فاز صفر مطالعاتی برای طراحی در زمینه معماری یکی از مهترین بخش های کار یک معمار هستش و اگه کسی می خواد طرح هر بنایی رو بده اگر اول کار آشنایی کامل با اون مکان نداشته باشه و به استاندارد ها توجه نشود هیچگاه طرح در خور تحسینی نخواهد شد…
فهرست نویسی در مطالعات فاز صفر …..
![http://icivil.ir/ircad/up/uploads/13129219681.jpg](http://icivil.ir/ircad/up/uploads/13129219681.jpg)
اولین قدم برای تهیه فاز صفر تهیه فهرست مطالب می باشد . برای نمونه در زیر فهرست مطالب یک فاز صفر که می تواند برای اکثر پروژه ها مورد استفاده قرار گیرد را خدمتتان ارایه می دهم .
۱- کلیات – مقدمه
۲- تعریف پروژه
۳- ضرورت طرح
۴- نمونه های مشابه داخلی و خارجی
۵- نیازهای طرح
۶- استانداردها
۷- برنامه ریزی فیزیکی
۸- روابط همجواری فضاها
۹- تحلیل سایت
۱۰ – اقلیم
۱۱- مفهوم یابی
۱۲ طرح معماری
۱۳- سازه مناسب طرح
۱۴- تاسیسات
۱۵- برآورد کلی ریالی طرح
۱۶- زمانبندی اجرای طرح
برای ارایه یک فاز صفر مطلوب می بایستی از عناصر گرافیکی – تصاویر و جداول مناسب استفاده نمود . مثلا در روابط همجواری فضاها – تحلیل سایت – برنامه ریزی فیزیکی – دسترسی ها و … استفاده از گرافیک و تصویر و نمودار به انتقال مفاهیم کمک شایانی می کند
خود شما هم حتما همیشه یکی از دردسر های اول ترمتون و یا کلا واسه طراحی، پیدا کردن ابعاد و استاندارد های معماری هست تا بتونید جدا از اینکه یک طرح خوب طراحی کنید باید مکانی هم طراحی کنید که مهتریتن نیاز انسان در زمینه معماری یعنی آرامش رو حتما تو خودش داشته باشه و این مقوله انجام نمی پذیره مگر اینکه حتما واسه اول کار از کتاب های کمکی واسه طراحی استفاده کنید.
استاندرادهای نویفرت معماری یکی از جامع ترین کتاب هایی هستش که دانشجویان و کلا قشر معماری زیاد باهاش سروکله داره و تقریبا میشه گفت90 درصد کسانی که وقتی فاز صفر مطالعاتی رو شروع می کنن از این کتاب استفاده می کنن.
یکی از نقاط ضعف کتاب نویفرت معماری کمبود مطالب در بعضی موارد هست که برای رفع این نقیصه ها می تونید از کتاب فارسی هندبوک معماری استفاده کنید که واقعا کتاب جامع و کاملی هست و میشه گفت برطرف کننده نواقص کتاب نویفرت فارسی بشمار میاد.
دانلود با لینک مستقیم