راسخون

حاج آقا مسئلة؟؟

ravabet_rasekhoon کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 8846
|

سلام

طاعات و عبادات همگی قبول درگاه حق تعالی

یه سوال داشتم:

زمان دقیق دست کشیدن از خوردن سحری چه موقع هست؟

خیلی ممنون

با سلام وقبولی طاعات و عبادات:

همراه راسخونی  جهت رعایت احتیاط ( در زمان دست کشیدن از سحری )هم‏ زمان با شروع اذان صبح از رسانه‏ ی محلی زندگی خود امساک نمایند.بهتر است 5 دقیقه  یا حداقل سه دقیقه قبل اذان  چیزی نخورید.

با تشکر

nargesza کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 10707
|

سلام

یه سوال داشتم:

خیلی ممنون

همراه راسخونی  جهت رعایت احتیاط ( در زمان دست کشیدن از سحری )هم‏ زمان با شروع اذان صبح از رسانه‏ ی محلی زندگی خود امساک نمایند.بهتر است 5 دقیقه  یا حداقل سه دقیقه قبل اذان  چیزی نخورید.

با تشکر

سلام

خیلی ممنون از پاسخگویی شما .

با تشکر

|
|

سلام

یه سوال داشتم:

خیلی ممنون

با تشکر

سلام

خیلی ممنون از پاسخگویی شما .

با سلام  وعرض ادب:

از دقت نظر خوبتون کمال تشکر و قد ردانی را دارم  مورد اصلاح  گردید .

با سپاس

ehsan007060 کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 10952
|

سلام حاج آقا

تفاوت فدیه و کفاره توضیح مفصلی بفرمایید لطفا!

ehsan007060 کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 10952
|

سلام حاج آقا

اینکه گفته میشه آیت الله سیستانی روز جمعه اول ماه رمضان اعلام کردن درسته؟

با این وجود میلاد امام حسن و مراسمات شب قدر مقلدینشون باید با تاخیر یک روزه برگزار کنند؟!

aftabm کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 25059
|

سلام حاج آقا

تفاوت فدیه و کفاره توضیح مفصلی بفرمایید لطفا!

با سلام و قبولی طاعات و عبادات

فدیه اصطلاحی است که فقط برای روزه بکارمی رود.ولی کفاره درمواردی دیگر غیر از روزه هم بکار می رود.

مثلادرقسم =کسی عمدا قسمش رابشکند باید کفاره بدهد یعنی یک بنده را ازادکندیاده فقیرراسیرکندیا ده فقیر را بپوشانددرصورتیکه نتوانست بایدسه روز پشت سرهم روزه گرفته شو د. همچنین درنذروقتل عمدوقتل خطایی و...بکار می رود

کفاره درواقع جریمه است ولی فدیه جریمه نیست به عنوان مثال درروزه موارد کفاره مال جایی است که افطار عمدی باشدولی فدیه مال مواردی است که افطار عمدی نیست بلکه باعذر افطار صورت می گیرد

به مثالهای زیر توجه کنید.

مثال کفاره=کسی که افطار عمدی از نوع حلال انجام دهدهم اون روز راباید قضا کند وهم باید کفاره دهد که 60 مد طعام یا 60 روز روزه بایدبگیرد

مثال فدیه=زنی که باردار است باید هم اون یک روزه راقضا کند وباید یک مدطعام رابه فقیر بدهد

جایگاه فدیه برای روزه های خودرمضان است وقطعابرای افطار غیر عمدی است ولی کفاره به طورغالب برای افطار غیر عمدی است

با تشکر

aftabm کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 25059
|

سلام حاج آقا

اینکه گفته میشه آیت الله سیستانی روز جمعه اول ماه رمضان اعلام کردن درسته؟

با این وجود میلاد امام حسن و مراسمات شب قدر مقلدینشون باید با تاخیر یک روزه برگزار کنند؟!

با سلام و قبولی طاعات و عبادات:

بین علما گاها اختلافاتی هست که اجتناب ناپذیر است تبعیت مقلدین از مجتهدین حجت شرعی است که برای ما کافی است.ولو اینکه مطابق با واقع هم نشود.ولی علما بری الذمه هستند بدلیل اینکه با تفقه و تجسس شرعی حکم صادر می نمایند.

