0

محل ارسال احادیث طرح "هر کاربر در هر روز یک حدیث"

moradi92
moradi92
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3481

حدیث شماره 86

اهل‌بیت؛ معلّمان ملائکه

از امام حسین (ع) پرسیده شد: "قبل از اینکه خداوند عزّوجل آدم (ع) را خلق کند، شما چه چیزی بودید؟" فرمودند: 

"كُنّا اَشْبَاحَ نُورٍ نَدُورُ حَوْلَ عَرْشِ الرّحْمنِ فَنُعَلّمُ لِلْمَلاَئِكَةِ التّسْبِيحَ وَ التّهْلِيلَ وَ التّحْمِيدَ"

"ما شبح‌‏هايى از نور بوديم كه بر گرد عرش خدا مى‏‌چرخيديم و به ملائكه درس تسبيح و توحيد و ستايش خدا را مى‏‌آموختيم."

(بحارالأنوار، ج 57، ص 311، ح 1)

چهارشنبه 17 دی 1393  10:51 PM
تشکرات از این پست
taha25 ria1365 ali_kamali
rtcivil
rtcivil
کاربر نقره ای
تعداد پست ها : 645

حدیث شماره 87

دوری از هوس

امام حسین (ع):

"اتقّوا هذه الاهواء التى جماعها الضّلالۀ و میعادها الناّر."

"از هوس هایى که همه در ضلالت آدمى جمع مى شوند و همه با آتش پیمان دارند و وعده گذاشته اند، بر حذر باشید."

( موسوعه ص 771)

شاید این جمعه بیاید، شاید

پنج شنبه 18 دی 1393  1:12 PM
تشکرات از این پست
taha25 ali_kamali
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 5535

حدیث شماره 88

تلاوت قرآن در نماز

امام حسین (ع ) :

" من قرأ ایة من کتاب الله ، عز و جل ، فی صلاته قائما یکتب له بکل حرف مائة حسنة."

" کسی که آیه ای از قرآن را ایستاده در نماز خود بخواند، به هر حرفی  صدحسنه برای او نوشته می شود."

( الکافی ، ج 2، ص 447 )

پنج شنبه 18 دی 1393  1:45 PM
تشکرات از این پست
taha25 ali_kamali
rtcivil
rtcivil
کاربر نقره ای

حدیث شماره 89

شیرینی و تلخی دنیا

امام حسین (ع):

"و اعلموا أن الدنّیا حلوها و مرهّا حُلمٌُ و الانتباه فى الآخرة."

"آگاه باشید! که شیرینى و تلخى دنیا رؤیاست. بیدارى در آخرت اتفاق مى افتد."

( موسوعه ص 398)

جمعه 19 دی 1393  2:40 PM
تشکرات از این پست
taha25 ali_kamali
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1

حدیث شماره 90

سفارش امام به عبداللله بن حر جعفی در مسیر کربلا

امام حسین (ع) :

" و اني انصحك كما نصحتني ان استطعت ان لاتسمع صراخنا ولا تشهد وقعتنا فافعل فوالله لايسمع واعيتنا احد و لا ينصرنا الا اكبه الله في نار جهنم."

"همان گونه كه به من پند دادى و برايم خيرخواهى كردى، به تو سفارش مى‏كنم: اگر مى‏توانى جايى بروى تا فرياد [دادخواهى و يارى] ما را نشنوى و حوادثى را كه برايمان پيش خواهد آمد نبينى، اين كار را بكن. سوگند به خدا! اگر كسى فرياد يارى ما را بشنود، اما كمكمان نكند، خدا او را در آتش جهنم خواهد افكند!."

( مقتل الحسين، عبدالرزاق مقرم، ص‏156، چ قم.)

جمعه 19 دی 1393  9:51 PM
تشکرات از این پست
taha25 ali_kamali
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1

حدیث شماره 91

یاری نکردن امام برابر است با صورت رفتن در آتش جهنم.

