0

پیشگیری بهتر از درمان حتی برای رایانه!

 
tachberdee
tachberdee
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1391 
تعداد پست ها : 4133
محل سکونت : گلستان

پیشگیری بهتر از درمان حتی برای رایانه!

یکی از گام‌های اساسی برای بالا بردن ضریب امنیت رایانه، صرف نظر از آن که چه کاری با آن انجام می‌دهید، مراقبت و حفظ سلامت آن است. بنابراین پیش از آن که نگران گذاشتن رمز عبور مطمئن، پاکسازی کامل و چگونگی برقراری ارتباطات محرمانه از طریق رایانه‌ی خود باشید، بهتر است از میزان آمادگی آن در برابر حمله‌ی هکرها یا آلوده شدن به نرم‌افزارهای موذی مانند ویروس‌ها و جاسوس‌افزارها که اصطلاحاً بدافزارنامیده می‌شوند، اطمینان حاصل کنید. در غیر این صورت، انجام سایر اقدام‌های پیش‌گیرانه‌ی امنیتی، فایده‌ای ندارد.

درست مانند آن که، دزد در خانه باشد و شما تازه نگران آن باشید که آیا درب خانه را قفل کرده‌اید یا نه! یا آن که در زیرزمین خانه به دنبال دزد بگردید، اما درب خانه را باز گذاشته باشید.

در این فصل، با چگونگی مراقبت از رایانه‌ی خود و استفاده از نرم‌افزارهایی چون Spybot، Avast و Comodo Firewall آشنا خواهید شد. کابرد این ابزارها شما را در برابر خطرهای دائمی ناشی از بدافزارها و هکرها مصون می‌کند.

نرم‌افزارهایی که در این فصل به شما توصیه می‌شود، تحت سیستم عامل ویندوز، که بیش‌ترین میزان آسیب‌پذیری در برابر تهدیدات مختلف را دارد، کار می‌کنند. منتها کاربران سیستم‌های عاملی چونGNU/Linux و OSX نیز در معرض چنین خطراتی قرار دارند و باید به روش‌های پیشنهادی که در ادامه به آن‌ها پرداخته می‌شود، توجه کنند.


جاسوس‌افزارها

جاسوس‌افزارها به گروهی از بدافزارها گفته می‌شود که اعمالی را که با استفاده از رایانه انجام می‌دهید و هم‌چنین صفحه‌های وبی که بازدید می‌کنید را ردیابی کرده و اطلاعات آن‌ها را برای فرد یا افرادی که اجازه‌ی دست‌رسی به آن اطلاعات را ندارند، ارسال می‌کند.

یک جاسوس‌افزار می‌تواند حروفی را که با صفحه‌کلید تایپ می‌کنید، حرکت‌های ماوس، صفحه‌های وب بازدیدشده و مواردی از این دست را ثبت کند.

در نتیجه، این برنامه‌ها قادرند امنیت رایانه‌ی شما با خطری جدی رو به رو کنند و اطلاعات محرمانه، شخصی و کاری شما و افراد مرتبط با شما را برای دیگران بفرستند. راه‌های آلوده شدن به جاسوس‌افزارها عمدتا مشابه با آلودگی‌های ویروسی است.

بنابراین بسیاری از نکاتی که پیش از این در مورد مقابله با ویروس‌ها به آن‌ها اشاره شد، به این گروه ازبدافزارها نیز تعمیم پیدا می‌کند. از آن‌جایی که عامل اصلی آلودگی به جاسوس‌افزارها مشاهده‌ی صفحه‌های وب آلوده است، بنابراین توصیه می‌شود در مورد تارنماهایی که به آن‌ها مراجعه می‌کنید دقت و احتیاط بیش‌تری به خرج داده، و مطمئن شوید که تنظیم‌های مرورگر شما دارای امنیت لازم هست.


