راسخون

مرصع پلو

arezooo کاربر طلایی3
|
تعداد پست ها : 2286
|

مرصع پلو

مرصع پلو یک غذای مجلسی و بسیار شیک می‌باشد و با تزیین زیبا که روی آن میشود انجام داد به میز جلوه خاصی‌ می‌بخشد بخاطر مواد داخل آن که هر کدام به رنگی‌ و شکلی‌ هست این پلو جواهر نشان (مرصع نشان) میشود

بعضی‌ از کدبانو‌ها داخل این غذا پیاز داغ هم اضافه میکنند که این کاملا بستگی به سلیقه و ذائقه خودتون داره من خلال پرتغال شیرین شده و گاهی خلال نارنج شیرین شده اضافه می‌کنم من با پوست پرتقال که قالب زدم و شیرین کردم و مقداری آب لبو که به برنج سفید زدم به این شکل تزیین کردم عکس‌های دیگری هم دارم اگه پیدا کردم بازم میزارم

مواد لازم :
6 پیمانه برنج
1 عدد مرغ پاک کرده
1 پیمانه خلال هویج
100 گرم خلال بادام
100 گرم خلال پسته
1 پیمانه کشمش
1 پیمانه زرشک
به میزان لازم زعفران

منظور از پیمانه، 1 عدد پیمانه پلوپز می باشد

طرز تهیه:
برنج را قبلاً خیس می کنیم. مرغ را هم تمیز کرده و پوست آن را کاملاً جدا کنید. با آب و پیاز می پزیم. گوشت مرغ را بعد از پختن تکه تکه می کنیم. برای پخت برنج، یک قابلمه پر از آب روی حرارت گذاشته و یک قاشق روغن در آن می ریزیم. بعد از به جوش آمدن آب، برنج را در آن ریخته و به موقع آن را آبکش می کنیم. زرشک را با کمی روغن، دو قاشق آب و کمی زعفران، مقداری تفت می دهیم. کشمش و خلال هویج را هم در مقداری روغن تفت می دهیم. خلال هویج را بعد از تفت، با شکر وآب لیمو می پزیم. بعد از پخت برنج، آن را در یک ظرف می کشیم و یک لایه از مواد پخته شده فوق که با هم مخلوط کرده ایم را روی آن می ریزیم و به همین صورت، یک لایه برنج و یک لایه از مواد تهیه شده می ریزیم. خلال پسته احتیاجی به تفت دادن، ندارد.

arezooo کاربر طلایی3
|
|

arezooo کاربر طلایی3
|
|

arezooo کاربر طلایی3
|
|

مرصع پلو
مواد لازم:

کشمش ریز پلویی و زرشک از هر کدام نصف پیمانه

خلال بادام و پسته از هر کدام ۱/۳پیمانه
سینه مرغ یک عدد

روغن یک پیمانه

برنج یک کیلوگرم

زعفران نصف قاشق چایخوری

خلال پرتقال یا نارنج ۱/۳پیمانه

گلاب نصف پیمانه
طرز تهیه:

برنج را آبکش کرده و نیمی ‌از خلال بادام و خلال پرتقال شیرین شده را لابه‌لای برنج دهید و آن را دم کنید. مرغ را تکه تکه کرده، کمی‌سرخ کنید و با نمک، فلفل قرمز، پیاز و زعفران بگذارید تا بپزد به اندازه ای که مرغ کاملاً پخته و نصف پیمانه آب داشته باشد. آب مرغ را با یک پیمانه روغن مخلوط کرده و زمانی که برنج بخار کرد روی آن بریزید. در این هنگام خلال پسته و بادام را آماده کرده (در صورت استفاده از خلال خشک آن را در آب خیس کرده و بعد از زمان کوتاهی از آب در آورید) زرشک و کشمش را شسته و هر کدام را جداگانه در روغن سرخ کنید. خلال پسته و بادام را با گلاب بشویید. زعفران را در آب سرد خیس کرده و بگذارید (بر روی بخار سماور) تا دم بکشد. پس از آماده شدن زعفران و دم کشیدن برنج، زعفران را با دو تا سه کفگیر برنج مخلوط و آن را آماده کنید. در هنگام کشیدن برنج، برنج را در دیسی گرد به شکل هرم بکشید و تکه های مرغ را لابه‌لای برنج بچینید و بعد به ترتیب با زرشک، کشمش، خلال بادام، خلال پسته، خلال نارنج و پلو زعفرانی دور تا دور برنج را تزئین کنید.

طریقه تلخی گرفتن خلال پرتقال:خلال را دوباربجوشانید و آب آن را عوض کنید. سپس پنج الی شش ساعت بگذارید درآب سرد بماند و بین این زمان گاهی آب آن را عوض کنید سپس خلال ها را با یک قاشق شکر و یک لیوان آب چند جوش دهید تا مغز خلال شیرین شود و بعد آن را در صافی بریزید و از شربت آن استفاده کنید.

نکته:
شما می‌توانید برنج را در دیس به شکل پروانه یا پاپیون کشیده و با خلال های مورد نظر آن را تزئین کنید.
برای تزیین می‌توانید از مربای مرکبات، هویج و قیسی نیز استفاده کنید.