پای سفره جنوبی ها
چَباب کوفته
مواد لازم برای 3 نفر:
- ۵۰۰ گرم گوشت چرخ شده گوساله
- 3 عدد نان تست
- 2 عدد متوسط پیاز
- به میزان لازم نمک و فلفل سیاه
- 1 ق چ زیره سبز
- 1 عدد تخممرغ
- چند شاخه جعفری
- روغن به میزان لازم
طرز تهیه:
1. ابتدا پیاز، نان تست و جعفری را در مخلوط کن بریزید تا کاملا خرد شوند. سپس مواد میکس شده را با گوشت مخلوط کنید.حالا اول تخممرغ و سپس ادویهها را همراه با نمک اضافه کنید و مواد را کاملا مخلوط کنید و خوب ورز دهید تا مایه کوفته یکدست شود.
2. از مواد به اندازه یک نارنگی برداشته، با دست به آن شکل دهید و در یک تابه با مقدار خیلی کمی روغن سرخ کنید. این کوفته کباب ها را همراه با برنج یا نان سرو کنید.
یه جور دیگه
البته میتوان گوشت را به سیخ کشید و روی باربیکیو هم کباب کرد.
آش ماسووا
مواد لازم برای 3 نفر:
- 100 گرم بلغور گندم
- 100 گرم برنج نیمدانه
- 100 گرم اسفناج
- 2 عدد پیاز
- 150 گرم نخود پخته
- یک پیمانه سرخالی کشک
- پونه خشک برای تزیین
- نمک و فلفل به اندازه لازم
- جعفری تازه برای تزیین
طرز تهیه:
1. ابتدا بلغور و برنج را میگذاریم کاملا بپزد. سپس نخود پخته، اسفناج را بعد از شستن به صورت درشت خرد کنید. پیازرا هم خرد کنید و کناری بگذارید. قابلمه ای آماده کنید و کمی روغن در آن بریزید و روی اجاق قرار دهید تا داغ شود سپس اول پیاز را در روغن تفت دهید . بعد از این که پیاز تغییر رنگ پیدا کرد، اسفناج را اضافه کنید و تفت دهید . برنج و بلغوررا همراه با مقداری آب جوشیده اضافه کنید.
2. بعد از پخت مواد ،کشک را اضافه کرده، نمک و فلفل را هم اندازه میکنیم و میگذاریم آش 5 دقیقه با شعله کم جا بیفتد. سپس آن را کشیده، پونه خشک پاشید وبا جعفری تزیین کنید.
یه جور دیگه
برای این که این آش با سرعت بیشتری آماده شود ،از نخود کنسرو شده ،استفاده کنید.
میگو پلو
مواد لازم برای 3 نفر:
- ۲پیمانه برنج
- ۳۰۰گرم میگوی پاک کرده
- ۵۰۰ گرم گشنیز و شنبلیله
- نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه کاری به میزان لازم
- روغن مخصوص سرخ کردن و پختن به میزان لازم
- ۲ ق س پیازداغ
- ۲ ق س سیرداغ
طرز تهیه:
1. ابتدا سبزیجات را شسته و به صورت ریز خرد کنید . در تابه ای مناسب مقداری روغن بریزید و روی اجاق قرار دهید تا داغ شود سپس سبزیجات را در روغن داغ شده تفت دهید.
2. پس از اینکه آب سبزی کشیده شد و به سرخ شدن افتاد ،سیرداغ، پیازداغ و ادویههای مناسب را در آن بریزید و پس از کمی تفت دادن، میگو را هم به آن اضافه کنید سپس همراه با سبزیجات تفت دهید. 3 حالا برنج را بعد از خیساندن در آب و نمک و طی مراحل پخت به روش برنج آبکشی ، برنج را آبکش کنید.قابلمه ای آماده کنید و برنج سفید و مایه میگو را به صورت لایه لایه داخل قابلمه بریزید و به مدت ۳۰ دقیقه با حرارت مناسب دم کنید.
فوت و فن
توجه داشته باشید که نسبت شنبلیله به گشنیز باید ۱ به ۳ باشد.
