آشپزی و غذای کودک
تغذیه نوپا، پوره كدوحلوایی و خرما
كدوحلوایی را بپزید و پوست بگیرید. خرما را در ظرف مناسبی بریزید.
مواد لازم پوره كدوحلوایی و خرما:
كدوحلوایی یك نصفه
خرمای خشك 4 عدد
روش تهیه پوره كدوحلوایی و خرما:
كدوحلوایی را بپزید و پوست بگیرید. خرما را در ظرف مناسبی بریزید، رویش را با آب جوش بپوشانید و 15 دقیقه كنار بگذارید تا قدری نرم شود. حالا هستة خرما را بگیرید و همراه با كدوحلوایی در دستگاه غذاساز بریزید و پوره كنید. پوره را پس از خنك شدن به كودك خود بدهید.
پخت سوپ ذرت
در ظرف بزرگی، كره را بر روی حرارت ملایم آب كنید. سپس پیاز را اضافه كنید و تفت دهید تا كمی نرم شود.
مواد لازم سوپ ذرت و سيب زمينی:
برای 4 نفر
كره 2 قاشق سوپخوری
پیاز خرد كرده 1 عدد بزرگ
سیبزمینی پوست كنده و خردكرده 1عدد متوسط
آب مرغ 500 میلیلیتر (2 پیمانه)
ذرت پخته 50گرم
پودر زیره یكدوم قاشق چایخوری
نمك به مقدار كم
روش تهیه سوپ ذرت و سيب زمينی:
در ظرف بزرگی، كره را بر روی حرارت ملایم آب كنید. سپس پیاز را اضافه كنید و تفت دهید تا كمی نرم شود. آنگاه سیبزمینی، آب مرغ و 2 پیمانه آب بیفزائید و به جوش بیاورید. حالا حرارت را كم كنید و در ظرف را بگذارید و 20 دقیقه صبر كنید به آرامی بجوشد تا سیبزمینی نرم شود. اكنون ذرت و زیره را اضافه كنید.
در ظرف را بگذارید و 5دقیقه دیگر صبر كنید تا به آرامی بجوشد. مواد را در مخلوط كن بریزید و پوره نمایید و به ظرف برگردانید. سپس در صورت نیاز، نمك را اضافه كنید. سوپ را به صورت گرم، همراه با گوجه فرنگی خرد كرده و ریحان تازه به كودك بدهید.
پوره موز برای بچه، طرز تهیه
موز را با مخلوطی از سه قسمت آب و یک قسمت سرکه سفید بشورید تا باکتریها از بین بروند. آن را زیر آب سرد و روان بگیرید و خشک کرده و قطعه قطعه کنید. با دور انداختن پوست موز این قسمت به پایان میرسد.
موزرا در یک غذاساز و یا مخلوطکن صاف و یکدست کنید. ( موزتازه، وقتی پوره می شود رنگش به بنفش-قهوهای روشن میزند). برای رسیدن به قوام مورد نظر، کمی به آن آب اضافه کنید. برای چربی و یا غلظت بیشتر، میتوانید به جای آب به آن شیر مادر و یا ترکیبی از شیر مادر اضافه کنید.
قدم چهارم: سرو کردن پوره موز
آووکادو
گلابی
هلو
آلو
گیلاس
توتفرنگی
بلوبری
سیب
بلغور
باقیمانده پوره موز را در ظروف بهداشتی در یخچال بگذارید و اجازه دهید تا 3 روز در آنجا بماند. باقیمانده پوره موز را تا 3 ماه میتوانید فریز کنید.
نکات مهم: همیشه قبل از این که به کودکتان غذای جدیدی بدهید با متخصص اطفال مشورت کنید مخصوصا اگر کودکتان زمینه آلرژی و یا حساسیت غذایی داشته باشد. به علاوه بسیاری از متخصصان اطفال توصیه نمیکنند که خودتان پوره هویج، چغندر و اسفناج درست کنید چون این سبزیجات تازه ممکن است مقدار نیترات بالایی داشته باشند.