امام حسین (ع) :

" انطلقا فلا تسمعا لي واعية و لا تريا لي سوادا فانه من سمع واعيتنا او ترى سوادنا فلم يجبنا او يغثنا كان حقا على الله عزوجل ان يكبه على منخريه به في النار."

" از اينجا دور شويد; تا فرياد كمك خواهى‏ مان را نشنويد و ما را نبينيد، زيرا آن‏كه نداى يارى طلبيدن ما را بشنود يا ما را ببيند، اما لبيك نگويد و ياريمان نكند، سزاوار است‏ خداى عزوجل او را به صورت درون آتش جهنم افكند!"

" مقتل الحسين، عبدالرزاق مقرم، ص‏156، چ قم."

شنبه 20 دی 1393  3:12 PM
تشکرات از این پست
ali_kamali
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1

حدیث شماره 92

خطبه امام در مسیر کربلا در بین یاران حر بن ریاحی

امام حسین (ع):

" ايها الناس، ان رسول الله قال: من رآى سلطانا جائرا مستحلا لحرام الله ناكثا عهده مخالفا لسنة رسول الله يعمل في عباد الله بالاثم و العدوان فلم يغير عليه بفعل و لا قول كان حقا على الله ان يدخله مدخله الا و ان هؤلاء قد لزموا طاعة الشيطان و تركوا طاعة الرحمن و اظهروا الفساد و عطلوا الحدود و استاثروا بالفي‏ء و احلوا حرام الله و حرموا حلاله و انا احق ممن غير...."

" اى مردم! رسول خدا فرمود: كسى كه ببيند حاكم ستمگرى، حرام خدا را حلال مى‏شمارد و پيمان خدا را مى‏ شكند و با سنت رسول خدا مخالفت مى‏ ورزد و ميان بندگان خدا به فساد و ستمكارى عمل مى‏كند، اما وى با عمل يا سخن بر ضد حاكم قيام نكند، سزاوار است‏ خدا او را با آن حاكم محشور كند. آگاه باشيد بنى‏ اميه به اطاعت‏ شيطان گردن نهادند و اطاعت ‏خداى رحمان را رها كردند و فساد را آشكار نمودند و حدود الهى را ترك كردند و بيت المال را غارت نمودند و حرام خدا را حلال و حلالش را حرام شمردند. و من به خلافت از كسانى كه [دين خدا را] تغيير دادند سزاوارترم."

(مقتل الحسين، عبدالرزاق مقرم، ص‏156، چ قم )

یک شنبه 21 دی 1393  11:07 PM
تشکرات از این پست
taha25 ali_kamali
rtcivil
rtcivil
کاربر نقره ای

حدیث شماره 93

شرافت در چیست؟

امام حسین (ع) :

"لایکمل العقل الاّ باتباع الحق"

" شرافت نه در نعمت ها و امکانات و نه در بازدهى و تلاش ها که در اطاعت خدا و تقواى اوست."

(موسوعه ص 742 بنقل از اعلام الدین.)

چهارشنبه 24 دی 1393  5:39 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 taha25 ali_kamali
rtcivil
rtcivil
کاربر نقره ای

حدیث شماره 94

پسندم آنچه را جانان پسندد!

قيل للحسين عليه السلام انّ اباذر يقول:

" الفقر أحبّ الىّ من الغنى و السقم أحبّ الىّ من الصحة. 

فقال عليه السلام: رحم اللَّه تعالى اباذر، أمّا أَنا فاقول من اتّكل على حسن اختيار اللَّه تعالى له لَم يَتَمَنَّ غير ما اختاره اللَّه عزّوجل له."

به حضرت ابا عبداللَّه عليه السلام گفته شد كه ابوذر مى‏ گويد: فقر و تهيدستى براى من محبوب‏تر از بى ‏نيازى است و مريضى و بيمارى برايم محبوب‏تر از تندرستى است.

حضرت فرمود: خداوند اباذر را رحمت كند، امّا من مى‏ گويم، هر كس بر زيبايى و خوبىِ انتخابِ خدا براى او تكيه كرد، جز آنچه كه خداى عزوجل براى او، انتخاب نموده تمنايى نخواهد داشت و چيز ديگرى نخواهد خواست.(موسوعه، ص 747 بنقل از احقاق الحق 11/ 591)

پنج شنبه 25 دی 1393  11:23 AM
تشکرات از این پست
shirdel2 taha25 ali_kamali
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1

حدیث شماره 95

هشت اثر پر برکت مسجد رفتن

امام حسین(علیه السلام) از رسول خدا(صلی الله علیه و آله) نقل کردند که:

"مَن أدمَنَ إلى المَسجِدِ أصابَ الخِصالَ الثَّمانِیَةَ: آیَةً مُحكَمَةً، أو فَریضَةً مُستَعمَلَةً، أو سُنَّةً قائمةً، أو عِلما مُستَطرَفا، أو أخا مُستَفادا، أو كَلِمَةً تَدُلُّهُ على هُدىً أو تَرُدُّهُ عن رَدىً، و تَركَ الذَّنبِ خَشیَةً أو حَیاءً."

"هر كس پیوسته به مسجد رود، به هشت چیز دست یابد: آیتى محكم، یا فریضه‌اى عمل شده، یا سنّتى جارى [از معصومان، یا دانشى تازه، یا برادرى كه به دست آورده، یا سخنى كه او را هدایت كند، یا از هلاكت برهاندش و ترک گناه یا از سر ترس یا شرم و حیا."

( بحارالانوار77/3/84 )

پنج شنبه 25 دی 1393  2:49 PM
تشکرات از این پست
taha25 ali_kamali
rtcivil
rtcivil
کاربر نقره ای

حدیث شماره 96

عذاب های قیامت

امام حسین (ع) :

"أوصیکم بتقوى اللهّ و أحُذرِّکم أیاّمه و أرفع لکم أعلامه، فکانّ المخَُوف قد أفدِ بمهوُلِ وروده و نکیر حلوله و بشَِعِ مذاقه، فاعتلق مهجکم و حال بین العمل و بینکم."

"شما را به اطاعت خدا سفارش مى کنم و از روزهاى تسلط و عذاب و محاسبه و مجازات، بر حذر مى دارم و پرچم ها و علامت هاى او را پیش چشم شما بالا مى برم که راه را گم نکنید. گویا این جدایىِ ترسناك، باشتاب نزدیک شده، همراه باترس هاى لحظه ورود و ناخواسته هاى حضورش، همراه با تلخى و سختى جامش، پس خو نهاى روان شما را، بسته و روح شما را گرفته و جلوگیر شما از کارها و برنامه هاى شما گردیده."

(تحف العقول، ص 239)

جمعه 26 دی 1393  12:05 PM
تشکرات از این پست
taha25 shirdel2 ali_kamali
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1

حدیث شماره 97

مجازات شدن و پاداش گرفتن

امام حسین (ع):

"  إ عْمَلْ عَمَلَ رَجُلٍ يَعْلَمُ اءنّه ماءخُوذٌ بِالْاءجْرامِ، مُجْزىٍ بِالْإ حْسانِ "
"  كارها و اءمور خود را همانند كسى تنظيم كن و انجام ده كه مى داند و مطمئن است كه در صورت خلاف تحت تعقيب قرار مى گيرد و مجازات خواهد شد.و در صورتى كه كارهايش صحيح باشد پاداش خواهد گرفت ."

( بحارالا نوار: ج 2، ص 130، ح 15 و ج 75، ص 127، ح 10)

جمعه 26 دی 1393  10:45 PM
تشکرات از این پست
ali_kamali taha25
rtcivil
rtcivil
کاربر نقره ای

حدیث شماره 98

سختی های مرگ

امام حسین (ع) :

"فبادروا بصحّۀ الاجسام فى مدةَّ الاعمار، کانکم ببغتاتِ طوارقه، فتنقلکم من ظهر الارض الى بطنها و من علوها الى سُفلْهِا و من انسِْها الى وحشتها و من روحها و ضوئها الى ظلمتها و من سعتها الى ضیقها، حیث لایزار حمیم و لایعاد سقیم و لایجاب صریخ."