کباب میگو
مواد لازم برای 2 نفر:
- ۲۵۰گرم میگو
- اعدد پیاز متوسط خلال شده
- ۱ق چ تخم گشنیز
- 1/2 ق چ فلفل سیاه
- ۱ق م زعفران دم کشیده
- ۲ق س روغن مایع
- ۲حبه سیر خرد شده
- 2 ق س مخلوط گشنیز و شنبلیله (در صورت تمایل)
- روغن مایع به مقدار لازم نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. ابتدا میگو ها را خوب پاک کرده و بشویید.میگوهای شسته را در آبکش بریزید تا آب اضافی آن خارج شود.
2. حالا نوبت به آماده کردن مواد طعم دهنده به میگو است برای این کار کاسه بزرگی آماده کنید و پیاز ، سیر ، زعفران ،نمک وبقیه مواد را با هم مخلوط کرده در صورت تمایل میتوانید سبزی معطر هم اضافه کنید.
3. میگو ها را در این مخلوط قرار دهید وبعد ااز حدود ۲ساعت شروع به سیخ کردن کنید .میگوهای سیخ شده را می توانید یا داخل تابه ای حاوی روغن روی اجاق گاز سرخ کنید یا این که روی آتش منقل کباب کنید.این کباب ها را هم به صورت پیش غذا و هم همراه پلومی شود خورد.
ماهي شكمپر
مواد لازم برای 4 نفر:
- ۱ عدد ماهي شوريده يا حلوا سفيد
- ۲ عدد فلفل سبز تند خرد شده
- ۱ پیمانه مخلوط گشنيز، شويد و شنبليله خردشده
- ۱ عدد پياز ريز خردشده
- ۲ حبه سير رنده شده
- نصف یک بسته تمبرهندي
- نمك، فلفل، زردچوبه و
- روغن به ميزان لازم
- یک چهارم پیمانه آب گرم
طرز تهیه:
1. شكم ماهي را یک شكاف طولي داده وآن را پاک کنید بعد از آن که ماهی را خوب تميزکردید روی پوست و داخل آن را به مقدار زیادی نمک بپاشید. بعد از ۳۰ دقیقه ماهي را شسته و خشك کنید. حالا تمبرهندي را با آب گرم مخلو ط كرده، سپس صاف کنید .
2. فلفل سبز، فلفل قرمز، سير، پياز، سبزي خردشده، زردچوبه و تمبر هندي حل شده در آب را با هم مخلوط كرده و شكم ماهي را با این مواد پر کنید و با نخ و سوزن شکم ماهی را بدوزید.
3. تابه مناسبی را انتخاب کنید داخل آن یک تکه فويل آلومینیوم بزرگ انداخته و روی آن را چرب کنید . ماهي را روی فویل قراردهید. روش دیگر این است که کف تابه چند عدد سیخ چوبی به صورت موازی بچینید و ماهی شکم پر را روی آن قرار دهید .
فر را با حرارت ٢٠٠ درجه سانتيگراد روشن كرده ماهي را به مدت ٤٥دقيقه در آن قرار میدهيم.
ته انداز ماهی
مواد لازم برای 4 نفر:
- ۱ عدد ماهی شیر یا قباد
- ۱۵۰ گرم شوید، گشنیز و شنبلبله خرد شده
- ۳ ق س پیازداغ
- ۲ ق س سیرداغ
- ۲\۱ پیمانه کشمش
- ۲ پیمانه برنج
- نمک، روغن، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه:
یکی اینکه این مواد را در شکم ماهی گذاشته و شکم ماهی را بدوزید سپس در قابلمه تفلون کمی روغن بریزید و یک طرف ماهی را در آن سرخ کنید پس از آن ماهی را برگردانده طرف دیگر آن را هم سرخ کنید . حالا ماهی را به یک طرف دیواره قابلمه تکیه داده و روی آن برنج آبکش شده بریزید و آن را به روش معمول دم کنید.