غذای کمکی نوزاد، پوره موز و سمولينا
زمان پخت: 5 دقيقه
مناسب برای نوزاد 6تا 9ماهه
- آرد سمولينا 2 قاشق چايخوري
- آب 80 ميليليتر (يكسوم پيمانه)
- موز بسيار رسيده كوچك 1عدد
روش تهيه
مافین کدو حلوایی، مورد پسند کودکان
- کدو حلوایی ۴۰۰ گرم
- شکر قهوه ای ۳۵۰ گرم
- تخم مرغ ۴ عدد بزرگ
- نمک قدری
- آرد ۳۰۰ گرم
- بیکینگ پودر ۲ قاشق چای خوری
- گردو ۱ مشت
- پودر دارچین ۱ قاشق چای خوری
- روغن زیتون ۱۷۵ میلی لیتر
- نارنگی ۱ عدد
- لیمو ۱ عدد
- خامه ترش ۱۴۰ میلی لیتر
- پودر قند ۲ قاشق چای خوری
- وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری
- اسطوخودوس برای تزیین
1. از قبل فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم کنید. در قالب های مافین، کپسول مافین قرار دهید.
2. کدو حلوایی را در غذاساز ریخته و بزنید تا یکدست شود. شکر و بعد تخم مرغ ها را اضافه کنید. نوک انگشت نمک، آرد، بیکینگ پودر، گردو، پودر دارچین و روغن زیتون را اضافه کنید و مواد را بزنید تا خوب با هم ترکیب شوند. شاید لازم باشد تا گاهی زدن مواد را متوقف کرده و مواد پاشیده به دیواره های غذاساز را با سایر مواد ترکیب کنید. مواد را بیش از حد نزنید، تنها لازم است که مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.
3. خمیر را در کپسول های مافین بریزید و برای ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در فر بپزید. خلال دندان و یا چاقویی کوچک در وسط یکی از مافین ها فرو کنید و خارج کنید، اگر تمیز بود، مافین ها آماده هستند. آن ها را از فر خارج کرده و روی توری قرار دهید تا خنک شوند.
4. تا مافین ها می پزند، رویه را آماده کنید. بیشتر رنده پوست نارنگی، تمام رنده پوست لیمو و آبلیمو را در ظرفی بریزید. خامه ترش، پودر قند و وانیل را به آن ها اضافه کنید و آن ها را خوب با هم ترکیب کنید. آن را بچشید و با اضافه کردن کمی آبلیمو و یا پودر قند آن را به مزه دلخواه درآورید. رویه را در یخچال بگذارید تا خنک شود و سپس مقداری از آن را با قاشق روی مافین ها بدهید.
5. برای داشتن ظاهری زیبا تر از رنده پوست نارنگی، گل های اسطوخودوس و یا گل سرخ روی آن ها بگذارید و میل کنید.
1. تخم کدو حلوایی ها را جدا کنید و آن را خرد کنید. نیازی نیست که آن را پوست بگیرید.
2. واحد بیکینگ پودر و پودر قند ۲ قاشق چای خوری سر پر می باشد.
3. پوست نارنگی را رنده کنید.
4. پوست لیمو را رنده کنید و آب نصف آن را بگیرید.
غذای نوزاد، طرز تهیه سرلاک خانگی
طرز تهیه غذای کمکی کودک ، سرلاک خانگی
۱ عدد بیسکوییت مادر یا ساقه طلایی را کاملا خورد کنید و در ظرفی بریزید. سپس چند قاشق مربا خوری آب جوشیده خنک شده را روی آب بریزید. میتوانید (اگر مایل هستید) نصف پیمانه شیرخشک را نیز به مواد اضافه کنید و مواد را به غلظت مناسب برسانید. روی مواد می توانید نصف قاشق مرباخوری کره روی این مواد بریزید. مواد را خوب مخلوط کرده و استفاده کنید.