"پس شتاب کنید با اندام هاى سالم در مدت عمر و فرصت اقدام. گویا کوبیدن هاى ناگهان مرگ، شما را گرفتار ساخته است. این مرگ شما را منتقل مى کند از روى زمین به نهانخانه خاك و از فراز قدرت به حضیض ذلت و از أنس ها به وحشت ها و از راحتى و روشنى به ظلمت و تاریکى و از وسعت ها به تنگناها؛ آنجا که دوستى، دیدار نمى شود و مریضى، عیادت نمى بیند و داد خواه و گرفتارى، جوابى نمى شنود."

(تحف العقول، ص 239)

شنبه 27 دی 1393  10:41 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali shirdel2 taha25
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1

حدیث شماره 99

افراد جامعه

امام حسین (ع):

" النّاسُ عَبيدُالدُّنْيا، وَالدّينُ لَعِبٌ عَلى اءلْسِنَتِهِمْ، يَحُوطُونَهُ ما دارَتْ بِهِ مَعائِشَهُمْ، فَإ ذا مُحِصُّوا بِالْبَلاء قَلَّ الدَّيّانُونَ "
" افراد جامعه بنده و تابع دنيا هستند و مذهب ، بازيچه زبانشان گرديده است و براى إ مرار معاش خود، دين را محور قرار داده اند - و سنگ اسلام را به سينه مى زنند،پس اگر بلائى همانند خطر ، مقام و رياست ، جان ، مال ، فرزند و موقعيّت ، ...  انسان را تهديد كند، خواهى ديد كه دين داران واقعى كمياب خواهند شد."

(محجّة البيضاء: ج 4، ص 228، بحارالا نوار: ج 75، ص 116، ح 2. )

شنبه 27 دی 1393  4:17 PM
تشکرات از این پست
taha25
rtcivil
rtcivil
کاربر نقره ای

حدیث شماره 100

یاد مرگ

امام حسین (ع) :

"
 عباداللهّ! فلو کان ذلک قصر مرماکم و مدى مظعنکم کان حَسْبُ العامل شغلْاً یستفرغ علیه احزانه و یذهلَهُ عن دنیاه و یکثر نصَبهَُ
لطلب الخلاص منه، فکیف و هو بعد ذلک مرُتْهَنٌِ باکتسابه مسُتوَقفٌِ على حسابه لاوزیر له یمنعه و لاظهیر عنه یدفعه
« 
و یومئذ لاینَفْعَُ 
نفَسْا ایمانهُا لمَْ تکَنُْ امنَتَْ منِْ قبَلُْ او کسََبتْ فى ایمانهِا خَیرْا قلُِ انتْظَِروُا اناَّ منُتْظَِروُنَ»
"

"
اى بندگان خدا! اگر همین دنیا نهایت و غایت پرتاب شما بود و آخر سفر شما بود. اگر همین دنیا بود و دست مرگ؛ براى دل 
مشغولى کسى که مى خواهد کارى بکند همین کافى بود که اندوه ها را بر او بریزد و او را از دنیا به عمل وا دارد و رنج او را براى خلاصى 
از مرگ زیاد سازد. پس چه خواهد کرد و چگونه خواهد بود، کسى که پس از مرگ و جدایى در گرو کارهاى خویش است و در مواقف 
قیامت به حساب و بازرسى نگه داشته مى شود. نه کمکى براى اوست که جلوگیرش باشد و نه پشتیبانى که از او دفاع نماید و نه 
فرصتى که خودش اقدامى بنماید و تدارکى ببیند که در آن روز ایمان کسى که از پیش ایمان نیاورده و یا در ایمانش کار خوبى انجام 
نداده، براى او کار سازى و سودى ندارد؛ منتظر باشید ما نیز انتظار مى کشیم: انتظروا اناّ منتظرون.
"

(تحف العقول، ص 239)

یک شنبه 28 دی 1393  11:43 AM
تشکرات از این پست
taha25
دسترسی سریع به انجمن ها