راسخون

پیامکهای اسرائیلی

aftabm کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 25070
|

جواب سوال سوم:

جواب مزاحی:

اولا خدا راشکر که مرجع تقلید نشدید دوما الحمدلله که فتوا نمیدهیدسوما شکرا لله که در همین راسخون صاحب نظر هستید/به اطلاع خواهربزرگوار می رسانم جدی جدی مرجع تقلید بودن خیلی سخته /تازه اگر هم مجتهده می شدید مطمئن باش با این سخت گیری اصلا مقلد نداشتید.من من  من هرگز از بانو مجتهده نارنین فاطمه ملقب به خاتون مهدویت تقلید نمی کردم. خیلی سخت حکم میده

جواب جدی:

بله اینکه فرمودین سفره و آش و ....نداریم  کاملا درسته یعنی در متون دینی اصلا به این موارد اشاره نشده است .در تکمله حرف شما این  سوال پیش می آید که چرا علما در اینجا سکوت کردند.؟ علت آن این است که عملی که درعرف خلاف شرع نباشد و ضرر وزیان به اصل مبانی دینی نزند  و آن جزء اعتقاد عرف مردم باشد ان را اشکال نمی دانند. یعنی در حقیقت علما عملی که ضرری به اصل مبانی اسلام   نمی زند و با اعتقادات مردم  سازگار است هرگز مخالفت نمی کنند و این که مخالفت نمی کنند به معنای این نیست که این موارد را قبول دارند بلکه یکجوراحترام به عقاید مردم می باشد. و تصرف حکمی در این موارد نمی کنند.

ممنونم از طرح سوال های خوبتون

حاج اقا دست شما درد نکنه من دپرس شدمتو راسخون منو ندیدین حلال کنینحالا درسته ازم تعریف نکردین ولی چقدرم بهم میادا بانو مجتهده نازنین فاطمه تا حالا بهش فکر نکرده بودمشما هم اگه یه بار تو این جلسات بودین از من سختگیر تر میشدین چون شما همیشه شنیدین و از نزدیک ندیدین.فوقش این بوده که تو جلسه بودین و بعد از روضه تشریف بردین و اصل قضییه رو ندیدین.شاعر اینجاست که دو تا مصرع میگه یکی اینکه شنیدن کی بود مانند دیدن و یکی هم اینکه برید از اونا بپرسید که شنیده ها رو دیدن

مراجع تقلید همگی اقا هستن از اینجور مراسم زنونه خبر ندارن .اینی هم که شما فرمودین به اصل دین ضرر نمیزنه رو دلیلش رو به خاطر همین مسئله که تو مراسمات نیستین میدونم .با اجازه تون به اصل دین ضرر میزنه اونم چه ضرر زدنی.سکوتشون باعث ایجاد و اشاعه یه بدعت غلط تو جامعه است و من اینو یه احترام نمیدونم  چون اونجایی که باید سخت گیری کنن نمیکنن و اونجایی نباید سختگیری بشه متاسفانه میشه و اینم باید بگیم که کسی هم که مشتاق اینجور مراسمات هست به حرف احدی گوش نمیده متاسفانه و راه خودشو میره.این یه حقیقته و باید قبول کرد و نباید تعصبی بهش نگاه کرد مراجع تقلیدم انسانن و معصوم نیستن و به حسب انسان بودن جایزالخطا هستن اینم شاید یه خطایی که از بعضی هاشون سر زده.

ممنون از شما که با وجودی که میدونم سرتون شلوغه بازم لطف کردین و با سعه صدر همیشگی جواب دادین

وای چقدر هم سخته با بانومجتهده نازنین فاطمه بحث کردن/ من تسلیم شدم چون اجتهاد ندارم

البته به جرات میگم من هیچ وقت پامو تو کفش علما و مجتهدین نکردم و نخواهم کرد  چون  مجتهد حکم اون مساوی حکم خداست به شرطی که در استنباط احکام الهی هیچ نقطه مجهولی را برای خودش نگذاشته باشه لذا در روز قیامت حرف او حجت است و بخاطر همین در پیشگاه خداوند معذور است لذا جایی مثل پیامک های اسرائیلی  را سریعا موضع میگیرن و فتوا می دهند چون ضرر  به مبانی دینی یک اصل مسلم است در این نوع پیامک ها/

ولی در مسئله سفره و آش و و... امثالها شاید به نظر من و شما و خیلی موارد ضرر حساب بشه و مورد پسند نباشه ولی یادمان باشه اینجا ضرر دونوع است یک ضرر هست بد است یک ضرر هست بدتر است مسلما باید بد را انتخاب کرد نه بدتر را برای اینکه مسئله بیشتر تفهیم شود فرض منید الان یک مجتهدی بیاید و اینجور حکم بدهد.

