مواد لازم برای خمیر:
آرد سفید .................................... 400 گرم
شکر .......................................... 1 ق غ
نمک .......................................... 1 ق چ
خمیر مایه فوری ........................... 1 ق غ
آب ولرم ...................................... 260 میلی لیتر
روغن نباتی ................................ 2 ق غ
مواد لازم برای مرحله اول پخت:
آب ............................................ 2 لیتر
شکر .......................................... 1 ق غ
جوش شیرین .............................. 1 ق چ
مواد لازم برای رومال:
زرده تخم مرغ .............................. 1 عدد
شیر ........................................... 1 ق غ
پودر نسکافه ................................ نصف ق چ
آبجوش ....................................... 1 ق غ
کنجد ......................................... به میزان لازم
طرز تهیه:
آرد، شکر، نمک و روغن رو با هم مخلوط کنید. خمیر مایه رو اضافه کنید و آب رو هم کم کم بریزید و ورز بدید. حدود 10 دقیقه ورز دادن با دست کفایت می کنه. این خمیر به دست نمی چسبه و خمیریه که کار کردن باهاش راحته.
کاسه بزرگی رو کمی چرب کنید و خمیر رو بذارید توی کاسه و روش رو بپوشونید.
حدود 1-2 ساعت (بسته به دمای آشپزخونه) زمان بدید تا استراحت کنه و کاملاً ور بیاد.
یه ربع قبل از اینکه سراغ خمیر برید این کارها رو انجام بدید:
1) 2 لیتر آب رو بذارید جوش بیاد (اندازه آب باید اونقدری باشه که بیگل ها توش شناور باشن) و وقتی جوش اومد شکر رو بریزید توش و کمی بعد هم جوش شیرین رو اضافه کنید. من از دستم در رفت کمی بیشتر جوش شیرین ریختم ولی همین 1 ق چ کافیه.
2) مایه رومال رو آماده کنید. زرده تخم مرغ رو با شیر مخلوط کنید و با چنگال بزنید تا باز بشه. نسکافه رو توی آبجوش حل کنید و به تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید و بذارید کنار.
3) فر رو روشن کنید و دمای اون رو روی 210 درجه تنظیم کنید.
خمیر رو به آرومی از توی کاسه در بیارید و به 8 چونه مساوی تقسیم کنید. هر چونه رو پس از یک استراحت کوتاه مدت باز کنید و به شکل لوله با قطر تقریباً 5/1 الی 2 سانت در بیارید و سر و ته لوله رو به هم بچسبونید. با انگشت محکم فشار بدید تا کاملاً بچسبه و باز نشه.
نون ها رو توی سینی که با کاغذ روغنی پوشونده شده بچینید.
از اینجای کار به بعد باید سرعت عمل داشته باشید تا نونها خشک نشن. بیگل ها رو (سه تا سه تا) توی آبجوش بندازید...
و پس از 10-15 ثانیه با کفگیر دربیارید و مجدداً توی سینی فر بچینید.
از مایه رومال روی بیگل ها برس کنید...
و کمی کنجد بپاشید و سینی رو بذارید تو فر به مدت تقریباً 20-25 دقیقه تا بیگل ها حسابی پف کنن و طلایی بشن.
از توی فر دربیارید و ترجیحاً روی توری بذارید تا کمی از داغیشون کم بشه. البته من مستقیم توی سبد نون گذاشتم و بردم سر سفره!
می تونید هم باهاش ساندویچ درست کنید که اونم خوشمزه میشه. من از کالباس و پنیر چدار ورقه ای، زیتون، خیارشور و سبزی استفاده کردم.
با کره و مربای به هم ساندویچ صبحانه درست کردم که اونم خیلی خوب شده بود!
این نوع نون خیلی قدیمیه و از همون موقع به صورت حلقه ای درست می کردن. این حلقه دار بودن نون این امکان رو بهش میده که همه جای نون به یه اندازه پخته بشه. ضمن این که اون موقع ها دستفروش ها یه ریسمان از توی این حلقه رد می کردن و نون ها رو به این شکل با خودشون حمل می کردن. همه اینا به کنار، خود این شکلش اشتهای آدم رو باز می کنه و مشتری ترغیب میشه بخره!