مواد لازم:
آرد سفید ........................................ سه و نیم الی ۴ پیمانه
آب ولرم ........................................... سه چهارم پیمانه
خمیر مایه فوری ................................ سه چهارم ق غ
نمک ............................................... سه چهارم ق غ
عسل .............................................. یک چهارم پیمانه
کره آب شده ...................................... سه چهارم پیمانه
تخم مرغ درشت ................................. ۴ عدد
پودر دارچین ........................................ ٢ ق غ
شکر .................................................. نصف پیمانه
طرز تهیه:
آب، خمیر مایه، نمک، کره آب شده، تخم مرغ ها و عسل رو بریزید تو یه کاسه بزرگ و با همزن دستی خوب بزنید تا همه مواد با هم ترکیب بشن. (یه کوچولو از زرده تخم مرغ رو نگه دارید برای رومال کردن نون)
آرد رو به تدریج الک کنید تو مایه و اول با قاشق یا کاردک مخلوط کنید و بعد با دست شروع کنید به ورز دادن تا خمیرتون یه دست بشه. البته این خمیر کلاً به خاطر تخم مرغ و عسل یه مقدار چسبنده هست. انتظار نداشته باشید که اصلاً به دست نچسبه ولی خیلی هم نباید چسبنده باشه.
روی خمیر رو بپوشونید و بذارید تو دمای اتاق استراحت کنه. حدود ٢ ساعت طول می کشه تا ور بیاد و حجمش ٢ برابر بشه.
وقتی خمیر ور اومد اون رو برای نیم ساعت بذارید تو یخچال تا کمی سرد بشه و چسبندگیش کمتر بشه و راحت تر بشه باهاش کار کرد.
سطح کار رو آردپاشی کنید.
خمیر رو به شکل مستطیل و ضخامت ٣ میلیمتر باز کنید. پهنای این مستطیل باید به اندازه درازای قالبتون باشه.
شکر و دارچین رو تو کاسه ای با هم ترکیب کنید و بپاشید روی خمیر.
حالا از یه طرف (پهنای خمیر) شروع کنید به رول کردن خمیر.
به وسطای راه که رسیدید از اون یکی پهنا شروع کنید به رول کردن به طوری که این دو تا وسط خمیر به هم برسن.
وسط خمیر رو به هم بچسبونید و از همون سمت بذارید تو قالب. به طوری که درز محل رول کردن بیفته زیر. (قالب رو باید حتماً چرب کرده باشید)
روی خمیر رو بپوشونید و دوباره بهش استراحت بدید..... این بار حدود ١ ساعت و ۴۵ دقیقه.
اون زرده تخم مرغ رو که گفته بودم نگه دارین... اونو با یه دو ق غ آب سرد مخلوط کنید و با برس بمالید روی خمیر و یه کمی هم شکر بپاشید روش.
فر رو با حرارت ١٧۵ درجه گرم کنید و قالب رو بذارید تو فر. حدود ۴۵ الی ۵٠ دقیقه باید تو فر بمونه تا کاملاً پف کنه و بپزه.
وقتی قالب رو از تو فر درآوردین بذارید ۵ دقیقه نون تو قالب بمونه و بعد درش بیارید و بذارید روی توری تا کاملاً خنک بشه.
وقتی کاملاً نونتون خنک شد با یه چاقوی تیز به ورقه های با ضخامت ١ سانت ببرید.
این نون با کره و همچنین پنیر خامه ای بسیار خوشمزه میشه.
همین طور می تونید با این نون، یه صبحانه بسیار خوشمزه درست کنید به اسم نان تست فرانسوی. به این ترتیب که نون ها که آماده شدن، ۴-۵ تا تخم مرغ رو با یه لیوان شیر، ١ ق چ دارچین، کمی وانیل و یک چهارم لیوان شکر قهوه ای خوب مخلوط کنید و نون ها رو بذارید تو یه ظرف لبه دار و مایه تخم مرغ رو بریزید روی نون ها به طوری کاملاً به این مایه آغشته بشن. بعد اون ها توی ماهیتابه نچسب بذارید روی حرارت تا کاملاً بپزه و آبش کشیده بشه!
یه طرفش که برشته شد برگردونید اون ورش هم برشته شه.