اسم من «هلو» است!
| من ملين، مسكن و ضد تشنگي هستم. جوشانده گل من كرم معده و كرم كدو را دفع ميكند. در هستهام خواص بسياري نهفته. جويدن مغز هستهام براي لثه و استحكام آن مفيد است... اسم من هلو و از خانواده شفتالو ميباشم. من يك ميوهي ايراني الاصل بوده و اين افتخار را دارم كه در اكثر زبانهاي زنده، نام مرا از كلمه پرش يعني ايران گرفتهاند. انگليسيها به من «پشتار»، در دانمارك به من پرسيك و در هلند به من پرسيكم، در ايتاليا پرسيكو، در پرتغال پرسيكرا، در سوئد پرسيكدرا، و در بعضي از كشورهاي ديگر هم به نام فارسي شفتالو معروف ميباشم. من به علت داشتن يك ميوه لذيذ و آبدار از ايران به غالب نقاط عالم مهاجرت كرده، و كشت ميشوم. هر چند پوستكنده من لذيذتر و گواراتر است، و زيبارويان جوان را به هلوي پوست كنده تشبيه ميكنند، معذلك به شما توصيه ميكنم كه هميشه مرا با پوست ميل نماييد و لذت آني و زودگذر را به منافع پوست من ترجيح ندهيد پوست من داراي ويتامين آ و املاح گوناگون و چند آنزيم مفيد است. فرق من با ساير انواع شفتالو، نرمي و لطافت من است. از پوست و هسته به آساني جدا ميشوم و بقدري آبدارم كه عدهاي مرا آب سفت شده ميدانند. به هر معدهاي سازگار بوده، ايجاد نفخ نمينمايم. خيلي زود هضم بوده، و از معده و رودهها به سرعت عبور مينمايم. عدهاي از برادرانم مانند شليل و شفترنگ و تنسگل هم مانند، من به آساني هضم ميشوند، ولي كاردي و شفتالوي انجيري كمي سفت بوده، و دير هضم ميباشند، و به ندرت ايجاد نفخ مينمايند. گل و برگ من هر دو ملين بوده، و ادرار را زياد ميكنند و به صورت دم كرده با شربت در بيماري كودكان تجويز ميشوند، و براي اين كار معمولا گل من بيشتر به كار ميرود. من داراي املاح فراوان بوده و كمي از شبه فلز برم دارم و روي اين اصل يكي از آفرينندگان زيبايي هستم. من ملين - مسكن و مرطوبكننده ميباشم - تشنه را سيراب ميكنم و آنهايي كه در اثر بيماري آب بدنشان كم شده ميتوانند از من استفاده كنند - من از ميوههاي خنك بوده و سودا را درمان مينمايم و بوي بد دهان را از بين ميبرم، اشتها و غريزه جنسي را زياد ميكنم. آب مرا گرفته و شب در يخچال يا جاي خنك بگذاريد، و صبح ناشتا با شكر يا شير خشت كمي شيرين كرده، نوش جان كنيد و از منافع سرشار آن كه از بين بردن صفرا و مرتب شدن كار غدد داخلي است، بهرهمند گرديد. جوشانده گل من كرم معده و كرم كدو را از بين ميبرد و ماليدن اين جوشانده، بعد از ازالهي مو بر بدن زبري و بدبويي آن را از بين برده، پوست را نرم و لطيف ميسازد. هسته مرا چون بسوزانند مغز نيمسوخته آن قديميترين داروي التيام جراحات است و سابقا پس از ختنه كردن اطفال از آن استفاده ميكردند. خوردن شكوفه من براي زنان باردار مضر بوده و ممكن است باعث سقط جنين شود. جويدن مغز هسته شيرين من كندي دندان را از بين برده لثهها را محكم مينمايد. |
||
|