نکات مهم در تهیه سرلاک خانگی
برای سرلاک خانگی، بیسکوئیت مادر۱یا ۲ (نه۱ بسته. فقط ۱ عدد) با کمی کم آبجوش مخلوط کنید و اگر از بیسکوئیت ساقه طلایی استفاده می کنید ۱ عدد بیسکوئیت (۱ عدد نه یک بسته) کافیست که با آبجوش مخلوط کنید.
مصرف بیسکوئیت ساقه طلایی به دلیل وجود سبوس در آرد آن برای رفع یبوست کودکان بسیار موثرست. در تنظیم سیستم گوارشی و رفع یبوست هیچ ماده ای با قدرت سبوس برابری نمی کند. سبوس موجب رانش مدفوع در طول لوله های روده ی کوچک و بزرگ شده و در عین حال تاثیر فراوانی بر حرکات موجی شکل روده ها دارد.
کره به افزایش وزن کودکان و نوزادان کمک می کند و برای بچه هایی که خوب وزن نمی گیرند بسیار مفید است. اما فراموش نکنید برای کودکان مبتلا به کم خونی به جای کره (که حاوی کلسیم است و مانع جذب آهن می شود) بایستی از روغن زیتون بی بو استفاده کنید و در همه مواقع مزاج کودک خود را هم در نظر بگیرید!
فراموش نکنید برای کودک مبتلا به اسهال، مصرف کره و روغن زیتون توصیه نمی شود.
لازانیای خوش رنگ و لعاب برای خردسالان
لازانیایی که در این مطلب برایتان آموزش داده ایم بسیار لذیذ بوده و بدون شک پس از یک بار درست کردن، آن را در دستور آشپزی های ماهانه خود قرار خواهید داد.
- ۳ عدد سینه مرغ
- ۲ پیمانه پودر سوخاری
- ۵ عدد تخم مرغ
- ۱ پیمانه آرد
- ۶۸۰ گرم سس مارینارا (یا سس گوجه فرنگی)
- ۴۲۵ گرم پنیر ریکوتا
- ۸ عدد نودل لازانیا
- ۲ پیمانه پنیر موزارلا
- ۲ پیمانه پنیر پارمسان
- روغن گیاهی
- ریحان
توپک ماکارونی و پنیر؛ کوچولوهایی برای بچه ها
- ماکارونی فرمی 450 گرم
- پنیر چدار 400 گرم
- شیر 1 و 1/4 فنجان
- آرد 1/2 فنجان
- کره 1/4 فنجان
- تخم مرغ 2 عدد
- پودر سوخاری 3 فنجان
- نمک و فلفل به میزان دلخواه
- روغن گیاهی برای سرخ کردن
طرز تهیه:
2. پنیر چدار را رنده درشت کنید و کنار بگذارید. ماهیتابه بزرگی را روی حرارت متوسط قرار دهید و کره را در آن بریزید تا آب شود. سپس آرد را اضافه کنید و با کره تفت دهید تا رنگ آرد کرمی شود. یک فنجان شیر اضافه کنید و هم بزنید تا مایه غلیظ شود. پنیر رنده شده را کم کم اضافه کنید. به این صورت که هربار با دست کمی پنیر بریزید و هم بزنید.
3. مایه را هم بزنید تا پنیر کاملا آب شود و مایه نرم و یکدست شود. ماکارونی پخته شده را به مایه پنیری اضافه کنید و خوب ترکیب کنید. به میزان دلخواه با نمک و فلفل آن را مزه دار کنید.
6. ماهیتابه را روی حرارت متوسط قرار دهید و به مقدار لازم روغن داخل آن بریزید. زمانیکه روغن داغ شد توپک ها را داخل روغن بیندازید و حدود 3-4 دقیقه سرخ کنید تا برشته و طلایی شود.
7. توپک های سرخ شده را روی دستمال قرار دهید تا روغن اضافی اش جذب شود. سپس توپک های ماکارونی و پنیر سوخاری را در ظرف بچینید و همراه با سس دلخواه بلافاصله بصورت گرم سرو کنید.