رفتن به روضه ای که درآن سفره حضرت عباس یا رقیه  ......وجود دارد حرام است ؟به نظر شما عکس العمل مردم چی هست در این این رابطه؟؟یعنی پا گذاشتن مستقیم روی اعتقادات عرفی مردم درحالی که مجتهد هنگام فتوا دادن باید یکی از ملاک ها را اعتقادات عرف مردم قرار بدهد.آیا این مجتهد روز قیامت نزد باری تعالی دفاعی دارد .آیا خسارتی که به جامعه و به افراد وارد می شود را می تواند جبران نماید.

لذا ضرری به اون معنای واقعی احساس نمی کنند تا حق تصرف در اعتقادات عرفی بنمایند.بله اگر روزی همین اعتقادات عرفی هم تا جایی جلو برود که مورد پسند قرارنگیرد همین موارد را را هم حرام می کنند چون ادله کافی و جامع برا ی صدور حکم در دست دارند.

بازم ممنون از شما

shirdel2 کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 5535
|

بنام خدا

سلام خدمت همه عزیزان

با وجودیکه حاج آقا زحمت کشیده و مطالب خوبی را در مورد خرافات و مجالس من در آوردی زنانه بیان کردند و بنده هم فقط پست ها را مطالعه میکردم و چون در این زمینه که تخصص خانم ها هست تجربه ای ندارم لذا مطلبی نمی گویم اما لطفا تقاضا می کنم موارد را بگونه ای بیان بفرمائید که به اصل مسائل و اعتقادات صحیح مردم لطمه ای وارد نشود وگرنه خرافات تا دلتان بخواهد در بین مردم هست و خرافه پرستان فراوان.

برای اینکه از بحث اصلی خارج نشوید که موضوع پیامک های اسرائیلی(زنحیره ای) می باشد ، نظرتان را به پاسخ تعدادی از مراجع در این مورد جلب می کنم:

1- اقدام به نگارش و نشر چنین مطالبی به روش‌های گوناگون (پیامک، ایمیل و ...) در سطح جامعه چه حکمی دارد؟

2- ابداع خودآگاه اذکار و دعاهایی از سوی افراد که متون آن در میان آیات و روایات دین مبین اسلام موجود نیستند چه حکمی دارد؟

3- حکم ملزم کردن افراد به ذکر تعداد خاصی از اذکار دینی و غیردینی و ارسال آن برای چند نفر دیگر چیست؟

4- وظیفه افراد در برابر الزام به ذکر تعداد خاصی از اذکار دینی و غیردینی چیست؟

5- در صورت اینکه انتشار اینگونه مطالب به واسطه شرکت یا موسسه‌ای انجام گیرد، سود احتمالی که از این بابت نصیب این موسسات می‌شود چه حکمی دارد؟

بسمه تعالی

به طور کلی این پیام‌ها باید مدرک صحیح شرعی داشته باشد و در غیراین صورت ارسال آن‌ها برای دیگران جایز نیست و باید از آن‌ها جلوگیری شود.

والله العالم

بسمه تعالی

سلام علیکم

مطالبی را که به صورت فوق نوشته‌اید صحت ندارد، ولی ذکر خداوند متعال در هر حال خوب است.

بسمه تعالی

هیچ کدام از این امور اعتباری ندارد و سزاوار است مردم به این کارها دامن نزنند ولی هرگونه دعا و ذکر خدا و توسلات کار خوبی است.

بسمه تعالی

1- اینگونه پیامک‌ها به دو صورت است.

الف: گاهی به صورت تشویق به انجام عمل خیر است بدون‌ آنکه جنبه دستوری داشته باشد و یا وعده و وعیدی در کنار آن باشد مثل ختم صلوات به نیت اولیا و ائمه(ع) که در این صورت نگارش و نشر آن مانعی ندارد.

