مواد لازم:
شیر .......................................... سه چهارم پیمانه
شکر .......................................... یک سوم پیمانه
نمک .......................................... یک و یک دوم ق چ
کره نرم شده ............................... یک دوم پیمانه
پودر هل ...................................... یک ق چ
آب ولرم ....................................... نصف پیمانه
خمیر مایه ................................... ٢ و نصف ق چ
تخم مرغ ..................................... ١ عدد
آرد سفید .................................... چهار الی پنج پیمانه
شکر دونه درشت .......................... ١ ق غ
طرز تهیه:
شکر، نمک و کره رو تو کاسه بزرگی هم بزنید. شیر رو گرم کنید و کم کم به مخلوط اضافه کنید و همزمان هم بزنید. اونقدر این کار رو ادامه بدین تا کره کاملاً ذوب بشه و حرارت مایه بیاد پایین.
تو این مرحله هل و تخم مرغ رو اضافه کنید و خوب هم بزنید. (کمی از سفیده تخم مرغ رو نگه دارید برای رومال نون)
آب رو اضافه کنید. خمیر مایه رو با آرد مخلوط کنید و به کاسه اضافه کنید. هم بزنید تا یه دست بشه. احتمالاَ پس از 4 پیمانه آرد خمیرتون مث تصویر زیر خیلی چسبناک باشه...
پیمانه پنجم رو کم کم اضافه کنید و ورز بدید تا خمیر نرم بشه و تقریباَ به دست نچسبه. (کلاَ توی نونها تا جایی که می تونید کم آرد بریزید چون آرد زیاد باعث سنگین شدن نون میشه)
کاسه رو چرب کنید و خمیر رو بذارید توش. روی خمیر رو بپوشونید و بذارید حدود ١ ساعت (اگه نیاز بود، بیشتر!) استراحت کنه و حجمش دو برابر بشه.
پس از این مرحله، خمیر رو فشار بدین تا هواش بیاد بیرون. دوباره روش رو بپوشونید و بذارید ١٠ دقیقه دیگه استراحت کنه.
خمیر رو به ۴ قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت رو به شکل لوله با ضخامت یکسان در بیارید. (هر چی ضخامت لوله ها کمتر باشه نون بلندتر و باریک تری بهتون میده)
با این کار ما ٢ تا نون خواهیم داشت. چون هر نون با بافته شدن ٢ تا از این لوله ها درست میشه.
حالا به طرز بافتن توجه کنید.
اول از همه لوله ها رو به صورت ضربدری روی هم قرار بدید. (لوله دست راستی از رو میاد رو لوله دست چپی)
بعد مطابق تصاویر زیر بافتن رو تکمیل کنید.
همونطور که می بینید هر سری اولین رشته از سمت راست، باید از روی رشته بغلیش عبور کنه و بیاد سمت چپ این رشته قرار بگیره. بعد اولین رشته از سمت چپ، از زیر رشته بغلیش رد بشه و بیاد سمت راست این رشته قرار بگیره. این روال تا آخر ادامه پیدا می کنه.
با کمی تمرین و ممارست به مهارت لازم می رسید!
وقتی بافتتون تموم شد آخرش رو جمع کنید و فشار بدید تا باز نشه ...
... و بذاریدش روی سینی فر. (ترجیحاً توی سینی فر، کاغذ روغنی بندازید) روی نون ها رو بپوشونید و بذارید ۴۵ دقیقه استراحت کنن.
البته باید با فاصله کنار هم بذارید چون نونها پس از 45 دقیقه استراحت حسابی پف می کنن!
فر رو با حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم کنید. حالا اون یه ذره سفیده تخم مرغ که نگه داشته بودین رو با ١ ق غ آب مخلوط کنید و با چنگال خوب هم بزنید. سفیده رو با برس بمالید روی نون و کمی شکر دونه درشت بپاشید روش.
نون ها رو به مدت ۴٠ الی ۵٠ دقیقه تو فر بذارید تا کاملاً بپزه. البته یه ربع آخر، روی نون ها رو با فویل بپوشونید تا روش نسوزه. (به این ترتیب حدود نیم ساعت بدون پوشش و یه ربع با پوشش فویل تو فر خواهند بود)
ناگفته نمونه که حرارت فرها با هم فرق می کنه. مثلاَ نونای من توی 25 دقیقه قشنگ طلایی شده بودن و حدود 10 دقیقه هم با فویل گذاشتم موند. در نتیجه کلاَ 35 دقیقه شد!
وقتی از تو فر آوردین بیرون، برای مدت کوتاهی روشون رو بپوشونید تا خشک نشه. بعد با یه چاقوی تیز ببرید و با کره و عسل یا کره و مربا یا پنیر خامه ای یا هر چیزی که دوس داشتین میل کنید!
خیلی خوشمزه و خوش بافته. البته این هم مث نونای دیگه تازه ش یه چیز دیگه س! اونقدر نرم و لطیفه که حد نداره. ولی وقتی می مونه یه مقدار سنگین میشه. وقتی گرم بود فشارش که میدادم بالا و پایین نون به راحتی می رسید به هم! یعنی اینقدر پفکی و نرم بود! میخواستم عکس بگیرم ولی همون موقع شارژ دوربینم تموم شد!!
با این مقدار هلی که توی دستور اومده نون خیلی بوی هل نمیده. شما می تونید برای عطر بیشتر از یه مقدار دیگه هل استفاده کنید. برای شیرینی بیشترش هم یه کم شکر روش رو بیشتر کنید.
بعضی ها توی این نون کشمش هم می ریزن که ترکیب بسیار خوشمزه ای ایجاد می کنه. برای این کار باید همون موقع که خمیر رو درست کردید حدود یک سوم لیوان کشمش هم بریزید.