نرم افزارهای ضد جاسوس‌افزار

این برنامه‌ها رایانه‌ی شما را در برابر تهدید جاسوس‌افزارها محافظت می‌کنند. Spybot یکی از این نوع برنامه‌ها است که در شناسایی و ریشه‌کن کردن آن دسته از بدافزارهایی که از دید ضد ویروس‌ها پنهان می‌مانند، بسیار موفق عمل می‌کند. توجه داشته باشید که همانند ضد ویروس‌ها، به‌روز نگه داشتن ضد جاسوس‌افزارهایی مانند Spybot و انجام پویش‌های منظم از اهمیت زیادی برخوردار است.


نکته‌هایی در مورد پیشگیری از آلوده شدن به جاسوس‌افزارها


در هنگام وب‌گردی کاملاً هشیار باشید. اگر در هنگام بازدید از تارنماهای خاص پنجره‌هایی به طور ناخواسته ظاهر شدند، قبل از آن که بر روی Yes یا OK کلیک کنید، آن‌ها را با دقت بخوانید. برای بستن چنین پنجره‌های مشکوکی، به جای کلیک کردن روی Cancel، روی ضربدر گوشه‌ی بالا و سمت راست آن پنجره کلیک کنید. چرا که برخی اوقات این پنجره‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند، که فشار دادن Cancel در‌ واقع باعث نصب غیر مجاز جاسوس‌افزار بر روی رایانه‌ی شما می شود.
گاهی اوقات در لابه‌لای صفحه‌های وبی که مشاهده می‌کنید، برنامه‌های بالقوه خطرناکی وجود دارند که ممکن است به طور ناخواسته بر روی رایانه‌ی شما نصب شوند. برای جلوگیری از این اتفاق باید ضریب امنیتی مرورگر خود را بالا ببرید.

اگر نصب این‌گونه برنامه‌های بالقوه مخرب از جانب تارنماهای مشکوک به شما پیشنهاد شد، از پذیرش و اجرای آن‌ها جدا خودداری کنید.

پنج شنبه 11 دی 1393  2:59 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
tachberdee
tachberdee
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1391 
تعداد پست ها : 4133
محل سکونت : گلستان

پیشگیری بهتر از درمان حتی برای رایانه! (قسمت دوم)

ویروس‌ها

ویروس‌ها را به روش‌های مختلفی می‌توان طبقه‌بندی کرد. هر یک از این روش‌ها دارای گروه‌بندی‌های جذاب خود هستند.
کرم‌ها، ابر-ویروس‌ها، اسب‌های تروا (تروجان‌ها)، و پنهان‌افزارها از جمله گونه‌های معروف و شناخته شده‌ی ویروس‌ها هستند. بسیاری از ویروس‌ها درشبکه‌ی اینترنت پراکنده‌اند و از طریق تارنماهای آلوده یا راه‌های دیگر، رایانه‌های بی‌دفاع را هدف گرفته و آلوده می‌سازند.

برخی دیگر از ویروس‌ها از طریق رسانه‌های قابل حمل مانند حافظه‌های USB و سخت‌دیسک‌های سیار (هارد اکسترنال) که امکان نوشتن و برداشتن اطلاعات از روی آن‌ها وجود دارد، به رایانه ها منتقل می‌شوند.

 

این ویروس‌ها هم‌چنین قادرندا کنترل رایانه‌ی شما را به دست گرفته و از آن برای حمله به رایانه‌های دیگر استفاده کنند. خوشبختانه نرم‌افزارهای ضد ویروس گوناگونی وجود دارند که با کمک آن‌ها می‌توانید از رایانه‌ی خود و افرادی که با آن‌ها در ارتباط هستید، در برابر این‌گونه تهدیدها دفاع کنید.


نرم‌افزارهای ضد ویروس (آنتی ویروس‌ها)