ب: گاهی به صورت دستوری و بدون سند و مدرک معتبر است و به دنبال آن وعده و یا وعید خاصی بیان شده است که در این صورت نگارش و نشر آن صحیح نیست و اگر موجب ایجاد وحشت و ترس در عموم مردم و یا انتساب به ائمه (ع) و یا بزرگان باشد و یا موجب ترویج مطالب خرافی شود حرام است و نباید انتشار پیدا کند.

2- این عمل شرعا حرام است انتساب آن افترا به پروردگار و اهل بیت‌علیهم‌السلام است.

3- این عمل شرعا صحیح نیست و اگر مستلزم انتساب خلاف واقع به اهل بیت(ع) و یا موجب ترویج خرافات شود حرام است.

4- باید نسبت به آن بی‌توجهی کرده و آن را انتشار ندهند و نسبت به تذکر به افرادی که قصد انتشار آن را دارند کوشا باشند.

5- در صورتی که عمل غیردینی را انتشار دهند و موجب ترویج یک امر غیرحقیقی و غیرشرعی شوند، درآمد آنها از این راه حرام است.

بسمه تعالی

این گونه نوشته‌ها اعتبار ندارد.

بسمه تعالی

1- در صورتی که مشتمل بر کذب و مفسده باشد، جایز نیست.

2- در صورتی که منتسب به متون دینی شود، جایز نیست. همچنین اگر عرف برداشت انتساب، نماید.

3 و -4 این گونه امور الزامی برای افراد نمی‌آورد.

5- در صورتی که در مقابل کار حرام باشد، اکل مال به باطل است.

بسمه تعالی

قبل از انقلاب و اوائل انقلاب نیز این گونه مطالب به صورت کاغذهای دست نویس و احیانا چاپی پخش می‌شد و انتشار بعضی از این پیام‌ها موجب وهن شریعت و دین می‌شود و لذا جایز نیست و هیچ گونه الزام شرعی هم در تکثیر متوجه دریافت کنندگان نیست.

والله العالم

منبع :خبرگزاری ایسنا

farshon کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 43957
|

نوع سنتی این پیامهایک زمانی توی کاغذمینوشتندوزیردرب منازل می انداختندبنظرمن نوعی سرکارگذاشتن وبازی زبونم لال باایمه اطهارومجاب نمودن افرادبه اینکاربودوهست منکه تاحالابه اینجورپیامهاتوجهه ای نکردم ونمیکنم.ممنون ازاطلاع رسانیتون

salma57 کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 35499
|

اینی هم که شما فرمودین به اصل دین ضرر نمیزنه رو دلیلش رو به خاطر همین مسئله که تو مراسمات نیستین میدونم .با اجازه تون به اصل دین ضرر میزنه اونم چه ضرر زدنی.سکوتشون باعث ایجاد و اشاعه یه بدعت غلط تو جامعه است و من اینو یه احترام نمیدونم  چون اونجایی که باید سخت گیری کنن نمیکنن و اونجایی نباید سختگیری بشه متاسفانه میشه و اینم باید بگیم که کسی هم که مشتاق اینجور مراسمات هست به حرف احدی گوش نمیده متاسفانه و راه خودشو میره.این یه حقیقته و باید قبول کرد و نباید تعصبی بهش نگاه کرد مراجع تقلیدم انسانن و معصوم نیستن و به حسب انسان بودن جایزالخطا هستن اینم شاید یه خطایی که از بعضی هاشون سر زده.

ممنون از شما که با وجودی که میدونم سرتون شلوغه بازم لطف کردین و با سعه صدر همیشگی جواب دادین

سلام مجدد.

کمی تا قسمتی با حرفهای آجی نازنین موافقم.

در مورد ضربه زدن به اصل دین، زمانی که این جلسات فقط ذکر باشه، حتی اگر با خرافاتی همراه بشه که ما به هیچ وجه قبول نداریم شاید مشکلی پیش نیاد.

ولی گاهی اوضاع وخیم تر از این حرف ها میشه. مخصوصا در مولودی ها اوضاع خیلی افتضاحه.

بیانش درست نیست. ولی همینقدر بدونید که گاها از شبهای عروسی بیشتر تدارک دیده میشه برای این مراسم به اصطلاح معنوی مولودی خوانی. 