آشپزی برای نوپا، انچیلادوی مرغ
فر را از قبل با حرارت 350 درجه گرم كنید. سینی فر را چرب كنید و كنار بگذارید. آنگاه روغن زیتون را در تابه بزرگی بریزید و بر روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس پیاز را بیفزائید.
2 تا 3 سال
مواد لازم انچیلادوی مرغ
روغن زیتون 2 قاشق سوپخوری
پیاز خرد كرده 2 عدد
سیر له كرده 3 حبه
سینه مرغ پخته و خرد كرده 2 عدد
گوجهفرنگی خرد كرده 400 گرم
خامه یكدوم پیمانه
ارگانوی خشك یكدوم پیمانه
ریحان خشك 1 قاشق چایخوری
پودر چیلی یكچهارم قاشق چایخوری
نمك و فلفل به مقدار كم
پنیر چدار خرد كرده 1 پیمانه
تورتیلا 6 تا 8 عدد
روش تهیه انچیلادوی مرغ
فر را از قبل با حرارت 350 درجه گرم كنید. سینی فر را چرب كنید و كنار بگذارید.
آنگاه روغن زیتون را در تابه بزرگی بریزید و بر روی حرارت ملایم قرار دهید.
سپس پیاز را بیفزائید و 3 دقیقه بپزید. حالا سیر را اضافه كنید و 1 دقیقه دیگر بپزید.
اكنون مرغ، دوسوم گوجه فرنگی خرد كرده، خامه، ارگانو، ریحان، نمك و فلفل و پودر چیلی را بیفزائید و 5 دقیقه بپزید.
سپس یكدوم پنیر چدار خرد كرده را اضافه كنید. از مخلوط بدست آمده با قاشق بردارید و در وسط هر یك از تورتیلاها قرار دهید و رول نمائید.
رولها را رو به سمت پایین در ظرف پخت قرار دهید و 10 دقیقه بپزید. حالا روی رولها از گوجه فرنگی باقیمانده و پنیر خرد كرده بریزید.
ظرف را در فر بگذارید و 5 تا 10 دقیقه بپزید تا پنیر ذوب شود. غذا را به صورت گرم به كودك خود بدهید.
فر را از قبل با حرارت 350 درجه گرم كنید. سینی فر را چرب كنید و كنار بگذارید. آنگاه روغن زیتون را در تابه بزرگی بریزید و بر روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس پیاز را بیفزائید.
مواد لازم برای تهیه انچیلادوی مرغ:
روغن زیتون 2 قاشق سوپخوری
پیاز خرد كرده 2 عدد
سیر له كرده 3 حبه
سینه مرغ پخته و خرد كرده 2 عدد
گوجهفرنگی خرد كرده 400 گرم
خامه یكدوم پیمانه
ارگانوی خشك یكدوم پیمانه
ریحان خشك 1 قاشق چایخوری
پودر چیلی یكچهارم قاشق چایخوری
نمك و فلفل به مقدار كم
پنیر چدار خرد كرده 1 پیمانه
تورتیلا 6 تا 8 عدد
اكنون مرغ، دوسوم گوجه فرنگی خرد كرده، خامه، ارگانو، ریحان، نمك و فلفل و پودر چیلی را بیفزائید و 5 دقیقه بپزید.
سپس یك دوم پنیر چدار خرد كرده را اضافه كنید. از مخلوط بدست آمده با قاشق بردارید و در وسط هر یك از تورتیلاها قرار دهید و رول نمائید.
رولها را رو به سمت پایین در ظرف پخت قرار دهید و 10 دقیقه بپزید. حالا روی رولها از گوجه فرنگی باقیمانده و پنیر خرد كرده بریزید.
ظرف را در فر بگذارید و 5 تا 10 دقیقه بپزید تا پنیر ذوب شود. غذا را به صورت گرم به كودك خود بدهید.
