دعای روز هفدهم ماه مبارک رمضان
بنام خدا
صالح اعمال
«اللّهم اهدنی فیه لصالح الاعمال» خدایا من را راهنمایی کن تا اعمال صالح انجام دهم.
اعمال صالح نشانها و ویژگیهای خاص دارد: از ایمان جدا نیست (یعنی فقط مؤمن عمل صالح میتواند انجام دهد)، از روی شعور و ادراک است، به قصد قرب الهی انجام میگیرد (یعنی خالصانه است)، لغو و بیهوده نیست و نتیجهبخش است، به موقع و شایسته است و در خدمت اجتماع است و دور از خودمحوری و خودخواهی.
آنچه در عمل اسلامی، ارزش آفرین است، زمینههای عمل، انگیزهها و نیت آن است نه منافع آن. آنچه امروزه رفتار برخی انسانها را از عمل صالح دور میکند بیتوجهی به همین نکته ارزشمند است. از خدا میخواهیم ضمیر ما را آگاه و پاک قرار دهد و نیتهای ما را با عمل خداپسندانه، در خدمت به خلق و در راستای رضا و قرب خویش همراه کند
عمل صالح چيست؟
خواسته نخستين امروز، راه يابى به «اعمال صالح» است. «صالحات»، يعنى كارهاى خوب، شايسته، بجا، مفيد و مؤثّر. هر عمل خوبى، صالح نيست. اعمال خوبِ رو به نتيجه، «صالحات» است. عمل صالح آن است كه فرد و اجتماع را براى رسيدن به سعادت، آماده و نزديك كند. پس، ايمان حقيقى، با شناخت نيازها، امكانات، وسايل كار، جهت، ارزيابى موقعيّت، «عمل صالح» را نتيجه مى دهد كه سودمند و بجا باشد و با در نظر گرفتن «اولويّت»ها انجام گيرد. آنچه در «عمل اسلامى» ارزش آفرين است، زمينه عمل، انگيزه و چهارچوب آن و نيّت است، نه تنها منافع و سود حاصل از آن. خدا بايد بصيرت دهد تا كار بجا وشايسته انجام دهيم. و ما را امروز، به «عمل صالح»، «هدايت» كند. خواسته بعد، برآورده شدن حاجتها و تأمين نيازها و تحقّق آمال و آرزوهاست. تأمين اين خواسته هم از قدرت لايزال الهى برمى آيد.
حاجت
بهترين حاجت ايمان کامل و مستقر و تعجيل در ظهور حضرت حجت -عج- و حسن عاقبت است .
براي رسيدن به حوايج در درجه اول انسان بايد تمام امكانات خود اعم از امكانات عقلاني و مشاوره اي و مادي خود را بسيج نمايد و با برنامه ريزي و تلاش پي گير براي رسيدن به خواسته ها و نياز ها تلاش كند و در كنار اين تلاشها از نيروهاي فراطبيعي نيز استمداد نمايد و به خداوند توكل كند.
یا من لا یحتاج الی التّفسیر و السّؤال»
ای خدایی که احتیاج نداری من شرح بدهم. خدا خودش همه چیز را میداند و احتیاجی ندارد که ما تفسیر کنیم. نه تنها خدا به تفسیر و سؤال احتیاج ندارد، بلکه ائمه ما هم به آن احتیاج ندارند و از احوال ما باخبرند.
«یا عالماً بما فی صدور العالمین»
ای خدایی که ناگفته به حاجات و به اسرار خلق آگاهی . حالا چرا خدا احتیاج ندارد به سؤال و تفسیر؟ برای اینکه عالم است و به هر چیزی که در دل مردم عالم است، خدا آگاه است؛ اما باید با خدا باشیم تا کار ما را درست کند.
شرح دعاي روز هفدهم ماه مبارك رمضان
انسان، صاحباختیار است میتواند رفتار خوب داشته باشد و «صالح» شود یا به عکس طالح باشد و جز «شر» از او صادر نشود.
از خدای خود میخواهیم راهنمای ما برای رسیدن به اعمال شایسته باشد راهیابی به عرصه «اعمال صالح» توفیق بزرگی است. صالحات ، همان کارهای خوب و شایسته است اعمالی که فرد و اجتماع را برای رسیدن به سعادت» ـ که حد اعلا و هدف اصلی آدمی در زندگی است ـ آماده و نزدیک کند.