تازه میگن: نیت کنید! ........! حاجت بگیرید!

جالبه میان تعریف می کنن که ما سال گذشته بعد از فلان مراسم  فلان حاجت رو گرفتیم.

این رو چطور باید حلش کرد؟

ehsan007060 کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 10952
|

سلام

بنظرم دوستان فعال در شبکه های اجتماعی یک کمپین مبارزه با این جور پیامکها(البته شایدم باشه) راه بندازند تا حداقل باعث آگاهی همه افراد بشه!

salma57 کاربر طلایی1
|
|

سلام

بنظرم دوستان فعال در شبکه های اجتماعی یک کمپین مبارزه با این جور پیامکها(البته شایدم باشه) راه بندازند تا حداقل باعث آگاهی همه افراد بشه!

قضیه از کمپین گذشته.

اینقدر این پیامها زیاد هستند و از هر گروهی سر درمیارن.

نهایتا من هرجایی که اینگونه پیامها میاد سریعا باهاش مخالفت می کنم و میگم این پیامها کلا باطل هست.

ولی خب باز هم تکرار میشه. گاهی فکر می کنند من با اصل صلوات فرستادن اینها مشکل دارم. باید با هر کدوم جداگانه بحث کنم. 

ولی مطمئنم علیرغم اینکه گاهی حرف منو قبول می کنند باز در باطن پیش خودشون میگن شاید راست باشه!!

salma57 کاربر طلایی1
|
|

یک نمونه از پیامکهای غیر دینی 

در حقیقت شایعه ای که نمیدونم با چه هدفی پخش شده!

متن شایعه

نمونه :

"هشدار جدی
هم اینک رییس بیمارستان الزهرا در تهران آقای حبیبیان فرمود به هیچ عنوان از چیپس و پفک های مارک چیتوز که بعد از تاریخ ۱۰ آذر تولید شده اند استفاده نفرمایید 
متاسفانه این اقلام خوراکی دارای ویروسی هستند به نام "ساروزی" که به شدت برای افراد بیمار و پیر و زنان آبستن خطرناک است 
این ویروس علائم خاصی ندارد و فقط با آزمایش ادرار مشخص میشود 
لطفا اطلاع رسانی کنید "

پاسخ شایعه

1. معمولا چنین بیمارستانهایی در شهر یاد شده وجود نداشته یا تخصص غیر مرتبط دارند . 

2. تقریبا در تمام موارد نام رییس بیمارستان ، غلط نوشته شده است . 

3. رییس یک بیمارستان منبعی برای اطلاع رسانی در خصوص تهدیدات امنیتی ، مسمومیتها و یا بیماریهای فراگیر نیست ! 

4. این موارد در صورت صحت ، توسط دستگاههای امنیتی کشور و یا وزارت بهداشت اطلاع رسانی می شود . 

5. اطلاع رسانی و هشدارهای مهم  در کشور از طریق صدا و سیما و جراید صورت می پذیرد، 
نه از طریق شبکه های اجتماعی و در فضای مجازی ! 

حق جو و حق طلب باشیم

salma57 کاربر طلایی1
|
|

پیام بالایی رو من دیدم رفتم سرچ زدم. اول اینکه تهران بیمارستان الزاهرا نداره. (اینو نمی دونستم)

بعد هم رئیس بیمارستان الزهرا رباط کریم دکتر حبیبیان نیست.

همین دو مطلب کافی بود بفهمم مطلب سر کاری هست.

salma57 کاربر طلایی1
|
|

یک نمونه دیگر

متن شایعه

"پدیدار شدن آیات قران کریم روی پوست بدن یک نوزاد داغستانی این روزها به بحث داغ رسانه های روسیه و کشورهای قفقاز تبدیل شده است تا جایی که رئیس جمهوری داغستان – موخو علی اف – نیز به منزل این کودک و والدین او رفته است
به گزارش البرز مادر این نوزاد می گوید هر دوشنبه و جمعه کودکش دچار تب ۴۰درجه ای می شود و پس از ان آیاتی از کلام الله مجید روی پوست او نقش می بندد و در مدت سه روز هم دیگر اثری از آن نوشته ها باقی نمی ماند 
خانواده یعقوبو نام کودکشان را “علی” گذاشته اند. والدین نوزاد می گویند قصد نداشتند به مردم در این باره چیزی بگویند تا زمانی که بر روی بدن کودک جمله “حدیث مرا به مردم نشان دهید” بوجود آمد و انها از تصمیم خود منصرف شدند
خانم یعقوبو می گوید: علی فرزند دوم ماست. برای دخترم این مسئله پیش نیامده بود".

