مواد لازم برای خمیر نان:
آرد سفید ....................................... نیم کیلو
نمک .............................................. به اندازه نوک قاشق
تخم مرغ ......................................... 1 عدد
شیر خشک ..................................... 20 گرم (تقریباً 2 ق غ سرخالی)
خمیر مایه فوری ............................... 8 گرم (تقریباً 1 ق غ سرخالی)
آب ولرم ........................................... 270 سی سی
شکر دانه ریز ................................... 75 گرم
کره نرم شده ................................... 60 گرم
مواد لازم برای روی نان:
کره نرم شده ................................... 200 گرم
خاکه قند ........................................ 160 گرم
تخم مرغ ......................................... 3 عدد
نسکافه .......................................... 2 ق غ
آب جوش ........................................ 1 ق غ
پودر دارچین ..................................... نصف ق چ
آرد سفید ......................................... 200 گرم
طرز تهیه:
برای تهیه لایه روی نون (تاپینگ نسکافه ای)، کره و خاکه قند رو با همزن اونقدر بزنید تا مث کرم بشه.
بعد تخم مرغ ها رو اضافه کنید و وقتی همه تخم مرغ ها با کره مخلوط شدن نسکافه رو توی آبجوش حل کنید و به مایه اضافه کنید و هم بزنید. (میزان نسکافه می تونه بر حسب ذائقه یه مقدار کم و زیاد بشه)
آخر سر هم آرد و دارچین رو با هم مخلوط کنید و به مایه تاپینگ اضافه کنید و با همزن بزنید و وقتی آماده شد روش رو بپوشونید و بذارید توی یخچال.
برای درست کردن خمیر، آرد، شیر خشک، شکر و نمک رو با هم مخلوط کنید. خمیر مایه، آب و تخم مرغ ها رو اضافه کنید و خمیر رو ورز بدید. آخر سر هم کره نرم شده رو اضافه کنید و به مدت 5 دقیقه با دست ورز بدید تا به همچین خمیری برسید.
خمیر رو قبل از استراحت به چونه های 50 گرمی (به اندازه یه نارنگی) تقسیم کنید.
تقریباً 15 تا چونه میشه... روی چونه ها رو با پلاستیک بپوشونید و به مدت 10 دقیقه استراحت بدید.
یه مقدار کره رو به قطعات یک اندازه برش بزنید. (این کره رو توی مواد لازم ننوشتم)
دونه دونه چونه ها رو باز کنید و یه قطعه کره بذارید وسطش... (بعضی ها به جای کره از پنیر خامه ای استفاده می کنن... اونم خیلی خوشمزه میشه)
اطراف خمیر رو بیارید روی کره و ببندید.
کره رو که لای چونه ها گذاشتید، دوباره روی اونارو بپوشونید و این بار بذارید 45 دقیقه استراحت کنن.
(نون های من نزدیک 1 ساعت یا شایدم بیشتر استراحت کردن... اونایی که بچه کوچیک دارن خیلی راحت می تونن حدس بزنن چرا این طور شد!!!!!؟؟؟؟؟؟؟ اوایل خودمم تعجب می کردم چرا آشپزیام طبق برنامه جلو نمیره ولی الآن دیگه عادت کردم!!! )
فر رو روشن کنید و دماش رو روی 200 درجه تنظیم کنید. مایه تاپینگ رو از توی یخچال در بیارید و توی قیف بریزید. اگه دیدید خیلی سفته به مقدار خیلی کم آبجوش اضافه کنید.
تاپینگ رو با کمک قیف به صورت حلزونی روی نون ها بدید. این مرحله خیلی خوشایند و جالبه چون بر خلاف انتظارم اصلاً کار سختی نبود! میتونید هم با قاشق روی نون ها رو بمالید ولی حسن قیف و روش حلزونی علاوه بر جالب و دوس داشتنی بودنش (و همچنین روش اصولی و سنتیش!) اینه که ضخامت همه جاش به یه اندازه میشه.
نون ها رو بذارید توی فر و حدود 12-15 دقیقه صبر کنید. لایه رویی سریع باز میشه و روی نون رو به صورت یکپارچه می پوشونه.
این روی نون:
اینم زیر نون که باید طلایی بشه.
این نون ها رو گرم گرم با قهوه یا چای نوش جان کنید!
اینم یه نما از مقطع عرضی:
(اون وسطش که خالیه جای کره هست که آب شده!)