نکات ایمنی برای کاربران رایانه
نکات ایمنی برای کاربران رایانه :
يك متخصص چشم با بيان اين كه اكثر كاربران رایانه كه به مدت طولاني با رایانه كار ميكنند، دچار يك سري علائم و ناراحتيهاي چشمي ميشوند كه به سندرم G.V.S موسوم است، افزود : در ايجاد اين ناراحتيها ميزان ديد چشم، ميزان كاري كه چشم بايد انجام دهد، روشنايي محيط و حالات رواني و فيزيولوژيكي شخص دخالت دارد. حدود 50 تا 90 درصد كاربران رایانه از خستگي چشم شاكي هستند، يكي از دلايل مهمي كه منجر به ايجاد اين ناراحتيهاي چشمي ميشود، استفاده بيش از حد نرمال از چشم است. از علائم G.V.S می توان به ايجاد درد ، سوزش ، خارش ، ریزش اشک ، ديدن لكهاي در جلوي چشم ، عدم تمركز چشم و ايجاد خستگيهاي چشمي اشاره کرد که براي پيشگيري و يا اصلاح اين مشكلات ، يك سري تسهيلاتي بايد انجام شود.
1. يكي از مسائلي كه ميتواند باعث بهبود اين علائم شود، نحوه قرارگيري صفحه رایانه است، به نحوي كه لبهي بالاي صفحه مانيتور با چشمهاي كاربر كامپيوتر در يك سطح افق قرار گيرد؛ يعني فرد براي ديدن وسط صفحه مانيتور، 30 درجه چشم خود را به پايين متمايل كند.
2. به حفظ فاصله مناسب افراد با صفحه مانيتور باید توجه کرد که بهترين فاصله از صفحه كامپيوتر50 سانتيمتر است و در افرادي كه داراي عيوب انكساري هستند و يا افراد بالاي 40 سال كه اكثراً مبتلا به پيرچشمي ميباشند، ابتدا بايد اين عيوب را برطرف كرد.
3. مناسب بودن نور محيط در مقايسه با صفحه رایانه که بايد صفحه رایانه در جايي دور از پنجره يا نورهاي خيره كننده باشد؛ زيرا تشعشعات آن ميتواند باعث خستگي چشم شود.
4. تصويرهاي لرزان كه در صورت قرارگيري رایانه يا كاربر رایانه در جايي كه لرزش وجود دارد، ميتواند باعث ايجاد ناراحتيهاي چشمي شود. لرزشهايي كه بيش از 15 تا 20 بار در ثانيه در صفحه رایانه يا افراد ايجاد شود، باعث اختلال ديد شده و بايد از بين بروند.
5. كاربران رایانه بايد در هر 45 دقيقه استفاده مداوم از سيستم ، 15 دقيقه به چشم خود استراحت دهند. همچنين افرادي كه بيشتر از شش ساعت مداوم با رایانه كار ميكنند، دچار عفونتهاي ريوي و كاهش قدرت سيستم دفاعي شده و بايد روزانه دو ليوان شير بنوشند.
6. در خصوص تشعشعات مضري كه از صفحه رایانه ساطع ميشوند باید گفت بهتر است افرادي كه به صورت طولاني از رایانه استفاده ميكنند از صفحه مانيتور تخت و يا LCD استفاده كنند. زيرا اين تعشعشات باعث گرم شدن عصب بينايي و شنوايي ميشود كه اين امواج راديويي و الكتريكي منجر به كاهش حساسيت اين افراد ميشود. چون در سطح صفحات مانيتور LCD يك مايع كريستاليزه وجود دارد، اين امواج قبل از اين كه به چشم برسند، با اين مايع برخورد كرده و از بين ميروند.
7. در رابطه با قرار دادن فيلترهاي مخصوص روي صفحه رایانه باید اشاره کرد که اين فيلترها تنها موجب ايجاد كنتراست ميشود و جلوي تشعشعات را نميگيرد.
8. در رابطه با ايجاد عيوب انكساري در اثر كار مداوم با رایانه می توان گفت که كار زياد با رایانه موجب ايجاد عيوب انكساري در افراد نميشود.