزشمندبودن منحصر میشود؟چرا چیزهایی را که اعتماد به نفستان را پایین میآورد قبول دارید؟
به باورهای منفی تاثیرگذار در زندگیتان نگاه کنید . آیا واقعی هستند؟
سعی کنید باورهای منفی و محدودکنندهای را که نسبت به خود دارید تغییر دهید و باورهای مثبت را در خود تقویت کنید .
📚اعتمادبهنفسفوقالعادهدرچهلروز
" ٤ مرحله ی طلایی رسیدن به اهداف"
۱- راجع به آرزوهایمان حرف بزنیم (فقط با يك يا دو نفر از نزديك ترين ها و كسانى كه فوق العاده قابل اعتماد و خيرخواه ما هستند)
۲-عکس آرزوهایمان را هر روز ببینیم
۳-رسیدن به آرزوهایمان را حس کنیم
۴-ببینیم امروز برای رسیدن به آرزوهایمان چه اقدامهایی باید انجام بدیم
دکتر احمد حلت:
هدف "میشه"ها به جواب رسیدن و جواب گرفتن است . آنها صبح به قصد "شدن" رویدادها از خواب برمیخیزند . وقتی فکر میکنند به راههای "شدن" فکر میکنند و وقتی عمل میکنند در مسیر انجام دادن و "شدن" رفتار میکنند . احساس آنها همگام با افکار و اعمالشان در راستای اتفاق افتادن و رخ دادن و "شدن" است . طبیعی است که آنها باید حس مسئولیت عمیق داشته باشند . کجای عالم دیدهاید که یک فرد بیمسئولیت و فراری از تعهد و بیاعتنا به نتیجه ،پروژهای را به انجام برساند؟!
ما در ضربالمثلهای فارسی مثلی معروفی داریم که میگوید:"کار را که کرد؟ آن که تمام کرد!" و مگر غیر از یک فرد متعهد و مسئولیت پذیر کسی یارای تمام کردن کار را دارد؟!
📚گفتوگوهایمیشهونمیشه
دکتر احمد حلت:
❓اگر با شکست مواجه شدیم
☆باید باور کنید که هرچند بعضی کارها در حال حاضر غیرممکن است ،اما شما میتوانید آنها را انجام دهید .
همیشه به یاد داشته باشیم که شکست عاملی است که به ما هشدار میدهد "کارت را دوباره بررسی کن" اما هرگز نباید فکر کنیم شکست وجود دارد ، باید بدانیم که انسان هرگز شکست نمیخورد تا از حرکت باز ایستد . بلکه باید بیشتر حرکت کند تا تمام ضعفهایی را که قبلا داشته ، جبران کند . یک انسان موفق هرگز کلمه شکست را به زبان نمیآورد ، بلکه میگوید"من موفق نشدم"
اگر زمانی دچار شکست شدید ، هرگز دلسرد نشوید . به خود مهیب بزنید که حتما اشتباهی در کار بوده است . اهداف دیگر خود را با دقت کامل دنبال کنید . مطمئن باشید که پیروز خواهید شد .
📚همه راز موفقیت
شکایت، همیشه نپذیرفتن آن چیزیست که هست.
این کار، بدون استثنا بار منفیِ ناآگاهی را
حمل میکند.
هنگامی که شکایت میکنیم، خودمان را در جایگاه قربانی قرار میدهیم؛
و زمانی که حرفمان را میزنیم ،درون قدرتمان
هستیم.
پس بيا از امروز وضعیت را با انجام کاری
یا در صورت امکان یا لزوم،
ابرازِ نظرمان تغییر دهیم،
یا آن وضعیت را ترک کنیم،
یا آن را بپذیريم!