حاج آقا مسئلة؟؟
صحبت از گرمای هوا بود که به ماه رمضان رسید ...
* امسال روزه می گیری؟
+ اگر خدا بخواهد ...
* من هم می گیرم، ولی کدام پزشک این همه سختی را برای بدن تایید می کند؟
+ همان که وقتی همه پزشکان جوابت کردند ، برایت معجزه می کند !
همراهان راسخونی هر گونه سوال در سه موضوع احکام و اخلاق و اعتقادات در مورد ماه مبارک دارید در این تاپیک سوال نمایید.تا پاسخ داده شود عزیزانی هم که می توانند جوابگوی سوالات مطرح شده باشند می توانند پاسخ دوستان را ارائه دهند.همچنین بحث و تعامل در مورد سوالات بلامانع است
ممنون از شما....میخواستم بپرسم که درباره مبطلات روزه اکثر ما اطلاعاتی داریم ولی در مورد کارهایی مثل حرف زدن در زمینه های مختلف که گاها غیبت وتهمت وچیزهای دیگر هم جزءشون هست اگر احکامی هست برای من ودوستان بفرمایید...باتشکر
سلام
شرمنده من جواب میدم
غیبت و تهمت جزو مبطلات روزه نیست فقط از ثواب روزه کم می کند
مبطلات روزه نه چیز است که با مراجعه به رساله می توانید ببینید همچنین به لینکهای زیر مراجعه کنید
انشاءالله مسئولین جواب کامل تر را خدمتون عرض می کنند
در این شبهای عزیز التماس دعا دارم
سلام عرض میکنم حاج آقا.سوالی داشتم ؛
زمانی که روزه هستیم ؛ اگه هنگام آب کشیدن دهان ، به خاطر سهل انگاری مقداری از آب رو قورت بدیم ، روزه مون باطل میشه؟
بنده مقلد رهبر معظم انقلاب هستم.
زمانی که روزه هستیم ؛ اگه هنگام آب کشیدن دهان ، به خاطر سهل انگاری مقداری از آب رو قورت بدیم ، روزه مون باطل میشه؟
با تشکر و قدر دانی از شما کاربر راسخونی طاعات شما مقبول درگاه الهی:اگر عمدا نباشد اشکالی ندارد.
ممنون از شما....میخواستم بپرسم که درباره مبطلات روزه اکثر ما اطلاعاتی داریم ولی در مورد کارهایی مثل حرف زدن در زمینه های مختلف که گاها غیبت وتهمت وچیزهای دیگر هم جزءشون هست اگر احکامی هست برای من ودوستان بفرمایید...باتشکر
سلام
شرمنده من جواب میدم
غیبت و تهمت جزو مبطلات روزه نیست فقط از ثواب روزه کم می کند
مبطلات روزه نه چیز است که با مراجعه به رساله می توانید ببینید همچنین به لینکهای زیر مراجعه کنید
انشاءالله مسئولین جواب کامل تر را خدمتون عرض می کنند
در این شبهای عزیز التماس دعا دارم
سلام نماز وروزهای همه دوستان عزیز راسخونی قبول درگاه حق تعالی....ممنون دوست گلم بابت پاسختون منم تو سوالم گفتم همه ما مبطلات روزه رو میدونیم فقط میخواستم ببینم دراین زمینه هایی که گفتم که بیشتر حرفهایی که ادم روزه دار میزنه احکامی هست که شاید من یا دوستان ندانند را حاج اقا بفرماید...
با تشکر و قدر دانی از شما کاربر راسخونی طاعات شما مقبول درگاه الهی:
اگر عمدا نباشد اشکالی ندارد.
سلام عرض میکنم حاج آقا.طاعات و عبادات شما هم قبول باشه.ممنون از پاسخگویی شما.
سلام نماز وروزهای همه دوستان عزیز راسخونی قبول درگاه حق تعالی....ممنون دوست گلم بابت پاسختون منم تو سوالم گفتم همه ما مبطلات روزه رو میدونیم فقط میخواستم ببینم دراین زمینه هایی که گفتم که بیشتر حرفهایی که ادم روزه دار میزنه احکامی هست که شاید من یا دوستان ندانند را حاج اقا بفرماید...
با تشکر از شما دوستان راسخونی خداقوت همگی.