اعمال صالح نشانها و ویژگیهای خاص دارد: از ایمان جدا نیست (یعنی فقط مؤمن عمل صالح میتواند انجام دهد)، از روی شعور و ادراک است، به قصد قرب الهی انجام میگیرد (یعنی خالصانه است)، لغو و بیهوده نیست و نتیجهبخش است، به موقع و شایسته است و در خدمت اجتماع است و دور از خودمحوری و خودخواهی.
آنچه در عمل اسلامی، ارزشآفرین است، زمینههای عمل، انگیزهها و نیت آن است نه منافع آن. آنچه امروزه رفتار برخی انسانها را از عمل صالح دور میکند بیتوجهی به همین نکته ارزشمند است. از خدا میخواهیم ضمیر ما را آگاه و پاک قرار دهد و نیتهای ما را با عمل خداپسندانه، در خدمت به خلق و در راستای رضا و قرب خویش همراه کند.
عمل صالح
مسئله ای که لازم است ما در باره ی اعمال و توفیق خواهی برای انجام اعمال صالح و هدایت به سمت عمل صالح ؛ بدانیم، این است که منظور کمیت اعمال ما نیست.، بلکه کیفیت و چگونگی اعمال است. واحد شمارش اعمال عبادی ما کیلو و خروار و تُن نیست! بلکه همانگونه که در قرآن آمده است، واحد شمارش عمل، چه خیر و چه شرّ ذرّه است." پس هر کس هموزن ذرّه ای کار خیر انجام دهد آن را می بیند. و هر کس هموزن ذرّه ای کار بد انجام دهد آن را می بیند"(سوره زلزله ایه 6و7)
اخلاص اصلی ترین شرط قبولی اعمال ما هست. همانگونه که مردم یکدیگر را در دنیا به اموال می شناسند ؛ در آخرت به اعمال شناخته خواهند شد.
نیازی نداری
خدایا تویی معبود بی نیاز. بی نیاز واقعی. نه به آب و غذا نه به بازرسی و... . چون تو خالق یکتای مایی. تویی بازرس بر اعمال و رفتار ما در همه حال و همه وقت. تویی بی نیاز از همه چیز و همه کس. بی نیاز به تشکرات و عبادات ما. ولی ما بی نیاز نیستیم و بیش از همه به خودت نیاز داریم. به نعمت هایت و به بخششت. خدایا به بی نیازی ات ما را از خودت مران و از ما درگذر. الهی آمین
اعمال شایسته
رسول خدا (ص) : شما نمی توانید با بذل مال و ثروت محبت همه مردم را به سوی خود جلب نمائید ولی با روی بشاش و چهره گشاده و اخلاق خوب با آنان برخورد کنید تا همه مردم شما را دوست بدارند
یا من لا یحتاج ال التفسیر و السوال
بزرگتر از این چه نعمتی که به درگاه احدیت هیچ نیازی به شرح و تفصیل نیست ، نیازی به خواستن هم نیست، ( یا من یعطی من لم یساله) و از این امتیاز هم بالاتر ، برای خواستن از حضرت نیازی به نوبت گرفتن و وقت قبلی هم نیست!
ای که به تفسیر و بازرسی نیازی نداری
قضاوت و بررسی مسائل همراه با خطا هست و این خطا ممکن هست گاهی چنان بزرگ باشد که قابل جبران نباشد اما چون ما بخشی از خدا هستیم و در واقع در خدا محو هستیم(وحدت وجود) در نتیجه قضاوت های خدا بدون خطا هست
الامال
آرزو
آرزوی دیدار تو آرزوی من است.
اما توصیه هایی که شده از آرزوهای دور ودراز بپرهیزید که قساوت قلب می آورد
تو را از یاد و آرزوی اصلی هر مسلمان لقا الله دور می کند..مواظب باش دنیا و شیطان با آرزو های دور و دراز گول نزنه که راه برگشت برآید نگذارد..
خدای توفیق لقا زیبای بین من و خودت را عنایت بفرما..
آمین یا رب العالمین
اللهم عجل الولیک الفرج
آرزو
خواسته عمیق قلبیم که تنها رسیدن به توست،آرزوی هر روز و شب در هر نفسم است.
خداوندا حاجات و آرزوي همگان را براورده كن.
خداوندا عقل آدمي آنقدر كوچك است كه مدام سوالات مختلف ذهنش را مي گيرد و دوست دارد كه تو معبود بزرگ را با تو آفريدگار جهانيان مقايسه كند اما اين تو هستي كه به بازرسي نيازي نداري و خودت از كار خودت و بنده ات آگاهي. راهنماييم كن به راه حق.