غذای اشتها آور برای بچه، املت رنگارنگ
مواد لازم براي 2-4 نفر
- روغن آفتابگردان 1 قاشق سوپخوري
- پياز خرد كرده 1 عدد كوچك
- سيبزميني ريز خرد كرده 2 عدد متوسط
- فلفل دلمهاي قرمز خرد كرده يكدوم عدد
- كدوي ريز خرد كرده 1 عدد كوچك
- نخودفرنگي پخته 2 قاشق سوپخوري
- جعفري خرد كرده 1 قاشق سوپخوري
- تخممرغ همزده 3 عدد
روش تهيه
روغن را در تابهاي به قطر 20 سانتيمتر گرم كنيد. پياز را اضافه كنيد و به مدت 5 دقيقه در روغن تفت دهيد تا پياز نرم شود. سيبزميني را اضافه كنيد و حدود 10 دقيقه يا تازمانيكه نرم شود با پياز بپزيد. حالا فلفل، كدو، نخود فرنگي و جعفري را نيز به پياز و سيبزميني اضافه كنيد و آنها را 2-3 دقيقه در تابه بپزيد.
آنگاه تخممرغها را همراه يك قاشق سوپخوري آب سرد با مفتول دستي هم بزنيد. سپس روي سبزيجاتي كه در تابه در حال پختن هستند بريزيد. املت را روي حرارت بسيار ملايم به مدت 5-10 دقيقه يا تا زمانيكه تخممرغها ببندد و زير آن به رنگ طلايي در آيد بپزيد. حالا آن را برگردانيد و 1-2 دقيقه ديگر صبر كنيد تا روي ديگر آن نيز طلايي رنگ شود. سپس ظرف را از روي حرارت برداريد و پس از خنك شدن، املت را برش بزنيد و سرو نمائيد.
خوراک قارچ خامه ای
زمان مورد نیاز برای تهيه و پخت: 30دقيقه
مواد لازم براي 2 نفر
- قارچ 200 گرم ريز
- آبليمو از يك عدد ليموي كوچك
- كره 1 قاشق چايخوري
- روغن زيتون 1 قاشق چايخوري
- پياز ريز خرد كرده 1 عدد كوچك
- نمك و فلفل سياه به ميزان لازم
- خامه 75 ميليليتر
- جعفري خرد كرده 1 قاشق سوپخوري
روش تهيه
قارچها را در ظرف مناسبي بريزيد و كمي آبليمو رويشان بچكانيد تا سياه نشوند! كره و روغن را در تابه مناسبي بريزيد. پياز را به آن بيفزائيد و تفت دهيد تا پياز نرم و سبك شود، اما طلائي رنگ نشود! حالا قارچ را بيفزائيد و تفت دهيد. با تكان دادن تابه قارچها را هم بزنيد. اين كار باعث ميشود قارچها به هم نچسبند. اكنون نمك، فلفل، خامه، جعفري و آبليموي باقيمانده را به مواد درون تابه بيفزائيد و صبر كنيد تا مواد گرم شوند اما نجوشند. خوراك را در ظرف مناسبي بكشيد و پس از اندكي خنك شدن به كودك خود بدهيد.
