راسخون

مرگ در نهج البلاغه

siryahya کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 158652
|

31. ياد معاد

طوبى لمن ذكر المعاد، و عمل للحساب و قنع بالكفاف، و رضى عن الله.
خوشا به حال كسى كه در ياد معاد است و براى حساب روز قيامت كار كند و به كفاف معيشت قناعت دارد و از خدا راضى و خشنود است.31

siryahya کاربر طلایی1
|
|

32. عجله به سوى خوبى ها

من ارتقب الموت سارع الى الخيرات.
كسى كه مراقب مرگ باشد به سوى خوبى ها شتاب كند.32

siryahya کاربر طلایی1
|
|

33. به ياد مرگ باش !

أكثر ذكر الموت و ما بعد الموت، و لا تتمنّ الموت الا بشرط وثيق.
بيش از همه از مرگ و دنياى پس از مرگ ياد كن و آن را جز به شرط محكم و استوار آرزو مكن!33

siryahya کاربر طلایی1
|
|

34. از مرگ بترسيد

بادروا العمل، و خافوا بغتة الاجل.
به كارهاى شايسته بپردازيد و از فرا رسيدن مرگ بترسيد!34

siryahya کاربر طلایی1
|
|

35. علت دنيا طلبى

قد غاب عن قلوبكم ذكر الآجال، و حضرتكم كواذب الآمال، فصارت الدنيا أملك بكم من الاخرة !
ياد مرگ ها از دل هاى شما رخت بربسته است و آرزوهاى دروغين شما را فرا گرفته است و دنيا بيش از آخرت بر شما تسلط يافته است.35

siryahya کاربر طلایی1
|
|

36. ارتهان الانسان

اذكروا تيك التى آباؤكم و اخوانكم بها مرتهنون و عليها محاسَبون.
به ياد آوريد آنچه را كه پدران و برادران شما در گرو آن هستند و براى آن حسابرسى مى شوند.36

siryahya کاربر طلایی1
|
|

37. هدف تيرهاى مرگ

أيها الناس! انما أنتم فى هذه الدنيا غرض تنتضل.
اى مردم! شما در اين جهان هدف تيرهاى مرگ هستيد.37

siryahya کاربر طلایی1
|
|

38. فراموشى آخرت

فى ذكر عمرو بن العاص: أما و الله أنى ليمنعنى من اللعب ذكر الموت و أنه ليمنعه من قول الحق نسيان الاخرة.
درباره عمرو بن عاص فرمود: به خدا سوگند، ياد مرگ مرا از شوخى و بازى باز مى دارد و فراموشى آخرت او را از گفتن حق باز مى دارد.38

siryahya کاربر طلایی1
|
|

39. زياد به ياد مرگ باش

يا بُنىّ! أكثِر من ذكر الموت، و ذكر ما تهجم عليه، و تقضى بعد الموت اليه، حتى يأتيك و قد أخذت منه حذرك، و شددت له أزرك، و لا يأتيك بغتة فيبهرك.
فرزندم ! مرگ را بسيار به ياد آور و هجوم ناگهانى آن را ياد كن تا هنگامى كه فرا مى رسيد با همه نيرو آماده باش و بايد كمر بسته و آماده منتظر او باشى، نه اين كه ناگهان فرا رسد و بر تو چيره شود.39

siryahya کاربر طلایی1
|
|

40. دنيا سراى گذر است !

ألا و ان هذه الدنيا التى أصبحتم تتمنّونها و ترغبون فيها، و أصبحت تغضبكم و ترضيكم ليست بداركم، و لا منزلكم الذى خلقتم له و لا الذى دعيتم أليه... فدعوا غرورها لتحذيرها، و أطماعها لتخويفها. و سابقوا فيها الى الدار التى دعيتم اليها.
بدانيد كه اين دنيا كه پيوسته آرزومند آن هستيد و به آن مشتاقيد، و گاهى شما را خشمگين كرده و زمانى شما را خشنود مى سازد، سراى هميشگى شما نيست و جايى نيست كه براى آن آفريده و يا به آن فرا خوانده شده باشيد. پس فريب هايش را به خاطر برحذر داشتنش، و به طمع آوردنش را به خاطر ترساندنش و به طمع آوردنش را به خاطر ترسانيدنش رها كنيد و در آن براى رسيدن به سرايى كه بدان فرا خوانده شده ايد از يكديگر پيشى بگيريد.40

siryahya کاربر طلایی1
|
|

41. وصيت به ياد مرگ

أوصيكم بذكر الموت و اقلال الغفلة عنه و كيف غفلتكم عما ليس يغلكم و طمعكم فيمن ليس يمهلكم.
شما را به يادآورى مرگ و كمى غفلت از آن سفارش مى كنم و چگونه از چيزى غفلت مى كنيد كه از شما غافل نيست و چگونه از كسى كه شما را مهلت نمى دهد مهلت مى خواهيد.41

siryahya کاربر طلایی1
|
|

43. وابسته نبودن به دنيا

ان الله سبحانه قد جعل الدنيا لما بعدها، و ابتلى فيها أهلها، ليعلم أيهم أحسن عملا، و لَسنا للدنيا خلقنا، و لا بالسعى فيها أمرنا.
همانا خداى سبحان دنيا را براى پس از آن آفريده و اهل دنيا را در آن مى آزمايد تا معلوم شود كه چه كسى نيك كردارتر است، ما براى دنيا آفريده نشده ايم و به كوشش در آن براى به دست آوردن حطام دنيوى مأمور نگشته ايم.43

siryahya کاربر طلایی1
|
|

45. غافلگيران مرگ

فى صفة المأخوذين على الغرة عند الموت: ثم ازداد الموت فيهم ولوجا فحيل بن أحدهم و بنى منطقه، و أنه لبين أهل ينظر ببصره و يسمع باذنه، على صحة من عقله و بقاء من لبّه، يفكر فيم أفنى عمره، و فيم أذهب دهره !
در وصف كسانى كه غافلگير مرگ مى شوند، مى فرمايد: آن گاه مرگ بيشتر به آنان نفوذ مى كند و شخص را از سخن گفتن مى اندازد، در حالى كه ميان اعضاى خانواده خويش است و با چشمانش آنان را مى بيند و با گوشش مى شنود و خودش سالم و عقلش به جاست. به اين مى انديشد كه عمرش ‍ را در چه راهى صرف كرده و روزگارش را چگونه به سر برده است!45

siryahya کاربر طلایی1
|
|

46. فراموش كردن مرگ

عجبتُ لمن نسىَ الموت، و هو يرى الموتى.
در شگفتم از كسى كه مرگ را فراموش كرده با اين كه مردگان را به چشم مى بيند.46

siryahya کاربر طلایی1
|
|

44. موعظه مرگ

ان الغاية القيامة. و كفى بذلك واعظا لمن عقل.
پايان كار قيامت است و براى خردمند مرگ پند دهنده اى است كافى.44