کامپیوتر خود را چگونه تميز كنيم ؟
آخرين باري كه کامپیوتر خود را تميز كرديد كي بود ؟ منظورم پاك كردن برنامه هاي اضافه و يا Disk Defragment كردن هارد درايو نيست ، منظور اينه كه كي در كيس خود را باز كرديد و يك حال اساسي به درون كيس كه شامل قطعات الكترونيكي ، سيم ، فن ، پورت ، كليد و خود مادربرد و مدارات ديگر است داده ايد ؟
خيلي از كامپيوتر ها هستند كه از نظر فني و قطعات هم سالم هستند هم ارتقا داده شده اند اما كاربر خود را اذيت مي كنند ، اذيت كردن كامپيوتر شاخ و دم ندارد ، وقتي گرد و خاك روي فن نشسته باشد از سرعت فن قطعا كاسته مي شود و از آنجا كه اكثر مادربردهاي امروزي مدار كنترل دور فن نيز دارند ، خب مسلما در كنترل آن دچار مشكل خواهند شد و باز از آنجا كه فن وسيله ايست براي خنك نگه داشتن پردازنده مركزي يا CPU کامپیوتر، پس CPU به خوبي خنك نمي شود و مشكل از همين زمان شروع مي شود .
اگر به Heat Sink يا همان گرماگير آلومينيومي پردازنده کامپیوتر كه به صورت شاخه شاخه برش خورده نگاه كنيد ، گرد و خاك موجود روي آن را حتما مي بينيد . هيچ فكر كرده ايد كه چرا هيت سينك را شاخه شاخه مي سازند ؟ اگر بدانيد كه cpu در هر لحظه چه حجم عظيمي از اطلاعات را پردازش مي كند ، جواب سوال قبلي را هم مي دانيد . هيت سينك را برش مي دهند تا هوا بهتر بين آن رفت و آمد كند و فرآيند انتقال هواي گرم به هواي محيط راحت تر و سريعتر صورت گيرد . پس گرد و خاك نشسته روي هيت سينك را با فشار زياد هوا يا پمپ باد تميز كنيد . چون گرد و خاك مانع ارتباط هوا با آلومينيوم مي شود .
جالبه براتون بگم كه بنده دوره اي تعميركار لوازم صوت و تصوير بودم ، دستگاهي معيوب بود در واقع اصلا كار نمي كرد و بعد از عمل بادگيري دستگاه از روز اول هم بهتر كار كرد . آن لحظه براي خود من هم جاي تعجب بود اما خب دلايلي كه بالا گفتم كافي است . سعي كنيد پشت و روي مادربرد کامپیوتر را هم با تينر فوري تميز كنيد .
داخل فن پاور نيز فراموش نشود يه دستي هم به سر و روي DVD Writer بكشيد . اساس كار دي وي دي درايو ها نور ليزر هست وقتي چيزي مثل گرد و خاك مانع ارتباط بين ليزر و اطلاعات هك شده روي دي وي دي شود ، مشكل ساز خواهد شد . در داخل پورتهاي پشت كيس نيز هر از چند گاهي اسپري مخصوص تميز كاري بزنيد ( تمام تعميركاران لوازم صوت و تصوير دارند ) تا كانكتورهاي آنها سولفاته نكنند .
سيمهاي داخل كيس کامپیوتر را هم جمع و جور كنيد ، خيلي وقتها به دليل ول بودن سيمها و گير كردن دستتان ، مشكلاتي بوجود مي آيد . اين كار 1 بار صورت مي گيرد اما شما هميشه از شر شلوغ كاري سيمها راحت مي شويد