روش دوم
به این صورت عمل کنید که ماهی را تکه کرده و با کمی آرد، زردچوبه و فلفل سرخ کنید. سپس برنج را آبکش کرده در قابلمهای مناسب کمی روغن بریزید و داخل آن ابتدا مقداری برنج و بعد روی آن مقداری از مایه سبزیجات بریزید. سپس ماهیهای سرخ شده را روی آن قرار دهید و دوباره برنج آبکش شده بریزید. این کار را تا جایی انجام دهید که ماهی،مایه سبزیجات و برنج تمام شود سپس پلو را دم کنید.
قیمه بوشهری
مواد لازم برای 5 تا 6 نفر:
- 500 گرم گوشت گوسفندی سردست با استخوان
- 200 گرم لپه
- 2 ق غ رب گوجهفرنگی
- 1 عدد پیاز بزرگ
- 1/2 ق غ زردچوبه
- نمک و فلفل به میزان لازم
- 2 ق غ گرد لیمو عمانی
- 1 ق غ دارچین
- 2 عدد سیبزمینی آبپز
- روغن به میزان لازم
طرز تهیه:
1. ابتدا گوشت را با پیاز رنده شده و زردچوبه میگذاریم بپزد. وقتی گوشت نیمپز شد، لپه را که از قبل خیس کردهایم به گوشت اضافه میکنیم و تا حدی به پختمان زمان میدهیم که گوشت له شود و آب خورش به اندازه یک پیمانه باقی بماند.
2. رب گوجهفرنگی را با 2 ق غ روغن تفت میدهیم تا رنگ روغن قرمز شود. بعد آن را داخل خورش میریزیم. سپس گرد لیمو عمانی، نمک و فلفل را هم اضافه می کنیم تا خورش10 دقیقه بجوشد.
3. حال حرارت را خاموش میکنیم، سیبزمینیهای آبپز را هم اضافه میکنیم و خورش را که اصلا آب ندارد- داخل آبکش ریختهایم- با گوشتکوب میکوبیم تا کاملا له و کشدار شود. وقتی به این شکل درآمد آن را داخل کاسه میریزیم و روی آن دارچین میدهیم.
لوبیا پلو
مواد لازم برای 6 نفر:
- ۴پیمانه برنج
- ۱۷۰گرم لوبیا چشم بلبلی
- ادویه پلویی به مقدار لازم
- نمک وروغن به مقدار لازم
- 1 پیمانه سبزی معطر تازه خرد شده
طرز تهیه:
1. لوبیا چشم بلبلی را حداقل به مدت ۲ساعت در آب بخیسانیدو سپس آب پز کنید.
2. برنج را هم در آب خیس کنید و به روش آبکشی اول در آب بجوشانید و سپس در آبکش بریزید.
3. حالا قابلمه مورد نظر برای دم کردن برنج را آماده کنید و کف آن را نان یا سیب زمینی حلقه شده بچینید . پس از آن لوبیای چشم بلیلی ، سبزی معطرو ادویه پلویی را لایه لایه بریزید . این کار را آنقدر ادامه دهید که همه مواد تمام شود.حالا آن را دم کنید.
یه جور دیگه
به جای سبزی معطر می توانید از شوید تازه یا خشک استفاده کنید.
قليهماهي
مواد لازم برای 4 نفر:
- ٥٠٠ گرم ماهي سنگسر يا هامور (خرد شده )
- ۱ کیلو گشنيز
- ۳۰۰ گرم شنبليله
- ۲ ق س پيازداغ
- ۱ ق س سيرداغ
- ۱ بسته تمبرهندي
- ۱ ق س آرد
- ۱ ق س رب گوجهفرنگی
- روغن مايع، فلفل، زردچوبه و نمك به میزان لازم
- نصف پیمانه آب گرم
طرز تهیه:
1. ابتدا تمبرهندي را با آب گرم مخلوط كنيدپس از صاف کردن کناری بگذارید. ماهيها را همراه با كمي نمك و فلفل در روغن تفت دهید. سبزيها را ريز خرد كرده و در ظرفي جدا بریزید .