Avast یکی از ضد ویروس‌های خوب و در عین حال رایگان است که تحت سیستم عامل ویندوز و مک کار می‌کند. کار با این نرم‌افزار ساده هست، مرتبا به‌روز-رسانی شده، و جزء ضد ویروس‌های مورد تأیید متخصصین است.
برای استفاده‌ی مداوم از این ضد ویروس باید هر چهارده ماه، یک بار ثبت نام کنید. ثبت نام به‌روز شدن و خود نرم‌افزار کاملاً رایگان می‌باشند. برنامه های ضد ویروس تجاری مختلف دیگری نیز وجود دارد که از آنها می توان به عنوان جایگزین Avast استفاده کرد. Clam Win، ضد ویروسی از نوع نرم افزارهای آزاد و متن باز است.
اگر چه این نرم‌افزار فاقد برخی ویژگی‌های ضد ویروس‌های متداول هست اما مزیت عمده‌ی آن در این است که حتی از روی حافظه های USB قابل اجراست. بدین ترتیب حتا در مورد رایانه‌هایی که اجازه‌ی نصب نرم‌افزار در آن‌ها را ندارید، می‌توانید از Clam Win نصب شده بر روی USB برای ویروس‌یابی استفاده کنید.


نکته‌هایی در مورد پیشگیری از آلوده شدن به ویروس

در مورد بازکردن فایل‌های پیوست رایانامه‌ها، هر گونه فایل دریافتی (مثلا از طریق پیام فوری، MSN، Skype و غیره) یا فایل هایی که از اینترنت دانلود می کند، بسیار احتیاط کنید. توصیه می‌شود که از باز کردن فایل‌هایی که از منابع ناشناس برای شما فرستاده شده است، خودداری کنید. اگر مجبور به باز کردن این فایل‌ها هستید، باید ابتدا آن‌ها را در پوشه‌ای بر روی رایانه‌ی خود ذخیره کنید و به جای دو بار-کلیک روی آن، پس از باز کردن برنامه کاربردی مربوط به آن (مانند Microsoft Word یا Adobe Acrobat)، با استفاده از گزینه‌ی Open در منوی File برنامه، فایل پیوست را -که در پوشه‌ای ذخیره کردید- باز کنید. در این صورت خطر آلودگی ویروسی را پایین‌تر می‌آید.\

توصیه می‌شود پیش از آن که از دیسک‌های قابل حملی چون CD و DVD و Blue-Ray یا حافظه‌های USB در رایانه‌ی خود استفاده کنید به خطرهای احتمالی استفاده از آن‌ها بیاندیشید. اول از همه باید مطمئن شود که ضد ویروس شما آخرین به‌روزها را دارد و در موقعیت «always on» قرار داشته باشد.

هم‌چنین بهتر آن است که امکان «Auto Play» سیستم عامل‌تان را غیر فعال کنید، زیرا ویروس‌ها با سوء استفاده از آن می‌توانند رایانه شما را آلوده کنند. برای غیر فعال کردن Auto Play در ویندوز XP ابتدا وارد قسمت My Computer شوید. بر روی درایو CD یا DVD راست-کلیک کنید، سپس در منوی ظاهر شده گزینه‌ی Properties را انتخاب نموده و بر روی برگه‌ی Auto Play کلیک کنید. سپس در مورد انواع مختلف محتوای دیسک، گزینه‌ی Take no action یا Prompt me each time to choose an action را انتخاب کنید و بر روی OK کلیک کنید.

یکی دیگر از نکات لازم برای پیش‌گیری از ویروس‌ها، استفاده از نرم‌افزارهای رایگان و متن باز به جای برنامه‌های دارای حق مؤلف است. این نرم‌افزارها اغلب از امنیت بیشتری برخوردار بوده و ویروس‌نویسان تمایل کمتری به هدف قراردادن آن‌ها دارند.


 

جمعه 12 دی 1393  9:44 AM
تشکرات از این پست
tachberdee
tachberdee
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1391 
تعداد پست ها : 4133
محل سکونت : گلستان

پیشگیری بهتر از درمان حتی برای رایانه! (قسمت سوم)

دیواره آتش یا فایروال اولین برنامه رایانه شماست که بر اطلاعات ورودی از اینترنت نظاره می کند. همچنین این برنامه آخرین شاهد هرگونه اطلاعات خروجی از رایانه نیز هست. فایروال بمثابه فردی است که به نگهبانی درب ورودی یک ساختمان گماشته شده و مسوول کنترل ورود و خروج افراد می باشد. فایروال، تمامی اطلاعات ورودی و خروجی را دریافت ، بررسی و در مورد چگونگی عمل با آن‌ها تصمیم می گیرد.

