مواد لازم:
آرد سفید .............................. 250 گرم
شکر .................................... نصف ق غ
خمیر مایه فوری ..................... سه چهارم ق غ
نمک .................................... یک چهارم ق چ
روغن زیتون ............................ 2 ق غ
آب ولرم ................................. 150 میلی لیتر (ممکنه بر اساس نوع آرد، مقدار آب یه کم بالا و پایین بشه)
توجه:با این مقدار مواد 2 عدد نون به دست میاد که البته من با 4 برابر رسیپی کار کردم و کلاَ 8 تا نون درست کردم! با دیدن عکس ها گمراه نشید چون مثلاَ یه جا گفتم خمیر رو به دو قسمت تقسیم کنید و بعد تو عکس 8 تا چونه خمیر هست!! از اول می خواستم همون مقداری که باهاش کار کردم رو بنویسم ولی دیدم چون زیاده ممکنه باعث ترس بشه و با خودتون بگید اووووووه این همه آرد و روغن و ...!!!!!! برای همین ترجیح دادم مقادیر اصلی رو بنویسم و بعد شفاف سازی کنم!
طرز تهیه:
آرد، شکر، خمیر مایه و نصف روغن زیتون رو با هم مخلوط کنید...
... بعد به تدریج آب و نمک رو اضافه کنید و خمیر رو ورز بدید.
باقیمانده روغن زیتون رو به خمیر اضافه کنید و حدود 10-15 دقیقه خوب خمیر رو ورز بدید.
خمیر رو توی کاسه چرب شده بذارید و با پلاستیک بپوشونید تا ور بیاد و حجمش دو برابر بشه.
مدت زمان استراحت بستگی به دمای آشپزخونه داره ولی معمولاَ یک ساعت تا یک ساعت و نیم کافیه که حجمش دو برابر بشه.
سطح کار رو کمی چرب کنید.
خمیر رو با احتیاط از توی کاسه بیرون بیارید و بدون این که ورز بدید، اون رو به 2 قسمت مساوی تقسیم کنید. (که البته من چون خمیرم 4 برابر بود به 8 قسمت تقسیم کردم)
هر قسمت رو توپ کنید و اون رو با دست به شکل نون باگت در بیارید. به این ترتیب که از وسط به سمت روبرو و عقب قل بدید و همزمان با یه دست دیگه کناره خمیر رو بکشید و قل بدید تا دراز بشه.
(البته کلاَ تعداد نون بستگی به خودتون داره. می تونید نون ها رو کوچیکتر و به تعداد بیشتری درست کنید یا بر عکس!)
نون ها رو توی سینی بچینید و روش رو با پلاستیک بپوشونید.
یه بار دیگه بذارید ور بیاد و حجمش دو برابر بشه.
فر رو با حرارت 210 درجه روشن کنید و وقتی گرم شد، نون ها رو توش بپزید. تقریباً 15 الی 20 دقیقه زمان لازم داره. (بسته به حجم نون و دمای فر)
بهتره برای صرفه جویی در زمان، همون موقع که نونها رو گذاشتید مرحله دوم استراحتشون رو سپری کنن سریع فر رو هم روشن کنید. چون هم گرم شدن فر و هم استراحت نون ها تقریباَ یه ربع طول می کشه.
وقتی در آوردید روی توری بذارید تا خنک بشه.
نکته:
(1) نون ها رو بیشتر از زمان گفته شده تو فر نذارید بمونه چون خشک و سفت میشه.
(2) بهتره برای ور اومدن خمیر، روی اون رو با پلاستیک بپوشونید چون پلاستیک باعث میشه رطوبت خمیر محفوظ بمونه و داخل نون هم سبک بشه.
(3) پس از ور اومدن، خمیر رو ورز ندید تا نرمی و لطافتش رو از دست نده.
به به .... تو این مرحله بوی نون تازه توی خونه می پیچه!!! و همون موقع دلتون میخواد خالی خالی بخورید!!
در مورد پانینی، تا اونجایی که من خوندم تو خود ایتالیا بهش میگن پانینو و جمعش میشه پانینی ولی از وقتی این مدل نون به کشورهای انگلیسی زبان راه پیدا کرده کلاً به این مدل نون، پانینی میگن و همین جوری هم به سایر نقاط دنیا گسترشش دادن!! حالا اگه اطلاعات دقیق تری از این که اسم درست این نون چی هست و ... خواستید به دست بیارید، به این لینک مراجعه کنید! برای ما خیلی اسمش مهم نیس، مهم اینه که یه نون فوق العاده خوشمزه و راحتیه که باهاش میشه یه ساندویچ بسیار لذیذ درست کرد!!
همونطور که می بینید توی این نونها به خوبی پخته و نرم شده!
می تونید توی نون ها رو با انواع گوشت قرمز و سفید، انواع پنیر، انواع سبزیجات و انواع سس پر کنید (این ساندویچ باید حتماَ پر ملاط باشه!!) و بعد توی دستگاه پرس کنید!