2. آرد را اضافه کنید و مخلوط سبزی را همراه با آرد در مقداری روغن سرخ کنید. پس از اينكه كمي رنگ سبزیها عوض شد، پيازداغ، سيرداغ و رب گوجه را نیز اضافه کنید و همراه با سبزيجات كمي آنها راهم تفت دهید. حالا كمي فلفل، زردچوبه و نمك در آن بریزید. در انتها حدود سه پیمانه آب جوشیده در خورش بریزید و بعد از ١٠دقيقه ماهيها و تمبرهندي حل و صاف شده را اضافه کنید حالا صبر کنید که خورش روی حرارت ملایم جا بیفتد.
یه جور دیگه
براي قليهميگو همين مراحل بايد طي شود ولي به جاي ماهي، ميگو را در روغن كمي تفت دهیدو اضافه کنید.
پاکورای میگو
مواد لازم برای 3 نفر:
- 12 عدد میگوی درشت
- زنجبیل تازه به اندازه 1 حبه قند رنده شود
- 1/4 پیمانه آرد لپه
- 1/4 پیمانه آرد ذرت
- 1/4 پیمانه آرد برنج
- 2 عدد سفیده تخممرغ
- 1/2 ق چ پودر فلفل قرمز
- 1 ق س گشنیز ساتوری شده
- 1 ق س پیازچه ساتوری 4/1 ق چ شده زردچوبه
- 1/2 ق چ بیکینگ پودر
- 1 ق س سویا سس
- روغن برای سرخ کردن به میزان لازم
طرز تهیه:
1. ابتدا میگوها را پاک کنید اما دم میگو را جدا نکنید؛ یعنی فقط پوست و سر میگو همراه با رگ سیاه پشت آن باید گرفته شود.
2. سفیدههای تخممرغ را در کاسه ای بریزید و با چنگال آن قدر هم بزنیدتا کف کند. حالا همه مواد به غیر از روغن را به سفیده های تخم مرغ داخل کاسه اضافه کنید و دوباره خوب هم بزنید سپس نیم ساعت به مواد استراحت دهید.
3. حالا تابه ای مناسب آماده کنید و مقداری روغن در آن بریزید و روی اجاق گاز قرار دهید تا خوب داغ داغ شود سپس یکییکی میگوها را در حالی که دمشان را با دستتان گرفتهاید، داخل مواد بزنید و در روغن سرخ کنید تا ترد شوند.
یه جور دیگه
میتوان دم میگو را هم جدا کرد ه و آن را به طور کامل به مواد آغشته کرد.
پلو سبزیجات
مواد لازم برای 4 نفر:
- 2/5 پیمانه برنج
- ۲عدد ساقه کرفس
- ۱پیمانه گشنیز تازه خرد شده
- ۵۰گرم کره
- ۱۰۰گرم نخود فرنگی پخته شده
- ۱۰۰گرم لوبیا سبز پخته
- ۱عدد فلفل دلمه ای
- ۲ق چ زعفران
- روغن مایع به مقدار لازم
- نمک وفلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. ابتدا کرفس خلال شده را با روغن کمی تفت دهید وبرنج شسته شده را به آن اضافه کنید پس از ۳دقیقه آب متناسب با مقدار برنج را روی آن بریزید وقتی جوش آمد، نخود فرنگی لوبیا سبز پخته ونمک وفلفل وگشنیز خرد شده را هم به آن اضافه کنید در قابلمه را بگذارید.
2. وقتی آب برنج به خورد آن رفت فلفل دلمه ای تفت داده شده را هم روی برنج بریزید و کمی هم بزنید سپس کره را اضافه کنید .در قابلمه را بگذارید.حرارت را کم کنیدو صبر کنید به مدت نیم ساعت دم بکشد.
