اسم من «آفتابگردان» است!
| من دوست كبد هستم. مضمضه آب ريشهام، دندان درد را تسكين ميدهد. حشرات از من گريزانند. دم كردهي برگم انگلهاي روده را دفع ميكند. عدهاي مرا مشرك تصور كرده گل آفتابپرست هم خواندهاند، در صورتي كه چنين نيست، ما خوراكيها همه آيات پروردگار بوده، يكتاپرستي آيين هميشگي ما است. وانگهي گل آفتابپرست گياه ديگري است، از خانواده گاوزبان كه در غرب ايران مخصوصا اطراف همدان زياد ميرويد و دمكرده برگ و سر شاخههاي گلدار آن را جهت تنگي مثانه و دفع انگلهاي روده ميخورند، در كتابهاي گياهشناسي قديم ايران مرا به اسم «آذريون» كه معرب آذرگون است نام بردهاند و اين اسم بسيار مناسب است، زيرا اشعه خورشيد در دانههاي من منعكس شده و منافع آن را در خود ذخيره كردهام. من سرشار از ويتامين «آ»، «د»، هستم، بازكننده دماغ و دوست كبد ميباشم، مضمضه با آب ريشه من درد دندان را تسكين ميدهد، پنج گرم شربت ريشه من مقوي قلب است، ضماد برگ من جهت تسكين درد مفاصل، سياتيك، نقرس و خنازير مفيد است، ريشه من داراي هورمون جنسي است، بطوري كه اگر ضماد آن را بر كمر ببندند ايجاد تحريك مينمايد و به همين علت است كه حمول آن عادت ماهانه بانوان را باز و باعث سقط جنين است و زايمان را آسان ميكند، خوردن آب برگ كوبيده من نيز جهت اخراج جنين و باز كردن عادت ماهانه مؤثر است، مقدار خوراك آب گل، برگ و ريشه من بيست گرم است، يكي از عجايب من اين است كه مگس و پشه بر روي گل من نمينشيند و دود من نه تنها حشرات، بلكه موش و قورباغه را نيز فرار ميدهد. گل من اثر تببر دارد و از آن مادهاي ميگيرند كه آرامكننده دردهاي معدي است، مغز دانههاي من 40 تا 48 درصد روغن دارند، هجده تا بيست درصد آن را بدون دادن حرارت ميتوان با فشار گرفت و اين روغن درجه يك اعلي بوده، گوارا و بسيار مفيد است، بقيه مواد چربي كه بوسيله فشار و حرارت گرفته ميشود، در صنعت ساعتسازي، صابونسازي مصرف ميشود و دير فاسد ميشود برگهاي من نيز اثر تب بر داشته و مخصوصا جهت مالاريا تجويز ميشود. در بين حيوانات، طوطي به خوردن دانههاي من علاقه زياد دارد. زيرا با خوردن آن مريض نميشود و فضولاتش بو نميدهد. حالا اجازه بفرماييد عنان سخن را به دست يكي از بستگانم كه شما آن را به اسم سيب زميني ترشي ميشناسيد بدهم. |
||
|