اسم من «آبنوس»است!
| من درختي هستم ازتيرهي پروانه داران كه در جزيرهي موريس، هندوستان و ماداگاسكار، ميرويم. چوب من سياه سخت و قيمتي است، و سنگيني آن بحدي است كه زير آب ميرود. درخت من شبيه درخت عناب و به بزرگي درخت گردو است، و ميوهي آن شبيه انگور زرد متمايل بسرخي شيرين و كمي گس بوده، در اوايل پائيز ميرسد. برگ درخت من مانند برگ صنوبر و از آن عريضتر است. تخم و گل درخت من شبيه حنا ميباشد. چوب درخت من هنگام بريدن كمرنگ ميباشد، ولي چون آنرا مدتي در آب بياندازند سياه و براق ميگردد. چوب درخت من هنگام سوختن بوي خوش ميدهد و اين بهترين وسيله براي تشخيص نوع اصلي از انواع بدلي آن است. چنانچه چوب درخت مرا با آب بارهنگ سوده ببويند و قدري از آنرا بر پيشاني بمالند، خون دماغ را بند ميآورد. سرمه خاك اره نرم من بعلت داشتن ويتامين (آ) براي درمان شب كوري بهترين دارو است، و براي بسياري از امراض چشم مانند ورم ملتحمه، ناخنه، چشم درد و آبريزش مفيد بوده و مژه را تقويت ميكند. پاشيدن خاك اره چوب من روي زخم خون را بند ميآورد، و باعث التيام جراحات ميشود. براي درمان سوختگي بهتر آنست كه ابتدا سفيدهي تخم مرغ بمالند، و بعد خاك ارهي مرا بپاشند تا از تاول زدن جلوگيري كند. آبنسهاي بدلي: علاوه بر نوع اصلي، درختان ديگري در تيره پروانه داران وجود دارد كه چوب آنها سياه و شبيه آبنوس است، به آنها آبنوس دروغي، «شجرهالنحل» و قصاص و قطيس ميگويند. بهترين راه تشخيص بوي بد آنها هنگام سوختن است. الوار آبنوس اصلي بيش از يك وجب نميشود، ولي بعضي از انواع بدلي وسعت بيشتري دارند. |
||
|