بخشی از سوالی که از محضر خود نائب امام زمان (عج) - حضرت امام خامنه ای - سوال شده است :

* اگر بین علمای یک شهر راجع به ثبوت هلال یا عدم آن اختلاف رخ دهد و عدالت آنها هم نزد مکلّف ثابت بوده و به دقت همه آنها در استدلال خود مطمئن باشد، وظیفه واجب مکلّف چیست؟

ـ اگر اختلاف دو بیّنه به‌ صورت نفی و اثبات باشد، یعنی یکی مدعی ثبوت هلال و دیگری مدعی عدم ثبوت آن باشد، این اختلاف موجب تعارض دو بینه و تساقط هر دو است و وظیفه مکلّف این است که هر دو نظر را کنار گذاشته و درباره افطار کردن یا روزه گرفتن به آنچه که مقتضای اصل است، عمل کند. ولی اگر بین ثبوت هلال و عدم علم به ثبوت آن اختلاف داشته باشند، به این صورت که بعضی از آنها مدعی رؤیت هلال باشند و بعضی دیگر مدعی عدم مشاهده آن، قول کسانی که مدعی رؤیت هلال هستند، در صورت عادل بودن، حجت شرعی برای مکلّف است و باید از آن متابعت کند و همچنین ***اگر حاکم شرعی حکم به ثبوت هلال کند، حکم وی حجت شرعی برای همه مکلفین است و ((((** باید **)))) از آن پیروی کنند.

با تشکر

farshon کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 43957
|

باسلام وقبولی طاعات وعبادات شما

حاج آقادندان دردروزه راباطل می کند؟

|
|

باسلام وقبولی طاعات وعبادات شما

حاج آقادندان دردروزه راباطل می کند؟

با سلام وآرزوی طاعلت و عبادات.

دوست عزیز،صرف درد دندان موجب بطلان نمی شود.

با تشکر

saeidfarajpour کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 2734
|

سلام حاج آقا

من امروز ( روز شب قدر) به خاطر دندان درد رفتم دندان پزشک و دندانم رو عصب کشی کردم . به دلیل وجود ضایعات داخل دهان و خشکی دهان مجبور شدم آب را در دهان خود بچرخانم که متاسفانه بر اثر پریدن آب ، آب به حلقم رسید ولی اطمینان ندارم فرورقت یا نه! (این درحالیکه دندان درد مجبورم کرده بود و به فکرم خطور کرد که اگر دهانم رو آب بگیرم احتمال برخورد با حلق است)

حالا تکلیف روزه من چیست؟

khodaeem1 کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 89277
|

باسلام و احترام

1- حکم شکستن روزه قَسَم و مستحبی چیست؟

2- چرا فرو بردن تمام سر در آب موجب ابطال روزه می شود ؟

nargesza کاربر طلایی1
|
|

*. آیا تزریق خون روزه را باطل می کند؟

*. خون دادن و حجامت چطور، روزه را باطل می کند؟

nargesza کاربر طلایی1
|
|

*. مسافری که نمازش شکسته و روزه اش صحیح نیست می تواند نماز قضای کامل بخواند و روزه قضا بگیرد؟

*. دود سیگار و دود وسایل نقلیه روزه را باطل می کند؟

shirdel2 کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 5535
|

بنام خدا

سلام حاج آقا

ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما در این ماه پربرکت لطفا بفرمائید:

آیا خطبه های نماز روز جمعه را میتوان قبل از اذان خواند؟

اکر به بخشی از خطبه های نرسیدیم باید نماز طهر را بصورت چهاررکعتی بخوانیم و یا رسیدن به نماز کفایت می کند؟

چرا عده ای بعد از خواندن نماز ظهر جمعه(دورکعتی) نماز طهرشان را هم (چهار رکعتی) بصورت فرادا و بلافاصله بعد از نماز جمعه میخوانند؟

|
|

سلام حاج آقا

من امروز ( روز شب قدر) به خاطر دندان درد رفتم دندان پزشک و دندانم رو عصب کشی کردم . به دلیل وجود ضایعات داخل دهان و خشکی دهان مجبور شدم آب را در دهان خود بچرخانم که متاسفانه بر اثر پریدن آب ، آب به حلقم رسید ولی اطمینان ندارم فرورقت یا نه! (این درحالیکه دندان درد مجبورم کرده بود و به فکرم خطور کرد که اگر دهانم رو آب بگیرم احتمال برخورد با حلق است)

حالا تکلیف روزه من چیست؟

با توجه به فرض مذکور و یقین نداشتن به اینکه اب به حلق رسیده یا نرسیده روزه اشکال ندارد  ولی اگر مطمئن هستید آب به گلو رسیده قاعدتا روزه باطل است.

با تشکر