بسم الله الرحمن الرحیم
هر وقت من اشخاص را ملاقات میکنم آنها ازمن سوال میپرسند که به چه زبان هایی مسلط هستم و من جواب میدهم اما آنچه در بین اینهمه نظر آنها را جلب میکند این است که زبانی به نام اسپرانتو را میشنوند و با تعجب به این نام دقت میکنند.
اکثر مردم تا بحال یک بار هم نشنیده اند که اسپرانتو هم زبانی است در میان زبان ها و میگویند که اصلا چنین جیزی تا به حال وجود نداشته است. بعضی ها هم میگویند که احتمالا تا به حال مرده است. بعضی ها هم میگویند برای پر کردن اوقات خوب است.
اما امروز من میخوام بگم که یکی از راههایی که میتوانید با آن یادگیری زبان را هک کنید (منظور میانبر زدن است) این است که اسپرانتو را برای فقط 2 هفته یاد بگرید.
هر چند که این زبان هیچ گوینده ای ندارد (در حد 2 میلیون نفر به این زبان صحبت میکنند که بسیار عدد کوچکی است.) اما هنوز مفید است و میتوان از آن استفاده کرد.
اصلا فرض کنید هیچ کس به اسپرانتو صحبت نمیکند.
بالفرض شما میخواهید زبان انگلیسی یا عربی بیاموزید، به پیشنهاد من یادگیری آن را کنار گذاشته و فقط دو هفته زمان خود را به یادگیری اسپرانتو اختصاص دهید. این باعث میشود که شما ماهها در یادگیری همان زبان مورد نظرتان جلو بیافتید.
من مانند یک دکتر (کسی که چندین زبان را آموخته و تجربهٔ زیادی کسب کرده است) میدانم که مانع بزرگ پیش روی شما در یادگیری زبان چیست؟
یادگیری سنتی زبان و وسواس در مطالعه سرعت شما را در یادگیری زبان پایین می آورد و این از ایراداتی است که من به این نوع یادگیری زبان وارد دارم. چون در این نوع آموختن شما به زبان به چشم اطلاعات نگاه میکنید و کاملا جنبه اجتماعی آن را نادیده میگیرید. شما نیاز دارید که مانع بزرگ دستپاچگی را کنار بگذارید اما نمیتوانید در ابتدا این کار را بکنید. چون یادگیری یک زبان بیگانه مثلا انگلیسی برای شما سخت و نامفهوم است. این عجیب ترین بخشی از یادگیری هر زبان است.
پس از روی این مانع بزرگ بپرید!
حالا شما میپرسید که چرا من اصرار دارم که یک زبان دور افتاده را یاد بگیرید؟ جواب من: چون آسان است!
اصولا من دوست ندارم که بگویند سخت ترین زبانی که یاد گرفتی چی بوده؟ واژه سخت رو اصلا قبول ندارم چون واقعیت اینه که یادگیری زبان اصلا سخت نیست ولی چون اولین زبانی که یاد گرفتید برایتان سخت بوده فکر می کنید که مثلا انگلیسی یا مثلا عربی بوده است. آنهم نه بخاطر جمله بندی ها یا گرامر یا واژگان ... در واقع چون بار اولتان است که میخواهید واقعا به یک زبان دیگری صحبت کنید مغز شما به تکاپو می افتد و عرق ریزی ذهنی زیادی خواهید کرد و بعد از هزار من و من کردن یک جمله را ادا میکنید. پس این است که شما فکر می کنید زبان آموزی سخت است. این مانع بزرگ است که شما میتوانید از روی آن به راحتی بپرید. نه این که مداوم با دریل سوراخ سوراخش کنید تا ترک بردارد. و بعد با یک ضربه آن را بریزید. (یعنی ابتدا انبار اطلاعات ایجاد کنید بعد بخواهید به آن صحبت کنید)
حال اگر واقعا 2 هفته به طور روزانه این زبان را روزی فقط 1 تا 1 و نیم ساعت آموختید بعد از دو هفته سعی کنید به آن صحبت بکنید. به پیشنهاد من گروهی کار کنید و با دوستانتان 2 هفته اسپرانتو صحبت کنید. بعد از این اسپرانتو را مچاله کرده در درون سطل اشغال اتاقتان بیاندازید تا بعدا بازیافت شود و اسراف نشود.
خواهید دید که ذهن شما فرایند یادگیری زبان را آموخته و در یادگیری دیگر زبان ها به شما خیلی کمک خواهد کرد. اما نکته جالب اینجاست که آن زبانی را که میخواهید واقعا آن را بیاموزید عنوان دومین زبان بیگانه شما رو دریافت خواهد کرد. (یعنی با کمال افتخار شما به یک زبان بیگانه از قبل مسلط هستید تبریک!) و این در شما اعتماد بنفس را ایجاد میکند.