 

مجهز بودن به امکانات دفاعی لازم خصوصا در مواقع ارتباط اینترنتی مشکوک و اتصال به شبکه های محلی نامطمئن، اهمیت بسیاری دارد. چراکه عدم وجود سپر دفاعی در هریک از این موارد به هکرها و برنامه‌های ویروسی این فرصت را می‌دهد که براحتی به رایانه شما دست یابند. کنترل سیر خروج اطلاعات از رایانه نیز از اهمیتی مشابه برخوردار است.

یک فایروال خوب به شما امکان می‌دهد تا برای هریک از برنامه‌های موجود بر روی رایانه خود، دارای گزینه «اجازه دسترسی» باشید یا به عبارتی، سطح دسترسی را برای آن‌ها تعیین کنید. هنگامی برنامه‌ای سعی دارد تا فراتر از سطح دسترسی تعیین شده، با جهان خارج ارتباط برقرار کند، فایروال مانع از برقراری این ارتباط شده و با نمایش پنجره اخطار شما را در جریان می گذارد.

فایروال تنها در صورتی امکان این ارتباط را برقرار می‌کند که یا برنامه مزبور جزو لیست برنامه‌های شناخته شده باشد، یا اینکه شما برای این ارتباط مجوز لازم را صادر کنید. فایروال تا حد زیادی از نفوذ بدافزارها به رایانه شما کاسته و مانع از دعوت هکرها برای ورود به رایانه تان می شود. بدینترتیب فایروال بمنزله خط دفاعی دوم در رایانه ها و همچنین نوعی سامانه هشداردهنده می‌باشد که در هنگام احساس خطر، هشدارهای لازم را به کاربر می دهد.


نرم افزارهای فایروال

 

برنامه فایروال در نسخه های اخیر ویندوز مایکروسافت وجود داشته و معمولاً بطور خودکار فعال می شود. متأسفانه فایروال ویندوز از جنبه‌های متعدد دارای محدودیت است. به عنوان مثال این برنامه روند خروجی اطلاعات را بازبینی نمی کند. اما یک برنامه عالی آزاد به نام Comodo Personal Firewall وجود دارد که در بالابردن ضریب امنیت رایانه شما از کارایی به مراتب بیشتری برخوردار است.


نکاتی در مورد جلوگیری از ارتباطات شبکه ای نامطمئن


در رایانه ای که از آن برای انجام امور حساس و محرمانه استفاده می‌کنید، فقط برنامه‌هایی را نصب نمایید که جنبه ضروری داشته از منابع مطمئن برای تهیه آن‌ها اقدام کرده اید. نرم افزارهایی را که مرود استفاده شما نیستند، بطور کامل حذف (uninstall) کنید.
در مواقعی که از رایانه خود استفاده نمی‌کنید، اتصال آن را با اینترنت قطع و در طول شب رایانه را کاملاً خاموش نمایید.
رمزهای عبور ویندوز را در اختیار هیچ‌کس نگذارید.
آن گروه از سرویس های ویندوز را که قبلاً فعال کرده ولی دیگر از آن‌ها استفاده نمی‌کنید، به حالت غیرفعال درآورید.
مطمئن شوید که بر روی تمامی رایانه های موجود در شبکه محل کار شما برنامه فایروال نصب شده است.
اگر برنامه فایروال دیگری علاوه بر فایروال داخلی ویندوز ندارید، توصیه می‌شود که برای حراست از شبکه داخلی محل کار خود، نصب آن را بر روی رایانه تان مدنظر قرار دهید. در بسیاری از سرویس های اینترنتی باند پهن فایروال های خوبی وجود دارد که از عملکرد ساده‌ای نیز برخوردار بوده، و فعال نمودن آن‌ها ضریب امنیت شبکه شما را بالاتر می برد. در عین حال اگر با نحوه راه اندازی آن‌ها آشنایی ندارید بهتر است از فرد یا افراد مسئول پشتیبانی شبکه محل کارتان کمک بگیرید.


 

جمعه 12 دی 1393  9:46 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها