شور و اشتیاق، برای نوشیدن قهوه انگیزهای برای ساخته شدن نخستین وبکم دنیا شد! در اواخر سال ۱۹۹۱، ۱۵ پژوهشگر در آزمایشگاه کامپیوتر دانشگاه کمبریج در انگلستان مشغول کار بودند. آنها فقط یک قوری قهوه داشتند که در یکی از اتاقها بود، گنجایش قهوهساز آنقدر نبود که در هر نوبت، بتواند فنجانهای همه آنها را پر کند و به علاوه آنها حال و حوصله نداشتند که برای مطلع شدن از وضعیت قوری دو سه طبقه بالا و پایین بروند و دستخالی برگردند.
اینجا بود که احتیاج مثل خیلی مواقع مادر اختراع شد! آنها تصمیم گرفتند که تصویر زندهای از قوری قهوه را روی یک شبکه لوکال ببرند. آنها برای این کار از دوربینی استفاده کردند که تصویر سیاه سفید با ابعاد ۱۲۸ در ۱۲۸ پیکسل را به کارت ویدئوی یک کامپیوتر Acorn Archimedes میفرستاد.
آنها از پروتکل X Window System استفاده کردند و یکی از اعضا نرمافزار کلاینت و دیگری هم نرمافزار مربوط به سرور را نوشت. در سال ۱۹۹۱، هنوز ۲ سال تا زمانی که مرورگرهای وب، قادر به نمایش تصویر باشند، فاصله وجود داشت.
حالا دیگر محققانی که از قوری قهوه فاصله زیاد داشتند و نمیتوانستند با استشمام بوی قهوه، متوجه دم آمدن قهوه شوند، میتوانستند با نگاهی به گوشه مانیتورشان، تصاویر زندهای از آن را در ابعاد یک آیکون ببینند و به موقع به اتاق قهوهخوری هجوم ببرند!
این دوربین پخش زنده که همان نخستین وبکم دنیا باشد در نوامبر سال ۱۹۹۳، به اینترنت متصل شد و از آن موقع همه کاربران اینترنت قادر به دیدن تصاویر ارسالی توسط آن شدند. از این زمان، این وبکم یکی از نقاط عطف وب، در روزهای نخستین پیدایش شد. این سایت، مبدل به یکی از سایتهای محبوب وب در نخستین سالهای پیداش آن شد و میلیونها نفر از آن بازدید میکردند. نشریات و رسانههایی مانند واشنگشتن پست، تایمز و بیبیسی هم به این پدیده علاقهمند شدند و خبر آن را بازتاب دادند.
پخش زنده این وبکم تا ۲۲ آگوست سال ۲۰۰۱، ادامه داشت. در این زمان قوری قهوه در سایت eBay در معرض فروش گذاشته شد و اشپیگل آنلاین موفق شد آن را به قیمت ۳۳۵۰ پوند، بخرد!
آخرین تصویر وبکم که خاموش شدن سرور را نشان میدهد
با رفتن به اینجا میتوانید تصاویری از این وبکم را ببنید.