برای رسیدن به آرزوها و موفقیت درکارها عوامل مختلفی وجود دارد که به آن ها اشاره می شود:

عنصرهای اصلی رسیدن به موفقیت :
1- تلاش و کوشش : همانطور که خداوند در قرآن مجید فرموده: « لیس للانسان ما سعی »
2-صبر - استقامت : یعنی تلاش ما باید بصورت مداوم باشد نه مقطعی و کوتاه مدت
3- توکل : توکل به معنای لغوی یعنی وکالت دادن به نیرویی بالاتر که ما را به مقصد میرساند.
در آیه 23 سوره مائده فرموده شده:
« ان الله یحب المتوکلین » یعنی همانا خداوند توکل کنندگان را دوست دارد  و
آیه 160 سوره آل عمران نیز به این موضوع مهم اشاره میکند که : 
« ان ینصرکم الله فلا غالب لکمو ان یخذ لکم فمن ذا الذی ینصرکم من بعده وعلی الله فلیتوکل المومنون »
اگر خداوند شما را یاری کند،هیچ کس بر شما غلبه نخواهد کرد و اگر دست از یاری شما بردارد ، کیست که بعد از او شما را یاری کند ؟ ومومنان باید تنا بر خداوند توکل کنند.
یعنی « انسانها باید به این درک برسند که اگر خداوند پشتیبان باشد هیچ نیرویی نمیتواد نعمت را از انسان بگیرد.»
آیه 159 سوره آل عمران :
« فبما رحمه من الله لنت لهم و لو کنت فظا غلیظ القلب لانفضوا من حولک فاعف عنهم و استغفر لهم و شاورهم فی الامر فاذا عزمت فتوکل علی الله ان الله یحب المتوکلین
یعنی « به سبب رحمت الهی در برابر مومنان نرم ومهربان شدی و اگر خشن و سنگدل بودی از اطرافت پراکنده میشدند پس آنها را ببخش و برای آنها آمرزش بطلب ، و در کارها با آنان مشورت کن اما هنگامیکه تصمیم گرفتی (قاطع بش) و برخدا توکل کن. »
که نتیجه میگیریم :
تصمیم --> مشورت --> توکل بر خدا
شبهه و تردید و شک باعث سرگردانی میشود و این زمان است که تصمیم قطعی وجود ندارد.ا
مهنای واقعی توکل بر خدا ؛ شناخت مسئولیت و انجام وظایف و نتیجه امور را بدست او سپردن و اعتماد مطلق به اوست :
ان تکرهوا شیئا و هو ارحم الراحمین و عسا آن تحبوا شیئا و هو شر لکم
در اینصورت است که اگر با تلاش قبلی به آرزوی خود نرسیدیم با یاد او آرامیم . . .

و خداوند در آیه 2 سوره انفال میفرماید :
« انما المومنون الذین اذا ذکر الله وجلت قلوبهم و اذا تلیت علیهم ایاته زادتهم ایمانا و علی ربهم یتوکلون »
یعنی : « مومنان تنها کسانی هستند که هر گاه نام خدا برده میشود دلهاشان ترسان میگردد و هنگامیکه ایات او بر آنها خوانده میشود ،ایمانشان فزونتر میگردد ، و تنها بر پروردگارشان توکل دارند.» 
و سرانجام مطلب اینکه :
اعتماد به خدا --> تلاش و صبر --> به هر چه در زندگی میخواهیم ، میرسیم