طرز تهیه سوپ کاری
مواد لازم
- پياز خرد كرده 1 پيمانه
- روغن زيتون 2 قاشق سوپخوري
- هويج خرد كرده 1 پيمانه
- سيب بدون پوست و خرد كرده 1 عدد
- فلفل دلمهاي زرد خرد كرده 3 عدد (4 تا 5 پيمانه)
- پودر زنجفيل يك دوم قاشق چايخوري
- زردچوبه يكدوم قاشق چايخوري
- هل يكدوم قاشق چايخوري
- دارچين يكهشتم قاشق چايخوري
- آب سبزيجات 2 پيمانه
- شير نارگيل يكدوم پيمانه
- آبليمو 1 قاشق سوپخوري
- نمك يكدوم قاشق چايخوري
روش تهيه
پياز و روغن زيتون را در تابه مناسبي بريزيد و حدود 3 دقيقه تفت دهيد تا نرم شود. سپس هويج و سيب را بيفزائيد و حدود 10 دقيقه به پختن ادامه دهيد و گاهي آن را هم بزنيد. آنگاه فلفل دلمهاي، زنجفيل، زردچوبه، هل و دارچين را بيفزائيد و چند دقيقه بپزيد تا ادويهها خوب مخلوط شوند. حالا آب سبزيجات را اضافه كنيد و خوب هم بزنيد. در ظرف را بگذاريد و صبر كنيد به جوش بيايد. اكنون حرارت را كم كنيد تا حدود 10 دقيقه به آرامي بجوشد و سبزيجات نرم شوند. سپس شير نارگيل و آبليمو را اضافه كنيد. آنگاه آن را در مخلوطكن بريزيد تا مخلوط يكدستي حاصل شود. حالا كمي نمك اضافه كنيد.
نکته:
غذای کمکی بچه تا دوسالگی، طرز تهیه
2- حد اقل شیر دهی مادران به نوزادان 21 ماه می باشد . ( سوره احقاف آیه 15 ) .
3- حد اکثر شیردهی مادران به نوزادان 24 ماه می باشد . ( سوره بقره آیه 233 ) .
4- بهتر است که نوزاد را از 7 ماهگی بمرور به آب میوه جات طبیعی عادت بدهند و بهترین آن آب سیب است .
5- در مرحله بعد پیشنهاد می شود که حریره بادام مخصوص را به نوزاد بدهید .
مواد لازم : 5 عدد مغز بادام شیرین و خام , دو سوم لیوان آب ، 1 قاشق غذا خوری آرد برنج قهوه ای ، عصاره کشمش 2 قاشق غذا خوری .
کودک خود را 2 بار در هفته با این سوپ تغذیه کنید .
مواد لازم : برنج قهوه ای نیم کوب شده 1 قاشق غذا خوری ، بلغور گندم 1 قاشق مربا خوری ، جو پوست کنده نیم کوب شده 1 قاشق غذا خوری ، عدس 1 قاشق مربا خوری . سیب زمینی پوست کنده کوچک 1 عدد . گشنیز و جعفری خرد شده 2 قاشق غذا خوری . گوجه فرنگی متوسط رنده شده 1 عدد . نمک در یا بمقدار کم .
مواد لازم : هویج فرنگی یک عدد کوچک ، کدو حلوائی یک تکه کوچک ، روغن زیتون یک قاشق چای خوری ، انبه یک قاشق غذا خوری . هر دو را بخار پز کرده و پوست کدو را جدا کنید ودر پیاله ای با چنگال له کنید ، سپس یک قاشق غذا خوری انبه را به کدو و هویج اضافه کنید و بعد یک قاشق چای خوری روغن زیتون بکر و چند قطره آب لیمو ترش تازه را به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید.
مواد لازم : انجیر خشک رسیده قهوه ای 5 عدد ، برگه خشک آفتابی زرد آلو 5 عدد ، مغز پسته خام 5 عدد . همه را تمیز کرده وشسته و با نصف لیوان آب خیس شود . بعد از آماده شدن در پیاله ریخته و با چنگال له کنید و هفته ای دو بار کودک خود را با این پوره تغذیه کنید .
مادران سعی کنند که کودک خود را بمرور به غذا خوردن عادت دهند و از کم شروع کنند .
بهترین غذا برای کودک ، شیر مادر بوده و مادرانی که می خواهند به کودک خود خدمت کنند و او را خوب تغذیه کنند ، بهتر است که خود مادر غذای خوبی داشته باشد . تا فرزندش ، خوب تغذیه شود .
