0

بررسی کارایی کنترلر NEC در شکل‌های مختلف نسل سوم USB برای همه یکسان نیست

 
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

بررسی کارایی کنترلر NEC در شکل‌های مختلف نسل سوم USB برای همه یکسان نیست


بررسی کارایی کنترلر NEC در شکل‌های مختلف نسل سوم USB برای همه یکسان نیست


بررسی کارایی کنترلر NEC در شکل‌های مختلف

بررسی کارایی کنترلر NEC در شکل‌های مختلف نسل سوم USB برای همه یکسان نیست  - Bitrin.comنسل سوم USB برای همه یکسان نیست

USB3.0 یکی از فناوری‌های جدیدی است که با سرعت نسبتا پایینی در حال رشد و فراگیر شدن است. تمام مادربوردهایی که دارای این فناوری هستند، از کنترلر NEC PD720200 استفاده می‌کنند. این کنترلر، تنها راه‌حل معرفی شده برای USB3.0 تا به امروز است. با وجود کنترلر یکسان در مادربوردهای پشتیبانی از USB3.0 انتظار می‌رود کارایی درگاه‌های USB3.0 در این مادربوردها یکسان و یا بسیار نزدیک به هم باشد ولی در ادامه خواهید دید که اختلاف‌های قابل توجهی وجود دارد.

 

پشتیبانی تراشههای مادربورد از USB3.0

مزایای USB3.0 بر هیچ کس پوشیده نیست. سرعت این درگاه می‌تواند تا ۱۰ برابر USB2.0 باشد. به علاوه با نسخه‌های قبلی USB نیز سازگاری دارد. با این وجود به نظر می‌رسد فراگیر شدن USB3.0 به زمان بیشتری نیاز داشته باشد.

یکی از دلایل سرعت رشد بسیار پایین این تکنولوژی،‌ عدم به کارگیری آن در چیپ‌ست‌هایی است که در آینده روی مادربوردها به کار گرفته خواهند شد. اینتل اعلام کرده که تا سال ۲۰۱۰ قصد ورود USB3.0 به چیپ‌ست‌های خود را ندارد.

تی تراشه P67 که به زودی جایگزین P55 خواهد شد نیز به ۱۴ پورت USB2.0  محدود می‌شود. این تراشه برای پردازنده‌های جدید سندی بریج با سوکت LGA 1155 یا سوکت H2 درنظر گرفته شده است. اینتل دلیل این تاخیر را نیاز به زمان بیشتر برای اصلاح و اعمال تغییرات فراوان روی ساختار تراشه‌ها می‌داند.‌ سوییچ اینتل USB1.1 به USB2.0 نیز با سرعت بسیار پایینی انجام شد و تا سال ۲۰۰۲ و معرفی پل جنوبی ICH4 طول کشید.

از طرف دیگر، AMD نیز وضعیت مشابهی داشته و پل جنوبی‌های جدیدی که قرار است تا ماه‌های آینده از سوی این شرکت معرفی شوند نیز فاقد USB3.0 خواهند بود.

کنترلرهای جدید در راه است

به غیر از NEC، چندین شرکت دیگر مثل اسوس، TI و VIA نیز در حال کار روی طراحی و توسعه کنترلرهای USB3.0 هستند. قرار است محصولات این شرکت تا پیش از پایان سال جاری میلادی وارد بازار شوند و می‌توان امیدوار بود با این تنوع، قیمت و هزینه‌ها در این قسمت کاهش قابل ملاحظه‌ای یابد. در حال حاضر NEC تنها تامین‌کننده کنترلرهای USB3.0 بوده و بی‌رقیب بودن این شرکت باعث شده تا قیمت‌های کنترلر را بالا نگه دارد. نتیجه این اتفاق، عدم به کارگیری کنترلر USB3.0  در مادربوردهای ارزان‌قیمت است.

انتخابهای موجود برای USB3.0

در حال حاضر برای مجهز کردن کامپیوتر خود به فناوری USB3.0 دو راه بیشتر ندارید. یا خرید مادربوردی که به کنترلر USB3.0 با دو درگاه مجهز است یا خریــد کارت توسعـــه‌ای که کــنترلــــر NEC PD720200 را روی خود دارد.

برای لپ‌تاپ‌ها نیز محصولات Express Card بر پایه همین کنترلر NEC وجود دارد. البته هم‌اکنون لپ‌تاپ‌هایی از برخی برندها مثل اسوس وجود دارد که به کنترلر NEC مجهز هستند.

باید توجه داشت که کنترلر NEC برای عملکرد سریــع و کامل خود، روی مشخصات رابط PCI Express 2.0 تعریف شده است. بنابراین اگر کارت یا کنترلر USB3.0 به مسیرهای PCIe 1.1 متصل شود، سرعت آن به حداکثر ۲۵۰ مگابایت برثانیه محدود خواهد شد.

این محدودیت سرعت برای مجموع انتقال‌ها در جهت رفت و برگشت (Upstream-Downstream) بوده و روی تمامی سیستم‌های PCI Express قدیمی و همچنین پلتفرم‌های اینتل که اتصال به رابط PCIe از طریق پل جنوبی انجام می‌گیرد،‌ اعمال می‌شود.

مقایسه

در آزمایش‌های انجام شده از مادربوردهای P55 و همچنین مادربورد Crosshair IV Formula با تراشه AMD 890FX/SB850 استفاده شده است. چیپ‌ست ۸۹۰FX به طور کامل از PCI2.0 بهره می‌گیرد در حالی که در تراشه P55، تنها مسیرهای گرافیکی(۱۶مسیر) از PCI2.0 سود می‌جوید و سایر مســیرها از نوع PCIe 1.1 هستند. تفاوت کارایی کنترلر USB3.0 مجتمع روی مادربوردهای UD6 ،UD7 نیز به همین دلیل است.

در UD7 با به کارگیری تراشه PLX و تخصیص مسیرهای PCI بیشتر به تراشه NEC، سرعت درگاه USB3.0 آن نیز تا حد قابل توجهی بالاتر است. پدیده مشابهی نیز هنگام استفاده از کارت‌های توسعه USB3.0 روی شکاف‌های PCIe2.0 و PCIe1.1 مشاهده می‌شود.

در کل سیستم‌های قدیمی PCIe و همچنین مادربوردهای P55 که مسیرهای PCIe 2.0 آنها به کارت گرافیکی محدود می‌شود. کارایی کنترلر NEC را تا حد قابل توجهی محدود می‌کند.

تراشه‌های مشابهی مثل H55 و H57 نیز از این مشکل رنج می‌برند.

کارت توسعه WD که در نمودارها دیده می‌شود،‌ همراه هارددیسک خارجی My Book 3.0 عرضه شده که از رابط USB3.0 بهره می‌برد. این کارت در کنار کارت توسعه گیگابایت، از کنترلر NEC بهره برده و کارایی فوق‌العاده قابل قبـولی روی شکــاف‌های PCIe 2.0 دارند.

اگر قصد خرید یک مادربورد با کنترلر USB3.0 را دارید، بهتر است به شکل اتصال این کنترلر به مادربورد توجه کنید، چراکه تاثیر قابل ملاحظه‌ای روی کارایی درگاه USB3.0 خواهد داشت.

بررسی کارایی کنترلر NEC در شکل‌های مختلف نسل سوم USB برای همه یکسان نیست  - Bitrin.com
USB3 controller
VIEW SLIDE SHOW DOWNLOAD ALL
بررسی کارایی کنترلر NEC در شکل‌های مختلف نسل سوم USB برای همه یکسان نیست  - Bitrin.com بررسی کارایی کنترلر NEC در شکل‌های مختلف نسل سوم USB برای همه یکسان نیست  - Bitrin.com بررسی کارایی کنترلر NEC در شکل‌های مختلف نسل سوم USB برای همه یکسان نیست  - Bitrin.com بررسی کارایی کنترلر NEC در شکل‌های مختلف نسل سوم USB برای همه یکسان نیست  - Bitrin.com


 


ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

دوشنبه 24 آذر 1393  10:28 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها