سير سرخ شده نخوريد
اين روزها برخي خانمها حجم زيادي از سير را خرد و در مجاورت هوا خشک و سرخ و به مدت طولاني فريز ميکنند.
سير در مجاورت هوا، تا حدود زيادي ويتامين C خود را از دست ميدهد و از سوي ديگر به واسطه داشتن ترکيبات گوگردي ضدعفونيکننده و ميکروبکشي قوي به سرعت ميتواند ميکروبهاي محيطي را بگيرد و با اين عمل موجب ضدعفوني شدن محيط شود، اما درمقابل خود منبعآلوده ميشود. بهتر است سيري را که پوست کنده يا خرد کردهايد به سرعت در غذا بريزيد تا در معرض هواي اتاق آلودگي نشود. گذشته از اين موضوع نوع روغن، روش سرخ کردن و همچنين فريز به مدت طولاني از خواص تغذيهاي سير ميکاهد.
دکتر سيدرضا رضايي دريا کناري، پزشک و متخصص طب سنتي ايران در باره فوايد سير ميگويد: خاصيت سير زياد است، اما خواص سير کوهي بيشتر از سير باغي است. سير کوهي همان موسير است که در مقايسه با سير، بوي کمتر و فوايد بيشتري دارد.
از ديدگاه طب سنتي، آيا مصرف سير ترشي چند ساله براي بيماران قلبي عروقي مفيد است؟
مصلح سير،سرکه است و هر چه ماندگاري سير در سرکه بيشتر باشد، خواص درماني آن قويتر ميشود. حتي اگر سير را بکوبيد و له کنيد و با سرکه يا ليموي تازه مخلوط کنيد، مصرف چند قاشق يا نصف فنجان آن به صورت ناشتا براي بازکردن عروق خوني، نفوذپذيري بيشتر و اثربخشي زيادتري دارد.
اين متخصص طب سنتي ميافزايد، خواص سير به حدي زياد است که مصرف آن حتي براي التيام و بهبود پادردهاي شديد در بيماراني که نميتوانند راه بروند، توصيه شده است.
در منابع و کتابهاي طب سنتي توصيه شده، تا 40 روز، از روز اول يک عدد و تا چهلمين روز 40 عدد سير بخوريد و به همين منوال کم کنيد. يعني روز اول يک عدد، روز دوم دو عدد،... روز هشتم هشت عدد... و روز چهلم 40 عدد سير ،سپس به ترتيب کم کنيد که با اين روش احتمال التيام و رفع کامل بيماري زياد است.( قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنيد . )