0

مبحث هفتاد و نهم طرح صالحین: «رحلت پیامبر اسلام(ص)، شهادت امام حسن(ع) و امام رضا(ع)»

nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 10707

پاسخ به:مبحث هفتاد و نهم طرح صالحین: «رحلت پیامبر اسلام(ص)، شهادت امام حسن(ع) و امام رضا(ع)»

چند حدیث از حضرت امام حسن (علیه السلام):

1. كسي كه بندگي خدا كند ، خداوند همه چيز را بنده او ميكند.
  2. زكات دادن هرگز موجب كم شدن مال نميشود.
  3. بزرگوار تر از آن باش که به پستی تن در دهی هر چند تو را به مقصودت برساند.
  4. بهترین نیکویی، اخلاق نیکو است
  5. با مردم آن‌گونه نشست و برخاست کن که دوست داری، با تو رفتار کنند.
  6. بخشش پیش از درخواست، بزرگ‌ترین بزرگواری‌هاست.
  7. شوخی، بزرگی و ابهت را از میان می‌برد. شخص ساکت، از بزرگی و وقار بیشتری بهره‌مند است.
  8. سرآمد عقل، برخورد نیکو و شایسته با مردم است.
  9. گناه و اشتباه دیگران را به زودی سرزنش مکن و میان او و اشتباهش راهی برای عذرخواهی قرار بده.
  10. والاترین جایگاه نزد خداوند از آنِ کسی است که به حقوق مردم آشنا باشد و در برآوردن آن بکوشد.
  11. بخل، سرآمد همه بدی‌ها و زشتی‌هاست و محبت و دوستی را از دل‌ها بیرون می‌کند.
سه شنبه 2 دی 1393  4:27 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ria1365 zare58
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

پاسخ به:مبحث هفتاد و نهم طرح صالحین: «رحلت پیامبر اسلام(ص)، شهادت امام حسن(ع) و امام رضا(ع)»

رسول اکرم صلی الله علیه و آله:

«به فرزندان خود احترام کنید و با آداب و روش پسندیده با آن‌ها معاشرت نمایید.»
سه شنبه 2 دی 1393  4:32 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ria1365 zare58
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

نعمت تندرستی

احادیثی ازپیامبراکرم(ص)درموردتندرستی

۱-چهارچیزراپیش ازچهارچیزغنیمت شمار:جوانی پیش ازپیری،صحت پیش ازبیماری،توانگری پیش از

فقر وزندگی پیش ازمرگ.

۲-سفرکنیدتاتندرست شویدو روزی یابید.

۳-عافیت رابرای دیگران بخواه تانصیب توشود.

۴-بهترین زهدهاآنست که ازآنچه داری خشنودباشی وبهترین چیزی که ازخداتوان خواست عافیت دین

ودنیاست.

۵-درهمی که انسان درحال صحت درراه خداخرج کند بهترازبنده ای است که هنگام مرگ آزادکند.

(ازکتاب شریف نهج الفصاحه)

سه شنبه 2 دی 1393  4:33 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ria1365 zahra7720 zare58
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

چند حدیث از پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم):

1) هیچ چیز نزد خدا از دعا گرامی تر و ارجمند تر نیست.

2) نشان منافق سه چیز است : 1 - سخن به دروغ بگوید . 2 - از وعده تخلف کند .3 - در امانت خیانت نماید . آیة المنافق ثلاث : اذا حدث کذب واذا وعد اخلف واذا اؤتمن خان .

صحیح مسلم ، کتاب الایمان ، ح 89

3) منفورترین چیزهای حلال در پیش خدا طلاق است .أبغض الحلال الی الله الطلاق .

سنن ابی داود ، کتاب الطلاق ، ح 1863

4) فرزند آدم وقتی تن تو سالم است و خاطرت آسوده است و قوت یک روز خویش راداری ، جهانگر مباش .ابن آدم اذا اصبحت معافی فی بدنک آمنا فی سربک عندک قوت یومک فعلی الدنیاالعفاء .

کنز العمال ، ج 3 ، ص 782 ، ح 8740

5) فرزند آدم ، آنچه حاجت تو را رفع کند در دسترس خود داری و در پی آنچه تو را به طغیان وا می دارد روز میگذاری ، به اندک قناعت نمیکنی و از بسیار سیر نمی شوی . ابن آدم عندک ما یکفیک وانت تطلب ما یطغیک لا بقلیل تقنع ولا بکثیر تشبع .

کنز العمال ، ج 3 ، ص 782 ، ح 8740

6) از نفرین مظلوم بپرهیز زیرا وی به دعا حق خویش را از خدا میخواهد و خدا حق رااز حق دار دریغ نمیدارد اتق دعوة المظلوم فإنما یسال الله حقه وان الله لن یضیع لذی حق حقه .

کنز العمال ، ج 3 ، ص 507 ، ح 7650

7) از استعمال سنگ حرام در ساختمان بپرهیزید که مایه ویرانی است .اتقوا الحجر الحرام فی البنیان فانه اساس الخراب .

کنز العمال ، ج 15 ، ص 405 ، ح 41575

8) از فراست مؤمن بترسید که چیزها را با نور خدا می نگرد .اتقوا فراسة المؤمن فإنه ینظر بنور الله .

سنن ترمذی ، کتاب تفسیر القرآن ، ح 3052

9) از دنیا بپرهیزید ، قسم به آن کس که جان من در کف اوست که دنیا ازهاروت و ماروت ساحرتر است .اتقوا الدنیا فوالذی نفسی بیده انها لأسحر من هاروت وماروت .

کنز العمال ، ج 3 ، ص 182 ، ح 6063

10) از نفرین مظلوم بترسید که چون شعله آتش بر آسمان میرود .اتقوا دعوة المظلوم فإنها تصعد الی السماء کأنها شرارة .

کنز العمال ، ج 3 ، ص 500 ، ح 7601

11) دو چیز را خداوند در این جهان کیفر میدهد : تعدی ، و ناسپاسی پدر و مادر .اثنان یعجلهما الله فی الدنیا البغی وعقوق الوالدین .

کنز العمال ، ج 16 ، ص 462 ، ح 45458

سه شنبه 2 دی 1393  4:36 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 zahra7720
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

غروب رأفت

اى آنكه شبيه تو شه خونجگرى نيست
    در راه غم و غربت تو همسفرى نيست
يك يار وفادار كنار تو نبوده
    از شيعه مخلص به كنارت اثرى نيست
آن زهر جفا با دل ناز تو چه كرده؟
    سوزنده‏تر از سوز دل تو شررى نيست
آن زهر چرا قد تو را كرده كمانى؟
    ز آن قامت رعناى تو ديگر خبرى نيست
    چون مارگزيده به روى خاك فتادى
    آيا به برت خواهر نيكو سيرى نيست
    اى كاش به مأمون ستم پيشه بگويند
    مظلوم كشى در دل غربت هنرى نيست
    هستى تو نماينده زهرا كه به غربت
    واللَّه كه مظلوم‏تر از تو پسرى نيست

سه شنبه 2 دی 1393  4:47 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ria1365 zahra7720
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

نحوه شهادت امام رضا ( عليه السّلام (

حضرت امام رضا ـ عليه السّلام ـ در سال 148 هـ .ق در شهر مدينه متولد شد،[1] و در ماه صفر سال 203 هـ .ق در سن 55 سالگي در شهر طوس خراسان به شهادت رسيد.

در باب شهادت ايشان تقريباً تمام علماي شيعه و عده زيادي از علماي اهل سنت قائلند که آن حضرت مسموم و شهيد شده اند. درباره عامل شهادت اختلاف نظر و اقوالي وجود دارد که به آنها اشاره خواهيم کرد.

قول مشهور اين است که آن حضرت توسط مأمون خليفه عباسي مسموم شده و به شهادت رسيده اند.

برخي از علماي اهل سنت قائلند که مأمون، امام رضا ـ عليه السّلام ـ را مسموم نکرده است. و براي اين گفته خود دلائلي هم ذکر مي کنند. از جمله آن دلائل اين است که مأمون دختر خود را به همسري امام جواد ـ عليه السّلام ـ درآورد. مأمون به برتري امام رضا ـ عليه السّلام ـ در برابر علما استدلال مي کرد. بعد از درگذشت امام رضا ـ عليه السّلام ـ مأمون بسيار ناراحت و غمگين بود و... در ادامه خواهيم گفت که به هيچ يک از دلائل در اين رابطه نمي توان استناد کرد. عده اي از علماي اهل سنت قائلند که ايشان مسموم شده اند و عامل جنايت، عباسيان (غير از مأمون) بوده اند. به عنوان نمونه ابن جوزي مي گويد: «وقتي عباسيان ديدند خلافت از دست آنها خارج شد (به واسطه ولايتعهدي) و به دست علويان افتاد، امام رضا ـ عليه السّلام ـ را مسموم کردند.[2اين قول نيز چندان صحيح به نظر نمي رسد چرا که «بيشتر مورخين و روات اجماع دارند که مأمون سم را به امام ـ عليه السّلام ـ داده نه غير او»[3]. علاوه بر اينکه مأمون براي اين کار انگيزه هم داشته که به آن اشاره خواهد شد. رواياتي از امام رضا ـ عليه السّلام ـ وارد شده است که در اين روايات آن حضرت شهادت خويش را پيشگويي کرده اند و عامل اين جنايت را مأمون دانسته اند. امام رضا ـ عليه السّلام ـ به هرثمه بن اعين مي گويد: «موقع مرگ من فرا رسيده است اين طاغي (مأمون) تصميم گرفته مرا مسموم کند...»[4].

شهيد مطهري مي نويسد: «قرائن نشان مي دهد که امام رضا ـ عليه السّلام ـ را مسموم کردند و يک علت اساسي همان قيام بني العباس در بغداد (بر عليه مأمون) بود. مأمون در حالي حضرت رضا ـ عليه السّلام ـ را مسموم کرد که از خراسان به طرف بغداد مي رفت و مرتب اوضاع بغداد را به او گزارش مي دادند. به او گزارش دادند که بغداد قيام کرده او ديد که حضرت رضا ـ عليه السلام ـ را نمي تواند عزل کند و اگر با اين وضع بخواهد برود آنجا کار بسيار مشکل است. براي اينکه زمينه رفتن آنجا را فراهم کند و به بني العباس بگويد کار تمام شد حضرت را مسموم کرد و آن علت اساسي که مي گويند و قابل قبول هم هست و با تاريخ وفق دارد همين جهت است»[5].

به نظر مي رسد انگيزه اصلي مأمون در به شهادت رساندن امام رضا ـ عليه السّلام ـ همين مطلبي باشد که ذکر شد. چرا که قيام عباسيان در بغداد جز به خاطر ترس از روي کار آمدن علويان نبوده است.

طبري مي نويسد: «مأمون نامه اي به بني عباس در بغداد نوشت و مرگ علي بن موسي ـ عليه السّلام ـ را به آنان اعلام کرد و از آنان خواست که به اطاعت او درآيند زيرا دشمني آنان با او جز با بيعت وي با علي بن موسي ـ عليه السّلام ـ نبوده است.[6] از ديگر موجباتي که مورخان در قتل امام رضا ـ عليه السّلام ـ ذکر کرده اند، کينه اي مي دانند که مأمون از امام رضا ـ عليه السّلام ـ به دل گرفته بود. طبرسي مي نويسد: علتي که موجب شد مأمون امام رضا ـ عليه السّلام ـ را به شهادت برساند اين بود که آن حضرت بي محابا (و بدون ترس) حق را در برابر مأمون اعلام مي کرد. در بيشتر موارد در مقابل او قرار مي گرفت که موجب عصبانيت و کينه او مي شد...»[7]. همانگونه که بيان شد از نظر روايات شيعي شکي نيست که مأمون حضرت رضا ـ عليه السّلام ـ را مسموم کرد.[8] امّا اينکه کيفيت اين عمل چگونه بوده است؟ روايات چندي وجود دارد که به آنها اشاره مي کنيم. روايتي را شيخ مفيد از عبدا... بن بشير نقل کرده که عبدا... گفت: مأمون به من دستور داد که ناخنهاي خود را بلند کنم... سپس مرا خواست و چيزي به من داد که شبيه تمر هندي بود و به من گفت: اين را به همة دو دست خود بمال... سپس نزد امام رضا ـ عليه السّلام ـ رفت و به من دستور داد که انار براي ما بياور من اناري چند حاضر کردم و مأمون گفت: با دست خود آن را بفشار، من فشردم و مأمون آن آب انار را با دست خود به حضرت خورانيد و همان سبب مرگ آن حضرت شد و پس از خوردن آن آب انار دو روز بيشتر زنده نماند»[9]. روايت ديگري را شيخ مفيد از محمد بن جهم ذکر کرده که مي گويد: «حضرت رضا ـ عليه السّلام ـ انگور دوست مي داشت پس قدري انگور براي حضرت تهيه کردند. در حبه هاي آن به مدت چند روز سوزنهاي زهرآلود زدند. سپس آن سوزنها را کشيده و به نزد آن بزرگوار آوردند... آن حضرت از آن انگورهاي زهرآلود بخورد و سبب شهادت ايشان شد».[10]

روايتي از اباصلت هروي نيز نقل شده که مي گويد: مأمون امام رضا ـ عليه السّلام ـ را فراخواند و آن حضرت را مجبور کرد از انگور بخورد آن حضرت به واسطه آن انگور مسموم شد.[11

بنابراين، ادله اي که اهل سنت ذکر کرده اند که مأمون امام رضا ـ عليه السّلام ـ را به شهادت نرسانده بي اساس مي باشد. چرا که مأمون فردي بود که به خاطر حکومت، برادر خويش امين را به قتل رساند و محبوبيت امام رضا ـ عليه السّلام ـ در نزد او از برادرش بيشتر نبود. و گريه ظاهري او بعد از مرگ امام ـ عليه السّلام ـ به جهت منحرف کردن اذهان علويان و طرفداران امام رضا ـ عليه السّلام ـ بوده است.

«بعد از شهادت امام رضا ـ عليه السّلام ـ شيعيان بدن شريف آن حضرت را در خراسان تشييع کردند. اين تشييع جنازه به حدي پر شور بود که تا آن زمان مثل آن ديده نشده بود، همه طبقات در تشييع جنازه امام حاضر شدند»[12]. امام رضا ـ عليه السّلام ـ در سال 203 هـ.ق در شهر طوس به خاک سپرده شد.

معرفي منابع جهت مطالعه بيشتر:

پى‌‏نوشتها

1ـ زندگي سياسي هشتمين امام:جعفر مرتضي حسيني.

2ـ پيشوايان، سيد کاظم ارفع.

3ـ حضرت رضا(ع)، فضل الله کمپاني.[1] . شيخ مفيد، الارشاد، ترجمه سيد هاشم رسولي محلاتي، تهران، انتشارات علميه اسلاميه، چاپ دوم، بي تا، ج 2، ص 261.

[2] . باقر شريف القرشي، حياة الامام علي بن موسي الرضا(ع)، قم، نشر سعيد بن جبير، 1372ش، ج 2، ص 371.

[3] . همان.

[4] . محمد بن جرير بن رستم طبري، دلائل الامامه، قم، منشورات الرضي، 1363، ص 178.

[5] . مطهري، مرتضي، سيري در سيره ائمه اطهار، تهران، صدرا، چاپ بيست و هفتم، 1384، ص 210.

[6] . محمد بن جرير طبري، تاريخ طبري، ترجمه ابوالقاسم پاينده، تهران، اساطير، چاپ دوم، 1364، ج 13، ص 5676.

[7] . فضل بن حسن طبرسي، اعلام الوري، قم، مؤسسه آل البيت(ع)، 1417، ج 2، ص 80؛ شيخ مفيد، همان، ج 2، ص 260.

[8] . مطهري، مرتضي، همان، ص 211.

[9] . شيخ مفيد، همان، ج 2، ص 262ـ261.

[10] . همان، ص 262.

[11] . فضل بن حسن طبرسي، همان، ص 83ـ82.

[12] . باقر شريف القرشي، همان، ص 375.

سه شنبه 2 دی 1393  4:52 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ria1365 zahra7720
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7868

شعر در وصف امام رضا

نسيمي مي‏گدازد جان، به بوي لاله ‏زار، امشب‏ 
صداي ناله مي‏آيد، ز هر کوي و گذار، امشب‏ 

همه دلها لبالب غم، همه حسرت، همه ماتم‏ 
حديث درد مي‏خواند، دل شب‏زنده ‏دار، امشب‏ 

نفس در سينه مي‏گيرد، دل از اين غصه مي‏ميرد 
گرفته ناله از عاشق، زمام اختيار، امشب‏ 

بنال اي آسمان! اي شاهد شبهاي تنهايي‏ 
بنال اي سينه‏ي تبدار زار بي‏قرار، امشب‏ 

شبي دلگير و ظلماني، شب درد و پريشاني‏ 
نمي‏آرد صبا ما را، غباري زان ديار امشب‏ 

به سينه آه جانسوزي، غم و درد نهان‏سوزي‏ 
نشسته گرد غربت در نگاه انتظار، امشب‏ 

چه آتش‏ها برافروزد، حديث عشق دلها را 
بسوز اي دل! دل عاشق! ز درد روزگار، امشب‏ 

نخواهد دل تسلايي، ندارد جان تمنايي‏ 
غمي داريم عالمسوز و جاني پرشرار، امشب‏ 

نه ما را مرهم جاني، نه شب را، راه پاياني‏ 
ببار. اي خون دل! از ديده‏ هاي داغدار، امشب‏ 

نوا بشکسته در نايم، همه فرياد و غوغايم‏ 
نصيب ما دلي خونين و چشمي اشکبار، امشب‏ 

ز چشم گوهرافشانم، نشسته تا به دامانم‏ 
شرار ماتمي جانسوز ز اين گشت و گذار، امشب‏ 

اسير درد جانکاهم، همه اشکم، همه آهم‏ 
ز خون صد چشمه مي‏جوشد، مرا در هر کنار، امشب‏ 

سرودم، نغمه‏ي زاري، غم و فرياد بيداري‏ 
غزل مي‏خوانم اما، با نوايي زار زار، امشب‏ 

شکسته خاطرم را «نسترن» اين درد و اين ماتم‏ 
نمي‏دانم چه سازم؟ با دل و جان نزار، امشب‏ 

Android iOS , Windowsphone , Symbian , JavaMobile Review ,Learning

سه شنبه 2 دی 1393  10:19 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 zahra7720 zare58
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

مفضل بن عمر گويد: به محضر حضرت امام موسي بن جعفر عليه‏السلام وارد شدم ، و فرزندش علي در بغل او بوده، و او را مي‏بوسيد و زبانش را مي‏مکيد، و او را بروي شانه خود ميگذاشت، و بخود مي‏چسبانيد، و ميگفت: پدر و مادرم فداي تو باد ! چقدر بوي تو پاکيزه است، و بدن تو طاهر است، و برتري و فضيلت تو روشن است ! گفتم: فداي تو گردم ! هر آينه از اين غلام در قلب من محبت و مودتي پيدا شد که تا بحال نسبت بهيچ فرزندي پيدا نشده است، مگر براي تو.  
فرمود: اي مفضل، اين فرزند از من چون مقام و منزلت من باشد از پدرم - ذرية بعضها من بعض و الله سميع عليم.  
گفتم: آيا او بعد از تو صاحب امر و ولي امور مسلمين خواهد بود؟ 
فرمود: بلي، کسيکه از او طاعت کند در هدايت است، و اگر کسي بمقام ولايت او عاصي شود کافر خواهد بود.

سه شنبه 2 دی 1393  10:22 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

يزيد بن سليط گويد: در راه مکه حضرت صادق عليه السلام را ملاقات کرديم، و ما جماعتي بوديم ... و فرمود: براي فرزندم موسي (عليه‏السلام) خصلت ديگر مهمتري هست: خارج ميکند پروردگار متعال از صلب او کسيرا که پناه و علم و نور و فهم و حکم اين  امت است، و او بهترين مولود و بهترين نشو و زندگي کننده باشد، و خداوند بوسيله او خونهاي مسلمين را حفظ کرده و اختلافات را از ميان آنان برطرف سازد ، و التيام ميدهد با او پراکندگي و تفرق را، و جمع ميکند بوجود او جدا شده ها را، و ميپوشاند بوسيله او افراد عريانرا، و سير ميکند با او گرسنگانرا ، و امن ميدهد باو اشخاصيرا که در ترس و وحشت هستند، و نازل ميکند بسبب او بارانرا، و بندگان خدا بوسيله او اطاعت از اوامر الهي کرده و در مورد امن و اطمينان واقع ميشوند، او بهترين سالخورده و بهترين سير کننده در جريان زندگي است، و بشارت ميدهد قوم و عشيره خود را پيش از أيام حکم و حکومت او ، گفتار او قاطع و حق، و سکوت او باقتضاي علم باشد، آشکار ميکند بمردم آنچه را که اختلاف پيدا ميکنند.

سه شنبه 2 دی 1393  10:23 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 zahra7720
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

هنگاميکه امام برنامه نيشابور را بآخر رسانيده، و اراده فرمود که: از آنجا بيرون شده و بجانب مأمون حرکت کند: جمعي از محدثين باطراف آنحضرت اجتماع کرده و عرض نمودند که از ميان ما کوچ ميکني و حديثي براي ما روايت نميکني که  از شما استفاده کنيم ! 
امام در کجاوه نشسته بود، پس سر مبارک خود را بيرون آورده و فرمود: من از پدرم و او از پدران بزرگوار، تا از رسول اکرم (صلي الله عليه و آله) که فرمود: شنيدم از خداوند عزوجل که فرمود: کلمه - لا اله الا الله، قلعه و حصار محفوظ من است، و کسيکه در حصار من وارد شد: از عذاب من ايمن گشته است. و چون کجاوه بحرکت آمد، خطاب فرمود بما که: البته با شرائط، و من از شرائط آن هستم.

سه شنبه 2 دی 1393  10:27 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 zahra7720
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

احادیثی از امام هشتم

امام رضا عليه‏ السلام فرمود: بنده‏ اي که خداوند را در نهان بخواند و عرض حاجت کند مانند اين است که هفتاد مرتبه در آشکارا دعا کند.  

سه شنبه 2 دی 1393  10:29 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 zahra7720
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

احادیثی از امام هشتم

حضرت رضا عليه ‏السلام :  

به خداوند حسن ظن داشته باشيد زيرا خداوند مي‏فرمايد: من در نزد گمان بنده‏ ي مؤمن خود هستم، اگر گمان او خير باشد پاداش او هم خير خواهد بود، و اگر گمان او شر باشد پاداش او هم شر خواهد بود.

سه شنبه 2 دی 1393  10:31 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 zahra7720
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

حسين بن خالد گويد: خدمت حضرت رضا عليه‏ السلام عرض کردم براي ما از حضرت رسول صلي الله عليه و آله روايتي نقل شده که آن جناب فرمود:  

هر کس شراب بنوشد چهل روز نماز او قبول نمي‏شود، فرمود: راست مي‏گويند.  

گفتم: چگونه نماز او در کمتر از اين مدت و يا بيشتر قبول نمي‏گردد؟  

حضرت رضا عليه‏ السلام فرمود:

خداوند متعال خلقت انسان را اندازه گرفت، مدت چهل روز او را در حال نطفه قرار داد، و چهل روز علقه بود، و پس از اين مدت چهل روز مانند گوشت کوبيده بود، و هر گاه کسي شراب خورد تا چهل روز اثر آن در بدن شارب خواهد ماند.

سه شنبه 2 دی 1393  10:32 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 zahra7720
zahra7720
zahra7720
کاربر نقره ای
تعداد پست ها : 642

سلام از دوستان شرکت کننده برای گرما بخشی به مبحث تا اینجای کار ممنونم،من این چند وقت حالم زیاد خوب نبود،نتونستم جواب لطفتونو بدم. 

جناب shirdel2 برای اطلاعات مفید ومختصر،زنگینامه واحادیث وکرامات و...ممنون

جناب ria۱۳۶۵از حضور مداوم و پررنگ شما، بررسی زندگی امام حسن از جهات مختلف،توضیح کامل در مورد شهادت و یا رحلت پیامبر و....ممنون

جناب victoryone از حضور مستمر ،داستان ها ونکات  کوتاه و آموزنده شما ممنون

الهی داغ محبتت را بر دل هر که نهادی 

خرمن وجودش را به باد نیستی در دادی 

چهارشنبه 3 دی 1393  2:08 AM
تشکرات از این پست
ria1365 omiddeymi1368
zahra7720
zahra7720
کاربر نقره ای
تعداد پست ها : 642

همچنین از دوستان دیگه که تا اینجا ی کار با مطالب دستنویس ،مفید و آموزنده،داستانهای زیبا وتصاویر واشعار گرمابخش مبحث بودن ممنون.

جناب jaberian                                  

جناب karbalanajaf

جناب namebaran

جناب smart_boy

جناب komail1012531

جنابliasma

جناب nargesi

جناب aliekrami

جنابahmadfarm 
جناب nargesza

جناب sajjadez

جناب zare58 (تصاویرزیبا)