هيكلى توپر و لهجه اى شيرين داشت. كنار نيروهايش كه قرار مى گرفت، هرگز فكر نمى كردى او فرمانده تيپ و معاون لشكر است.

هيچ گاه از نيروهايش جدا نمى شد. هميشه سعى داشت در سخت ترين شرايط كنار نيروهايش باشد. هر وقت يكى از بچه هاى بسيجى را مى ديد كه در حال نماز خواندن است، بدون هيچ ادعايى به او اقتدا مى كرد. مستأجر بود. يك بار كه خودش در منطقه بود، صاحبخانه اثاث هايش را بيرون انداخته بود. هنوز يكى دو هفته به آغاز عمليات باقى مانده بود. فروردين سال ۱۳۶۲ دستور رسيد كه با فرماندهان براى شناسايى به منطقه بروند. با شمارى از فرماندهان گردان، گروهان و دسته سمت منطقه مورد نظر راه افتاديم. براى شناسايى منطقه بايد از ديدگاه لشكر ۳۱ عاشورا استفاده مى كرديم. با فرماندهى لشكر عاشورا هماهنگى كرديم.
سمت ديدگاه راه افتاديم. ساعاتى در راه بوديم تا به ديدگاه رسيديم. برادرى در حال نگهبانى دادن بود. سلام كرديم و احوالپرسى و در ادامه هم جريان آمدنمان را توضيح داديم. آن برادر بسيجى گفت من اجازه اين كار را ندارم. گفتيم كه هماهنگ كرده ايم. اما او مى گفت: به من چيزى نگفته اند. حاجى كه چند فرمانده گردان و گروهان همراه خودش داشت، خيلى آرام و صبور بدون آن كه ناراحت و عصبانى شود يا آن كه خودش را معرفى كند، با خونسردى رو به آن برادر كرد و گفت: حرف شما كاملاً درسته، اگه زحمتى نيست با قرارگاه تماس بگيريد و بگوييد از لشكر ۲۷ رسول (ص) براى شناسايى آمده اند. نگهبان به سنگر رفت و ما هم منتظر او مانديم. چند لحظه اى طول كشيد تا آن برادر برگشت. او درحالى كه گويا تازه ما را شناخته بود و شرمگين مى نمود، گفت: بايد مرا ببخشيد. شما با لشكر هماهنگ كرده ايد، اما آنها به من اطلاع نداده اند حالا بفرماييد داخل. آن روز با شهيد حاجى پور شناسايى منطقه را انجام داديم و به عقب برگشتيم. در عمليات والفجر ۴ شهيد حاجى پور بدون اهميت دادن به آتش سنگين دشمن، با توجه به اين كه مسئوليت مهم فرماندهى تيپ را به عهده داشت، مدام در جابه جايى بود. او سوار بر موتور جاده ها و محورها را سركشى مى كرد. دستور مى داد و نكات مهم را گوشزد مى كرد. در يكى از همين سركشى ها درحالى كه در جاده اى تردد مى كرد، توسط ديده بان هاى عراقى شناسايى شد و با گلوله مستقيم تانك به آرزوى هميشگى اش رسيد و در كنار ديگر دوستانش در مزار شهدا مأوا گزيد.

شهيد على اكبر حاجى پور
گردآورى و بازنويسى: محمد باقر پورمند
روزنامه ایران 860209