سمبوسه
مواد لازم برای 2 نفر:
- 2 عدد سیبزمینی متوسط آبپز شود
- 4 ق س گشنیز خرد شده
- 200 گرم گوشت چرخ کرده
- 1 عدد فلفلدلمهای درشت
- 1 عدد پیاز درشت
- 2 ق س سس فلفل تند
- چند عدد نان لواش نرم بسته بندی
- روغن برای سرخ کردن
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- 1 ق چ زردچوبه
- 1 ق چ پودر فلفل قرمز
طرز تهیه:
1. ابتدا گوشت را با 2 قاشق سوپ خوری روغن و پیاز تفت دهید تا رنگ گوشت تیره شود. بعد فلفلدلمهای را به مواد اضافه کرده، دوباره تفت دهید. در این مرحله نمک، فلفل و زردچوبه را هم اضافه کنید و در ظرف رابگذارید تا مواد به مدت 10 دقیقه بخارپز شود.
2. بعد از 10 دقیقه بخار پز شدن گوشت، ابتدا گشنیز، سس فلفل و پودر فلفل و بعد سیبزمینی نگینی شده را هم داخل مواد بریزید و هم بزنید.
3. در این مرحله دور نانهای لواش را ببرید تا یکدست شوند. بعد آنها را از عرض به دو قسمت مساوی تقسیم کنید.
4. ابتدای هر کدام از نان لواشها به اندازه 2 قاشق سوپ خوری مواد بریزیدو به شکل مثلث ببندید تا به انتهای نان برسید. بعد آن را در روغن سرخ کرده و با سس گوجه سروکنید.
یه جور دیگه
اگر خیلی طرفدار غذاهای تند نیستید ،می توانید میزان فلفل را با توجه به ذائقه تان تغییر دهید.
مواد لازم برای 4 نفر
- 400 گرم گوشت گوساله
- 1 عدد پیاز
- 3 حبه سیر له شده
- 850 گرم گشنیز
- 3 عدد سیب زمینی نگینی خرد شده
- 1 ق م نمک، فلفلقرمز و زردچوبه از هر کدام
- 1 ق چ فلفل سیاه
- 1 ق م پودر لیموعمانی یا 4 عدد درسته
- آب جوش و روغن به میزان لازم
طرز تهیه:
1. ابتدا پیاز را نگینی خرد کرده، با مقداری روغن تفت دهید سپس سیر را افزوده و به تفت دادن ادامه دهید کمی که عطر سیر بلند شد، زردچوبه و گوشت خرد شده را اضافه کنید.
2. وقتی آب گوشت کشیده شد و تغییر رنگ داد آب جوش ریخته با حرارت کم تا یک ساعت و نیم بگذارید گوشت بپزد. بعد از این زمان گشنیز کاملا خرده شده را که با کمی روغن تفت دادهاید به گوشت اضافه کنید و تا حدود 45 دقیقه دیگر زمان پخت دهید.
3. در انتها سیبزمینی خرد شده و پودر لیمو را اضافه کنیدو تا پخته شدن سیبزمینی و جا افتادن خورش نمک و فلفلهای قرمز و سیاه را هم بریزید.
فوت و فن
در این خورش آلو همان سیبزمینی است چون مردم جنوب تا یکی، دو نسل پیش سیبزمینی را که از هندوستان آمده بود به زبان هندی آلو مینامیدند.
پلوی عربی
مواد لازم برای 5 نفر
- 350 گرم میگوی پاک شده
- 1 عدد پیاز
- 2 /1 پیمانه لپه خیس شده با آب جوش
- 100 گرم کره
- 100 گرم قیسی
- 1 عدد سیب زمینی خلالی خرد شده
- 3 عدد هویج خلالی خرد شده
- سه و نیم پیمانه برنج
- 1 ق م نمک و فلفلقرمز از هر کدام
- 1 ق م ادویه پلویی
- 2 /1 ق چ فلفل سیاه
- 2 /1 پیمانه کشمش پلویی
- 3 ق س خلال پسته، بادام و گردو از هر کدام
- 2 ق س زعفران دم شده
- چوب دارچین یک تکه
- چند عدد دانه هل
- روغن به میزان لازم
طرز تهیه:
1 ابتدا لپه خیس شده رابعداز شستن داخل صافی بریزید ، با کمی روغن چند دقیقه تفت دهید. یک پیمانه آب جوش روی آن بریزید و بگذارید بپزد .
