سيّد بن طاووس رحمه الله در كتاب «فتح الأبواب» مى نگارد : بدر بن يعقوب مقرّى اعجمى رضى الله عنه
در كاظمين ، سه روايت در مورد تفأّل - و استخاره - با قرآن (بدون نمازگزاردن براى آن) - 1 - برايم گفت .
روايت اوّل :
قرآن را برمى دارى و اين دعا را مى خوانى :
أَللَّهُمَّ إِنْ كانَ مِنْ قَضائِكَ وَقَدَرِكَ أَنْ تَمُنَّ عَلى اُمَّةِ نَبِيِّكَ بِظُهُورِ وَلِيِّكَ وَابْنِ بِنْتِ نَبِيِّكَ ، فَعَجِّلْ ذلِكَ ، وَسَهِّلْهُ وَيَسِّرْهُ وَكَمِّلْهُ ، وَأَخْرِجْ لي آيَةً أَسْتَدِلُّ بِها عَلى أَمْرٍ فَأَئْتَمِرُ ، أَوْ نَهْيٍ فَأَنْتَهي (أَوْ ما تُريدُ الْفالَ فيهِ) في عافِيَةٍ .
بار الها ؛ اگر از جمله قضا و قدر تو آن است كه با ظهور ولىّ خودت و فرزند دختر پيغمبرت صلى الله عليه وآله وسلم، بر امّت پيامبرت منّت بگذارى؛ پس در اين كار بشتاب، و آن را سهل و آسان و كامل گردان ، و براى من آيه و نشانه اى بياور كه اگر در چيزى كه مورد نظرم است امر مى كنى آن را انجام دهم، و اگر نهى مى كنى آن را انجام ندهم (يا در آنچه كه تفأّل مى زنم) و در عافيت و سلامتى اين كار انجام شود . آن گاه هفت ورق از قرآن را مى شمارى ؛ سپس ، در طرف دوّم ورق هفتم نيز شش سطر را مى شمارى و از سطر هفتم مطلب مورد نظر خود را درمى آورى .
روايت دوّم :
پس از قرائت دعاى ياد شده ، قرآن را گشوده و هفت ورق را بشمارد و در طرف دوّم از ورق هفتم و نيز در طرف اوّل از ورق هشتم ، هر چه اسم خداوند جلّ جلاله تكرار شده است را شمرده ، آن گاه به تعداد آن ،
ورقه اى قرآن را بشمارد . سپس از طرف دوّم آخرين ورقى كه در پيش روى قرار دارد شروع به شمردن سطور به اندازه اسمهايى كه قبل از اين شمرده بود ، كند و از آخرين سطر ، مطلب (و تفأّل) خود را دربياورد.
روايت سوّم :
پس از دعاى ياد شده ، هشت ورق را شمرده ، آن گاه در صفحه اوّل از ورق هشتم ، يازده سطر را شمرده
و فال و خواسته مورد نظر را در همان سطر يازدهم جستجو كند .
اين (سه روايت) را در مورد تفأّل به قرآن همان گونه كه شنيده بوديم نقل كرديم . - 2
-------------------------------------------------------------
1- در برخى روايات آمده است كه پيش از استخاره ، نماز جعفر طيّار عليه السلام خوانده شود .
2- فتح الأبواب : 278 .