حق الناس یعنی...
سلام
دوستان گرامی کلمات بعدی شما برای جمله زیر چی میتونه باشه؟؟؟؟
حق الناس یعنی...
یعنی وقت کسی رو گرفتن
یعنی حقی که از دیگری ضایع بشه
همون حقی که رحیمی و امثالها...... بالا میکشن و ککمونم هم نمیگزه
یه احظه خوندمش "حق لباس".
حق الناس یعنی رعایت حقوق همه
یعنی شگشتن دلی رو
یعنی رنج دادن کسی
احترام به حقوق دیگران و ادای آن
سلام
حق الناس یعنی...
حق الناس یعنی جساب و کتابی که در آن با مردم طرفیم.
یعنی بدهی که به مردم داریم.
سلام
حق الناس یعنی...
یعنی رعایت حقوق دیگران را کردن ازجمله آنها زن و فرزند،پدر و مادر،همسایگان و دوستان و......
حق الناس مصادیق زیادی دارد که موارد بالا نمونه ای از آن مصادیق است.
حق الناس
حقالناس حقوقی که انسان در رابطه با دیگران باید رعایت کند، حقالله حقوقی که انسان در رابطه با خداوند باید رعایت کند مانند انجام عبادات و برخی از مسائل که خداوند ما را از آن نهی کرده است. مثلا خداوند امر فرموده که ما نماز بخوانیم و این جزء حقوق خداوند است و حقالنفس هر چیزی که به نفس انسان ضرر برساند ظلم است بر نفس، مثلا استعمال دخانیات که برای سلامتی ضرر دارد.
در میان این سه حقوق بنا بر آیات و روایات حقالناس مهمتر است.
امام علی (علیه السلام) میفرمایند: «خداوند حقوق بندگانش را مقدم بر حقوق خود قرار داد و کسی که حقوق بندگان را رعایت کند حقوق خدا را نیز رعایت خواهد کرد.»
پیش فرض رعایت حقالله رعایت کردن حقالناس است و رعایت نکردن حقوق دیگران باعث گرفتاری انسان در قیامت میشود حتی اگر انسان صالحترین انسانها باشد باز این گرفتاری وجود دارد.
بنام خدا
در مورد حق الناس نباید دنبال چیزهای خاص و بزرگ بگردیم بلکه کوچکترین مسائل عمومی هم مصداق حق الناس است مثلا ما همه واجبات را انجام بدهیم اما رعایت حقوق مردم را در رانندگی که بسیار هم مورد پیش پا افتاده ای است، نکنیم حق الناس بر گردنمان می افتد. لذا باید تاثیر عبادات و انجام واجبات بگونه ای باشد که از تجاوز به حقوق دیگران حتی جزئی جلوگیری کند.
جملهای از امام موسی صدر
ایشان میگویند: دین پیش از اینکه توشهای برای آخرت ما باشد، والاترین وسیله برای زندگیست. اگر نماز و روزهء من زندگی امروزم را درست و اصلاح نکند و در رفتارم تأثیرگذار نباشد، معلوم نیست برای آخرتم هم خاصیتی داشته باشد.
ضایع شدن حق دیگران
بحث خوبی را مطرح کردین
به نظر من حق الناس مصادیق زیادی داره که کسی اصلا از اونها خبری نداره مثل ریختن زباله تو پیاده روها(طبق استفتاء که آیت اله مکارم خودم کردم) یا رد کردن چراغ قرمز و رعایت نکردن قوانین راهنمایی و رانندگی و بدون گواهینامه رانندگی کردن و ......