2 پیاز را نگینی خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید. حالا میگو ها را به پیاز اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید.
3 قیسی را به مخلوط میگو اضافه کرده، ادویه کمی تفت داده شده، نمک و فلفل ها را به همراه لپه و نیمی از زعفران به مواد اضافه کنید.
4 در انتها کشمش، سیبزمینی و هویج راجداگانه سرخ کنید و پس از مخلوط کردن با مواد آنها را لابهلای برنج که قبلا آبکش و آماده کردهایدبریزید و به مدت پنجاه دقیقه دم بگذارید، یک تکه چوب دارچین و چند دانه هل هم روی برنج بگذارید و رویش کره دهید.
5 در آخر موقع سرو، خلالها و گردو را که با کمی روغن تفت دادهاید برای تزیین روی برنج بریزید.
فوت و فن
مدت تفت میگو نباید از پنج دقیفه بیشتر باشد چون میگو سفت میشود.
لپه را آن قدر نپزید که له شود.
اَمگَشت پلو
مواد لازم برای ۴ نفر
- 3 پیمانه برنج
- 1 عدد پیاز
- 4 /3 پیمانه گردو
- 3/4 پیمانه کشمش پلویی
- ۴۰۰ گرم ماهی بخارپز شده
- 1/2 ق چ دارچین
- 1 ق چ گرد لیمو
- ۴۰۰ گرم گشنیز
- ۱۰۰ گرم خرد شده شنبلیله
- نمک، فلفل و روغن به میزان لازم
- گردو
- کشمش پلویی
طرز تهیه:
1. ابتدا برنج را بشویید، با نمک و آب گرم نیم ساعت خیس کرده، سپس آن را آبکش کنید.
2. پیاز را پوست بگیرید، نگینی خرد کنید و درکمی روغن تفت دهید. دارچین، گرد لیمو، فلفل و نمک را هم به پیاز اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید. حالا گردو و کشمش و در آخر ماهی بخارپز و خرد شده را به پیاز بیفزایید.
3. در این مرحله سبزی های پاک و شسته شده و مواد تفت داده شده را با برنج مخلوط کنید، روی آن روغن بدهید و به مدت ۵۰ دقیقه دم بگذارید.
فوت و فن
توجه داشته باشید که بعد از اضافه کردن کشمش به مواد ، کشمش ها زیاد تفت داده نشوند چون سفت می شوند.
یه جور دیگه
امگشت پلو را بعضی از خوزستانی ها با تن ماهی هم درست میکنند.
* کارشناس و مدرس آشپزی و شیرینی پزی
هَواری ماهی
مواد لازم برای 4 نفر
- 200 گرم ماهی شیر
- 1 بوته سیر
- 2 ق س پیازداغ
- 2 عدد گوجه فرنگی
- 2 /1 بسته تمبرهندی
- 3 ق س گشنیز خرد شده
- 3 پیمانه برنج
- نمک، فلفلقرمز، زردچوبه و
- زعفران دم کرده
- به میزان لازم
- 2 پیمانه آب
- روغن به میزان لازم
طرز تهیه:
1. ابتدا تمبرهندی را در 2پیمانه آب ولرم خیس و حل کرده، آن را صاف کنید. حالاماهیها را به قطعات 4 سانتیمتری برش بزنید و در تمبرهندی آماده شده بخوابانید. سیر را له کنید و نمک، زردچوبه و پیازداغ را به آن اضافه کنید. سپس گوجه فرنگی را پوست کنده و رنده کنید.
2. ماهی را از تمبرهندی درآورده و با سیر، پیازداغ، نمک و زردچوبه کمی سرخ کنید. حال تمبرهندی، گوجه فرنگی و فلفل را هم به مواد اضافه کنید و بگذارید تا ده دقیقه بپزد.
3. برنج را طبق روال معمول بعد از نیم ساعت خیساندن و خواباندن در آب و نمک آبکش کنید و از مایه ماهی، تمبرهندی و دو قاشق از گشنیز لای برنج بریزید و آن را دم بگذارید. بعد از دم کشیدن پلو را در دیس بکشید و روی برنج، باقی مانده گشنیز را همراه با زعفران و روغن بریزید.