چیزی را که خدمت شما عرض می نمایم این است که مسائل اخلاقی تکمیل کننده مسایل شرعی هستند اما نه از جهت وجوب شرعی بلکه از جهت احسن و اکمل بودن عمل /همانطور که عزیزان می دانند اگر واقعا غیبت و دروغ و تهمت موجب بطلان روزه به طور شرعی می شد هیچ روزه ای از ما با این اوضاع قبول نمی شد .تنها چیزی که هست اگر غیبت و تهمتی و .. در کار باشد سومین درجه روزه را می گیریم که آن را روزه عوام می گویند و این نوع روزه هم فقط صرف انجام وظیفه است نه ثوابی که ما منتظر آن هستیم چیزی که هست این است که خداوند به این افراد هم که وظیفه را انجام می دهند نظر می نمایداما نه به طور احسن، به خلاف کسی که اصلا روزه نمی گیرد.
سلام حالتون خوبه انشاالله
آيا عطر و ادكلن براي روز مشكلي ايجاد مي كنند؟
ممنون ميشم پاسخ بدين.
سلام حالتون خوبه انشاالله
آيا عطر و ادكلن براي روز مشكلي ايجاد مي كنند؟
ممنون ميشم پاسخ بدين.
با سلام به شما عزیز راسخونی
بوی عطر و ادکلان مبطل روزه نیست. (ر.ک: توضیح المسائل 12 مرجع، ج 1، ص 962، م 1657)
با تشکر
بنام خدا
ضمن عرض سلام و آرزوی قبولی طاعات برا ی شما و همکاران محترمتان و تمامی عزیزان مسلمان و مومن
حاج آقا همانگونه که مستحصر هستید برای مسح روی پاها و سر ، لازمست محل مسح خشک باشد .آیا اگر هنگام مسح(نه ذرات آب وضوی دست و صورت) قطرات دست که برای مسح کشیدن به روی پا به سمت پا دراز می شود روی محل مسح(پا) ریخته شود باز هم باید آن را خشک نمود یا خیر؟
بنام خدا
ضمن عرض سلام و آرزوی قبولی طاعات برا ی شما و همکاران محترمتان و تمامی عزیزان مسلمان و مومن
حاج آقا همانگونه که مستحصر هستید برای مسح روی پاها و سر ، لازمست محل مسح خشک باشد .آیا اگر هنگام مسح(نه ذرات آب وضوی دست و صورت) قطرات دست که برای مسح کشیدن به روی پا به سمت پا دراز می شود روی محل مسح(پا) ریخته شود باز هم باید آن را خشک نمود یا خیر؟
با سلام وعرض ادب
دوست و همکار گرامی با تقدیر از زحمات شایسته شما.
حکم کلی این است اگر یک یا دو قطره باشد اشکالی ندارد حتی تا سه قطره را هم بعضی اشاره فرموده اند .اما اگر بیش از سه قطره شد یا آب بیش از اندازه قطره معمولی باشد باید خشک نمایید.با سپاس
سلام حاج آقای عزیز و بزرگوار
امیدوارم که مثل همیشه خوب باشید و تو این ماه مارو هم ازدعای خودتون محروم نفرمایید
یه سوال:
آیا همین آب کشیدن دهان و به دفعات که دوستان هم پرسیدن، موردی نداره؟
آخه وقتی دهن و پر آب کنی و بریزی بیرون، بازم هر چقدر احتیاط به خرج بدی بازم آب جذب میشه
چطور میشه که این موردی نداره برام خیلی جالبه
اصلا در مورد این آب کشیدن حدیث یا روایتی داریم ؟
حاج اقا سلام و ارزوی قبولی طاعات و عبادات همه ی عزیزان یه سوال داشتم من چشمام به نور آفتاب و گرما حساسیت شدید داره و با توجه به شغلمون از قطره دچشم استفاده میکنم آیا روزه رو باطل میکنه یا خیر؟؟؟
باسلام و احترام خدمت حاج آقا . نماز و روزه هاتون قبول باشه
اگر شخصی بنا به دلایل شرعی چند روز از ماه مبارک رمضان رو نتونه روزه بگیره باید تا رمضان سال بعد قضای آنها رو بگیره ولی اگه تا رمضان سال بعد بنا به هر دلیلی نگرفت حکمش چیه ؟ باتشکر