پاسخ شایعه

1. خداوند در مورد قرآن می فرماید : و جز پاکان نمی توانند آن را لمس کنند
"
آیه 79 سوراه واقعه

2. مسّ نمودن خطّ قرآن، یعنی رساندن جایی از بدن به خطّ قرآن، برای كسی كه وضو ندارد حرام است
ولو کودک باشد ، اما موجب بی احترامی به آن شود . 

http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=136551

3. آشکار شدن آیات قرآن در ران کودک ، معجزه یا کرامت نیست
بلکه حقه بازی و نیرنگ است، که احیانا توسط ساحرین و یا برخی روشهای مدرن روی داده باشد

http://islamqt.com/fa/show-article.php?aid=655

4. زیرا بنا بر موارد بالا حرمت آیات قرآن مانع از این است که پروردگاری که خود تاکید بر قداست آیاتش دارد ، آنها را در موضعی که فاقد طهارت بوده (ران انسان عورت او محسوب می شود) و حتی نجس هم می شود، درج کند تا به آن بی احترامی شود . 
"
همان منبع

5. خداوند برای اثبات الهی بودن قرآن اعجاز مختلفی در آن قرار داده و نیازی ندارد کودکی را آزار داده یا به آیات آن اهانت شود . 

http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=255949

6. لذا این ماجرا جهت کسب منافع دنیوی این عده ، طراحی و اجرا شده است و در این موارد نباید موضوع را کرامت دانست ، بلکه باید به کارشناسان دینی مراجعه و مطلب را با منابع دینی مطابقت داد . 

salma57 کاربر طلایی1
|
|

متن شایعه

" پرتقالایی که داعشی ها توش خون اچ آی وی مثبت تزریق کردند.لطفا اطلاع رسانی کنید

این پرتقال های از لیبی وارد میشده این لکه قرمز خونه و آزمایش ایدز این خون مثبت در اومده.مواظب باشید چون این داعشی های کثیف به هر روشی میخوان به شیعه صدمه بزنند...
به دوستان و اقوام خود برای سلامتشان خبر بدهید. دیشب توی اخبار سراسری هم گفت که پرتقال وارداتی نخرین البته گفت چون بدون مجوز وارد شده ... هشدار اداره مهاجرت الجزایر درباره ورود پرتقال های آلوده به خون HIV مثبت از لیبی ...کشف محموله پرتقال وارد شده از لیبی آلوده به خون HIV مثبت توسط اداره مهاجرت الجزایر ..."

پاسخ شایعه

1. ویروس عامل ایدز در محیط خارجی از چند ثانیه تا چند دقیقه بیشتر زنده نمی ماند .

2. این ویروس از طریق خوراکی ها سرایت نمی کند ، چرا که بزاق دهان و اسید معده آن را غیرفعال می کند .

http://aids.ir/post/783

3. این شایعه اولین بار در یک تالار گفتگوی عربی و بعد از آن یک حساب تویتر بدون نام بردن از کشورهای لیبی و الجزایر مطرح شد و سپس به زبانهای انگلیسی و فرانسوی گسترش یافت !

4. در صورت صحت این مورد ، سازمان بهداشت جهانی ، وزارت بهداشت و سازمان قرنطینه این کشورها مسئول اطلاع رسانی و اقدامات عملی هستند نه اداره مهاجرت الجزایر !

http://www.thatsnonsense.com/blog/hiv-infected-oranges-coming-libya-debunked/

5. انتشار چنین شایعاتی بدون تحقیق ، موجب برهم خوردن آرامش روانی جامعه می شود ، در فضای مجازی هم مسئولیت پذیر باشیم .

salma57 کاربر طلایی1
|
|

این شایعه تقریبا هر روز چند بار تکرار میشد!

متن شایعه

"شب اول ماه شعبان؛ قران باز کن به سوره نور. و مبلغی پول لای قران میزاری. هرچقدر که در توانت بود. دوتا اسکناس ؛ یکی به نیت صدقه؛ یکی هم به نیت رزق و روزی و ایه35تا 38سوره نور3مرتبه بخون. وپولها رو تو همون صفحه قران بگذار. و فردا صبح که از خواب بیدار شدی قران باز کن و اون اسکناسی که به عنوان صدقه گذاشته بودی و رو به فقیر بده و اون یکی که به نیت رزق و روزی گذاشتی تو کیف پولیت بگذار. ورزقی کثیر در این ماه شاملت میشود. این متن برای بقیه دوستان هم بفرست تا همه از این برکت الهی بهرمند شوند

ومن الله التوفیق..".

پاسخ شایعه

1. چنین مطلبی در هیچ منبع معتبر و حتی نیمه رسمی یافت نشد ! 

2. در باب اعمال ماه شعبان و شب و روز اول آن نیز ذکری از این مطلب در مفاتیح الجنان نرفته است . 

http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=44527

3. برای سوره نور و خصوصا آیه نور (آیه 35) خواص و فواید بسیاری ذکر شده است ، اما حتی اشاره ای هم به این مورد در آن نشده است . 

http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=111598

4. برای بهره بردن از فیوضات و اعمال ایام و ماههای مختلف کافیست به مفاتیح یا سایر منابع معتبر مراجعه کرده و به پیامهای جعلی و قابل خدشه در شبکه های اجتماعی بسنده ننمود . 

5. این شایعه با آموزه های دینی و عقل منافات داشته و مشخصا خرافه است . از انتشار چنین متنهایی بدون اطمینان از صحت آنها خودداری کنیم . 

salma57 کاربر طلایی1
|
|

متن شایعه

"‏امشب اول ماه رجب است و شب آرزوها (لیله الرغائب) . هرکس ده نفر را ازآغاز ماه رجب آگاه کند تمام گناهانش بخشیده میشود.. ‏حضرت محمد(ص) "

پاسخ شایعه

1. اولین شب ماه رجب ، شب آرزوها نیست ! بلکه اولین "شب جمعه" ماه رجب ، لیلة الرغائب است

2. در این شب ملائك بر زمین نزول می كنند و عطا و بخشش خداوند فراوان است و مومنین با روی آوردن به بارگاه الهی ، شایسته دریافت انعام و عطا و بخشش خداوند می شوند . 

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13920226000289

3. توصیه به بشارت دادن حلول ماه رجب در احادیث موجود است ، اما چنین حدیثی در واجب شدن بهشت بر خبر دهنده حلول ماه رجب به ده نفر ، آنهم از حضرت محمد (ص) یافت نشد ! 

salma57 کاربر طلایی1
|
|

از این نمونه پیامها که اصلا درست نیستند و مدام باید تکذیب بشن زیاد هستند.

مهم اینه که هر چیزی رو سریعا انتشار ندیم.

حتما تحقیق بشه در مورد یک مطلب و بعد انتشار داده بشه!

خدا رو شکر الان دسترسی به اینترنت خیلی راحت هست و میشه با یه جستجوی ساده متن حدیث یا صحبت پزشک رو به طور کامل مطالعه کرد.

nazaninfatemeh کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 81124
|

وای چقدر هم سخته با بانومجتهده نازنین فاطمه بحث کردن/ من تسلیم شدم چون اجتهاد ندارم

البته به جرات میگم من هیچ وقت پامو تو کفش علما و مجتهدین نکردم و نخواهم کرد  چون  مجتهد حکم اون مساوی حکم خداست به شرطی که در استنباط احکام الهی هیچ نقطه مجهولی را برای خودش نگذاشته باشه لذا در روز قیامت حرف او حجت است و بخاطر همین در پیشگاه خداوند معذور است لذا جایی مثل پیامک های اسرائیلی  را سریعا موضع میگیرن و فتوا می دهند چون ضرر  به مبانی دینی یک اصل مسلم است در این نوع پیامک ها/

ولی در مسئله سفره و آش و و... امثالها شاید به نظر من و شما و خیلی موارد ضرر حساب بشه و مورد پسند نباشه ولی یادمان باشه اینجا ضرر دونوع است یک ضرر هست بد است یک ضرر هست بدتر است مسلما باید بد را انتخاب کرد نه بدتر را برای اینکه مسئله بیشتر تفهیم شود فرض منید الان یک مجتهدی بیاید و اینجور حکم بدهد.

رفتن به روضه ای که درآن سفره حضرت عباس یا رقیه  ......وجود دارد حرام است ؟به نظر شما عکس العمل مردم چی هست در این این رابطه؟؟یعنی پا گذاشتن مستقیم روی اعتقادات عرفی مردم درحالی که مجتهد هنگام فتوا دادن باید یکی از ملاک ها را اعتقادات عرف مردم قرار بدهد.آیا این مجتهد روز قیامت نزد باری تعالی دفاعی دارد .آیا خسارتی که به جامعه و به افراد وارد می شود را می تواند جبران نماید.

لذا ضرری به اون معنای واقعی احساس نمی کنند تا حق تصرف در اعتقادات عرفی بنمایند.بله اگر روزی همین اعتقادات عرفی هم تا جایی جلو برود که مورد پسند قرارنگیرد همین موارد را را هم حرام می کنند چون ادله کافی و جامع برا ی صدور حکم در دست دارند.

بازم ممنون از شما

سلام

فکر کردم میگین اینجور مراسمات کلا از نظر مراجع اشکالی نداره پس بحث بد و بدتر هست چون با این بد و بدتر قضیه فرق کرد.درست میگین شاید اگه بیان و اینجور جاها رو حرام اعلام کنن عوام جلوی این فتوا جبهه بگیرن .به نظرم هرچیزی که ما رو از خدا و پیغمبر دور کنه باید حرام بشه اینجور مراسمات هم یه نوع بدعت اشتباهه که متاسفانه به اسم بزرگان دینمون هست ولی اصلا حتی نامی ازشون در این مراسمات برده نمیشه.

ان شاءالله که خدا هممون رو به راه راست هدایت کنه

امیدوارم خسته نشده باشین ممنون از جواب هاتون

aftabm کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 25070
|

سلام

فکر کردم میگین اینجور مراسمات کلا از نظر مراجع اشکالی نداره پس بحث بد و بدتر هست چون با این بد و بدتر قضیه فرق کرد.درست میگین شاید اگه بیان و اینجور جاها رو حرام اعلام کنن عوام جلوی این فتوا جبهه بگیرن .به نظرم هرچیزی که ما رو از خدا و پیغمبر دور کنه باید حرام بشه اینجور مراسمات هم یه نوع بدعت اشتباهه که متاسفانه به اسم بزرگان دینمون هست ولی اصلا حتی نامی ازشون در این مراسمات برده نمیشه.

ان شاءالله که خدا هممون رو به راه راست هدایت کنه

امیدوارم خسته نشده باشین ممنون از جواب هاتون

با سلام وعرض ادب و احترام:

از حسن توجه همه ی برداران و خواهرانی که در این تاپیک اظهار نظر می نمایند تشکر و قد درانی می نمایم/تشکر ویژه از شما خواهر یزرگوار  و ایمانی که با سعه صدر انتقاد سازنده می نمایید و اگر جوابی در راستای اعتقاد دینی  به سوالات شما داده شد و شما را تا حدودی قانع کر د با شجاعت تمام آن را قبول می نمایید.و این این نقطه ی مثبتی است از شما خواهر بزرگوار  برای همه ی عزیزانی که دغدغه دینی و اعتقادی دارند که هرجایی در مورد مطالب دینی شبهاتی داریم سوال کنیم و هیچ وقت به خودمان اجازه ندهیم در مورد مطالب دینی بدون تحقیق وبدون جواب  صحیح اظهار نظر نماییم . حقیر همین الان در مشاوره مذهبی گاها سوالاتی برایم ارسال می شود که جدا جواب آنها را بلد نیستم و مجبور می شوم از کارشناسان دینی سوال کنم و بعد جواب می دهم. در این رابطه امیر مومنان  علی بن ابی طالب علیه السلام: می فرمایند.لا ادری نصف العلم.

(گفتن) نمی دانم، نیمی از دانش است.

منبع: شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید،ج19،ص246،ج18،ص108

از خواهر بزرگوارسلما هم که با گذاشتن مطالب زیبا این تاپیک را پربار نمودند تشکر  ویژه می نمایم.