یه جور دیگه
برای آنکه پوست گوجه فرنگی ها به راحتی کنده شود،ابتدا آنها را داخل آب جوش قرار داده و بعد از10 دقیقه داخل آب سرد بگذارید.
حَمیس باقلا سبز
مواد لازم
- 500 گرم باقلای سبز پاک شده
- 1 بوته سیر
- 1 عدد پیاز
- 1/3 بسته تمبرهندی
- نمک، فلفل، زردچوبه و روغن به میزان لازم
طرز تهیه:
1. ابتدا باقلا را با آب کمی بپزید و بعد آنها را با گوشت کوب یا چنگال بکوبید؛ البته مراقب باشید باقلا ها را خیلی له نکنید که فقط خمیری از باقلا به جا بماند . تمبرهندی را هم در مقداری آب نیم گرم خیس کرده ، صاف کنید.
2. پیاز را پوست گرفته، بشوییدو به صورت نگینی خرد کنید.سپس در تابه ای مقداری روغن بریزید و پیاز را در آن سرخ کنید. سیر له شده، زردچوبه، نمک و فلفل را هم به آن اضافه کرده، سرخ کنید. حالا باقلای پخته و کوبیده را به آن افزوده، کمی تفت دهید.
4. تمبر هندی صاف شده را هم به مخلوط باقلا و سیر و پیاز اضافه کنید و روی حرارت بگذارید تا همه مواد با هم پخته و آب مواد کشیده و تمام شود.حالا این پیش غذای آماده شده را در ظرف مناسب بریزید و همراه نان سرو کنید.
نکته
اشتباه نکنید؛حمص به معنای نخود است اما حمیس (با فتح ح ) به معنای تند میباشد؛ برای همین این غذا تند است.
رشته تَپَک
مواد لازم برای 4 نفر
- 6 عدد بادمجان
- 1 ق م فلفل قرمز
- 1 ق م زردچوبه
- 1 ق م نمک
- 1 ق م گرد لیمو
- ۱۰۰ گرم کره
- 1/2 پیمانه کشمش پلویی
- 1/2 پیمانه روغن
- ۶۰۰ گرم رشته بو داده
- 4 عدد پیاز درشت خلالی و خرد شده
طرز تهیه:
1. ابتدا بادمجانها را بشویید، با کلاهک و پوست برشهای طولی بزنید و داخل روغن سرخ کنید. بادمجان های سرخ شده را روی دستمال حولهای قرار دهید تا روغن اضافی جذب دستمال شود.
2. پیاز ها را خلالی خرد کرده و با روغن و زردچوبه تفت دهید. نمک و فلفل را افزوده و در آخر کشمش شسته و خشک شده را اضافه کرده و همراه با پیاز تفت دهید.
3. داخل یک قابلمه مقداری آب بریزید و رشته ها را به مدت ۳ تا ۴ دقیقه در آب جوش قرار دهید تا نرم شوند. البته این میزان بستگی به این دارد که رشته در چه مدتی نرم میشود. حالا رشتهها را آبکش کرده و کمی آب سرد روی رشتههابریزید.
4. داخل قابلمه کمی روغن ریخته، تهدیگ دلخواه خود را - نان یا سیبزمینی -کف آن بچینید. حالا روی نان یا سیب زمینی ای که برای ته دیگ قرار داده اید ، مقداری از رشته ها را بریزید لایه بعدی مخلوط پیاز داغ و کشمش است سپس بادمجانها ی سرخ شده را روی این مخلوط بچینید این کار را آنقدر تکرار کنید که رشته، بادمجان و مایه کشمشی تمام شود . حالا کره آب شده را با گرد لیمو روی حرارت کمی تفت دهید ، روی غذا بریزید و مدت 20 دقیقه دم کنید.
فوت و فن
جنوبی ها رشته ای که برای این غذا استفاده می کنند محلی و تفت داده شده است و بوی خامی نمی دهد.
* کارشناس غذاهای سنتی و فانتزی