مواد لازم : سیب گلاب 2 عدد ، یک چهارم موز کوچک ، 1 قاشق مربا خوری کشمش شسته شده ، 2 عدد انجیر تازه یا خیس شده و نصف استکان آب ، همه را در مخلوط کن ریخته و مخلوط کنید ، تا بصورت پوره در آید و کودک خود را هفته ای دو بار با این خوراکی تغذیه نمائید .
كوفته عدس
عدس و نصف لیوان آب را در تابه بریزید و به جوش بیاورید. آنگاه حرارت را كم كنید و حدود 25 دقیقه بگذارید به آرامی بجوشد تا نرم شود. حالا عدس را از آب خارج كنید و صبر كنید خنك شود.
مواد لازم كوفته عدس:
عدس 2 پیمانه
روغن زیتون 2 قاشق سوپخوری
پیاز خرد كرده 1 عدد درشت
هویج خرد كرده 2 عدد
كرفس خرد كرده 2 ساقه
سیر له كرده 1 حبه
آویشن خرد كرده تازه 1 قاشق سوپخوری
رب گوجه فرنگی 3 قاشق سوپخوری
قارچ خرد كرده 220 گرم
تخممرغ 3 عدد درشت
پنیر پارمسان رنده كرده یكدوم پیمانه
خرده نان یكدوم پیمانه
جعفری خرد كرده تازه یكدوم پیمانه
گردوی خرد كرده یكچهارم پیمانه
روش تهیه كوفته عدس:
عدس و نصف لیوان آب را در تابه بریزید و به جوش بیاورید. آنگاه حرارت را كم كنید و حدود 25 دقیقه بگذارید به آرامی بجوشد تا نرم شود.
حالا عدس را از آب خارج كنید و صبر كنید خنك شود. اكنون یكچهارم پیمانه روغن زیتون در تابه بزرگی بریزید و پیاز، هویج، كرفس، سیر و آویشن را 10 دقیقه در آن تفت دهید و مدام هم بزنید تا سبزیجات نرم و كمی قهوهای شوند.
سپس رب گوجهفرنگی را اضافه كنید و 3 دقیقه دیگر به پختن ادامه دهید. آنگاه قارچ را افزوده و 15 دقیقه دیگر بپزید تا تمام مایع جذب شود.
مخلوط حاصل را در كاسه بزرگی بریزید و صبر كنید تا خنك شود. حالا عدس را به مخلوط سبزیجات اضافه كنید در این هنگام تخممرغ، پنیر پارمسان،خرده نان، جعفری و گردو را به مخلوط سبزیجات بیفزائید و خوب با دست مخلوط كنید.
اكنون آن را 25 دقیقه در یخچال قرار دهید. فر را با حرارت 400 درجه فارنهایت گرم كنید.
2 قاشق روغن زیتون باقیمانده را در سینی فر بریزید و با دست تمام سطح سینی را به آن آغشته نمایید و كنار بگذارید مخلوط را به صورت گلولههای كوچكی دربیاورید.
كوفتهها را در سینی فر بریزید و بین هر كدام فاصله بگذارید كوفتهها را 30 دقیقه بپزید تا سفت شوند. 5 دقیقه صبر كنید تا كوفتهها خنك شوند و بعد به کودکتان بدهید.
تغذیه کودک نوپا، طرز تهیه پوره مقوی
مرغ را 4 دقیقه بخارپز كنید. سپس گل كلم را به آن اضافه كنید و 2 دقیقه دیگر بپزید. حالا ذرت را بیفزائید و 2 دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید تا تمام مواد بپزند و نرم شوند.
مواد لازم پوره مرغ، ذرت و گل كلم:
سینه مرغ بدون استخوان و پوست 1 عدد
گل كلم یكدوم پیمانه
ذرت 1 پیمانه
روش تهیه پوره مرغ، ذرت و گل كلم:
مرغ را 4 دقیقه بخارپز كنید. سپس گل كلم را به آن اضافه كنید و 2 دقیقه دیگر بپزید. حالا ذرت را بیفزائید و 2 دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید تا تمام مواد بپزند و نرم شوند.