اولين زير ميزي !؟!؟
بلخره ی جایی کارشو راه ننداختن ک دست ب این کار زده.امیدوارم یِ کسی پیدا بشه ک این عمل زشت رو ریشه کن بکنه
سلام وعرض ادب ...
رشوه گرفتن و دادن جایز نیست ....ولی گاهی اوقات، دادن رشوه جایز وگرفتنش حرام است ...در جاییکه هیچ راه دیگری جز رشوه دادن ،برای رسیدن به حق ،وجود نداشته باشد ...
:مثل اینکه اگه این پول رو به قاضی ندی حقی پایمال خواهد شد ،برای رشوه دهنده جایز و رشوه گیرنده حرام است ....
رشوه فقط مالی نیست ،اخلاقی هم هست ،که اخلاقی هم رواج داره ...یه جوری برا طرف کار میکنه و به نفعش عمل میکنه تا فرد مقابل در هر مقامی که هست ،هواشو داشته باشه ....حکم خاصی نداره ..فقط مذمومه از لحاظ اخلاقی ...
سلام وعرض ادب ...
رشوه گرفتن و دادن جایز نیست ....ولی گاهی اوقات، دادن رشوه جایز وگرفتنش حرام است :مثل اینکه اگه این پول رو به قاضی ندی حقی پایمال خواهد شد ،برای رشوه دهنده جایز و رشوه گیرنده حرام است ....
رشوه فقط مالی نیست ،اخلاقی هم هست ،که اخلاقی هم رواج داره ...یه جوری برا طرف کار میکنه و به نفعش عمل میکنه تا فرد مقابل در هر مقامی که هست ،هواشو داشته باشه ....حکم خاصی نداره ..فقط مذمومه از لحاظ اخلاقی ...
سلام
ببخشید من منظورتونو متوجه نشدم. اگه ممکنه بیشتر توضیح بدید. در این زمینه:
ولی گاهی اوقات، دادن رشوه جایز وگرفتنش حرام است :مثل اینکه اگه این پول رو به قاضی ندی حقی پایمال خواهد شد
البته ممکنه اولین بار خود شخص پول یا چیزی رو برای انجام و حل مشکل شخص دیگر طلب کرده باشه. و این کار ادامه پیدا کرده. یا اینکه شخصی برای حل مشکلش این کارو کرده همونطور که کاربران دیگه گفتن.
این سوال تاریخیه! باید دید که بشر اولیه کِی کارش به هنوعش ( البته از نوع ناخلفش ) افتاد؟ اونجاست که میتونی جواب این سوالو پیدا کنی ، یا شایدم موقعی که اولین دولت ( حکومت ) دنیا تشکیل شد ، یا اولین باری که موردی ( حقی ) به صورت انحصاری در اختیار فرد یا گروهی قرار گرفت.
سلام
ولی گاهی اوقات، دادن رشوه جایز وگرفتنش حرام است :مثل اینکه اگه این پول رو به قاضی ندی حقی پایمال خواهد شد
سلام ...
منظور اینه که در اسلام گاهی اوقات جایز هست رشوه بدهی ..اون هم در جایی هست که راهی دیگر به غیر از رشوه دادن ،وجود نداشته باشد ....
مثلن برای اثبات حقی ،راهی ومسیری جز رشوه دادن ،وجود ندارد ..جایز هست رشوه بدهیم ...و در عین حال که برای رشوه دهنده جایز شده که رشوه بدهد ،رشوه گیرنده ،عمل حرام انجام داده چون گرفته ......
متن اولیه رو اصلاح کردم ویه توضیح بیشتر دادم ....
سلام
سلام ...
منظور اینه که در اسلام گاهی اوقات جایز هست رشوه بدهی ..اون هم در جایی هست که راهی دیگر به غیر از رشوه دادن ،وجود نداشته باشد ....
مثلن برای اثبات حقی ،راهی ومسیری جز رشوه دادن ،وجود ندارد ..جایز هست رشوه بدهیم ...و در عین حال که برای رشوه دهنده جایز شده که رشوه بدهد ،رشوه گیرنده ،عمل حرام انجام داده چون گرفته ......
سلام
ببخشید این متن رو از کجا آوردید. صحت داره. فقط می خواستم مطمئن بشم.
یعنی اگه جایی برای اثبات حقی، راهی و مسیری جز قتل و قارت وجود نداشته باشه مجاز به انجامش هستیم؟؟؟
سلام ...
سلام
یعنی اگه جایی برای اثبات حقی، راهی و مسیری جز قتل و قارت وجود نداشته باشه مجاز به انجامش هستیم؟؟؟
اگر در کارهاى ادارى گرفتن حق مستلزم دادن رشوه باشد آیا پرداخت آن جایز است؟
همه مراجع (به جز مقام معظم رهبری): اگر گرفتن حق منحصر به این راه باشد، اشکال ندارد ولى بر گیرنده پول، حرام است.{1}
سلام ...
سلام
اگر در کارهاى ادارى گرفتن حق مستلزم دادن رشوه باشد آیا پرداخت آن جایز است؟
همه مراجع (به جز مقام معظم رهبری): اگر گرفتن حق منحصر به این راه باشد، اشکال ندارد ولى بر گیرنده پول، حرام است.{1}
سلام
خیلی ممنون. جالب بود نمی دونستم.