راسخون

نماز در نهج البلاغه

siryahya کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 158652
|

1. نشانه اصلى دين

... و إقامة الصلاة فانها الملة.
برپا داشتن نماز نشانه اصلى دين است.1

siryahya کاربر طلایی1
|
|

2. اسباب تشكر از خدا

ان قوما عبدوا الله رغبة فتلك عبادة التجار، و أن قوما عبدوا الله رهبة فتلك عبادة العبيد، و أن قوما عبدوا الله شكرا فتلك عبادة الاحرار.
گروهى خدا را به انگيزه ثواب و پاداش مى پرستند، اين عبادت تاجران و بازرگانان است و گروهى خدا را از روى ترس مى پرستند، اين عبادت غلامان و برده صفتان است و گروهى خدا را از روى سپاسگزارى مى پرستند، اين عبادت آزادگان است.2

siryahya کاربر طلایی1
|
|

3. تقرب متقين

الصلاة قربان كل تقى، و الحج جهاد كل ضعيف.
نماز موجب تقرب هر پرهيزگار و حج جهاد هر ناتوان است.3

siryahya کاربر طلایی1
|
|

4. نماز چونان چشمه آبگرم

فى وصيته بالصلاة: أنها لتحُتّ الذنوب حتّ الورق، و تطلقها اطلاق الربق، و شبّهها رسول الله صلى الله عليه و آله بالحُمة تكون على باب الرجل، فهو يغتسل منها فى اليوم و الليلة خمس مرات، فما عسى أن يبقى عليه من الدرن؟
درباره نماز چنين سفارش مى كند: گناهان را از گردن ها باز مى كند، همان گونه كه مهارها از گردن حيوانات باز مى شود. رسول خدا صلى الله عليه و آله نماز را به چشمه آب گرم تشبيه فرموده است كه مقابل در خانه مردى در جريان باشد و آن مرد در هر روز و شب پنج مرتبه در آن شست و شو نمايد (با اين شست و شوى مكرر چه كثافت و چركى در بدن او باقى خواهد ماند؟).4

siryahya کاربر طلایی1
|
|

5. پاك كننده ذنوب

ما أهمنى ذنب أمهلت بعده حتى أصلى ركعتين و أسال الله العافية.
گناهى كه مرا بعد از آن مهلت خواندن دو ركعت نماز و درخواست عافيت از خدا داشته باشم برايم مهم نيست.5

siryahya کاربر طلایی1
|
|

6. پاك شدن از تكبر

... الصلاة تنزيهاً عن الكبر.
خداى بزرگ نماز را واجب فرمود تا انسان را از تكبر و گردنكشى پاك  گرداند.6

siryahya کاربر طلایی1
|
|

7. تواضع در برابر حق سبحانه

... لما فى ذلك من تعفير عتاق الوجوه بالتراب تواضعا، و التصاق كرائم الجوارح بالارض تصاغرا.
بندگان مؤمن هنگامى كه نماز مى خوانند ساييدن گونه ها به خاك نشانه تواضع و گزاردن اعضاى شريف بر زمين، دليل كوچكى و اظهار حقارت آنهاست.7

siryahya کاربر طلایی1
|
|

8. اعمال تابع نمازند!

اعلم أن كل شىء من عملك تبع لصلاتك.
بدان كه هر عملى از اعمال تو تابع نمازت مى باشد.8

siryahya کاربر طلایی1
|
|

9. مصونيت به وسيله نماز

... عن ذلك ما حرس الله عباده المؤمنين بالصلوات... تسكينا لاطرافهم، و تخشيعا لابصارهم، و تذليلا لنفوسهم، و تخفيضا لقلوبهم، و اذهابا للخيلاء عنهم.
خداوند متعال بندگان مؤمن خود را به وسيله نمازها... براى آرامش دست و پا و اندام ديگرشان و خشوع ديدگانش، فروتنى جان هايشان، و خضوع دل هايشان، و دور كردن كبر و غرور از وجودشان حفظ مى كند.9

siryahya کاربر طلایی1
|
|

10. از بين برنده گناهان

أنها لتحُتّ الذنوب حتّ لورق.
نماز، گناهان را مانند ريزش برگ درختان فرو مى ريزد.10

siryahya کاربر طلایی1
|
|

11. سابقين در نماز

اللهم انى أول من أناب، و سمع و أجاب، لم يسبقنى الا رسول الله صلى الله عليه و آله بالصلاة.
بار پروردگار! من نخستين كسى هستم كه به حق رسيده و آن را شنيده و پذيرفته است، هيچ كس بر من به نماز پيشى نگرفت مگر رسول خدا صلى الله عليه و آله.11

siryahya کاربر طلایی1
|
|

12. واجبات را به جاى آوريد!

الفرائض الفرائض، أدوها الى الله تؤدكم الى الجنة.
مراقب واجبات باشید و آنها را به جاى آوريد؛ آن ها را براى خدا به جا آوريد تا شما را به بهشت برساند.12

siryahya کاربر طلایی1
|
|

13. توصيه پيامبر به نماز

... كان يأمر أهله و يصبر عليها نفسه.
رسول خدا صلى الله عليه و آله هم اهل خود را به نماز فرمان مى داد و هم خود شخصا با شكيبايى آن را به انجام مى رسانيد.13

siryahya کاربر طلایی1
|
|

14. قدر نهادن به نماز

قد عرف حقها رجال من المومنين الذين لا تشغلهم عنها زينة متاع و لا قرة عين من ولد و لا مال. يقول الله سبحانه: (رجال لا تلهيهم تجارة و لا بيع عن ذكر الله و اقام الصلاة و ايتاء الزكاة(.
قدر و اهميت نماز را مردانى از مؤمنين مى دانند كه زينت كالاى دنيا و فرزندى كه نور چشم انسان است و مال و دارايى آن ها را به خود مشغول نمى دارد، چنانكه خداى سبحان مى فرمايد: مردانى هستند كه تجارت و داد و ستد دنيا، آن ها را از ياد خدا و اقامه نماز و پرداخت زكات باز نمى دارد.14

siryahya کاربر طلایی1
|
|

15. از نماز گزاران باشيد!

ألا تسمعون الى جواب أهل النار حين سئلوا: «ما سلككم فى سقر؟ قالوا: لم نك من المصلين».
آيا به پاسخ اهل دوزخ گوش فرا نمى دهيد كه وقتى از آن ها سؤ ال مى شود، چه چيز شما را گرفتار دوزخ ساخت ؟گويند: ما از نماز گزاران نبوديم.15