فوت کوزه گری زن های خانه دار
ممکن است بپرسید که اگر زنی نخواهد در بیرون از خانه فعالیت خاصی داشته باشد و شغل خانه داری را برگزیند، چه راهکاری هایی می تواند او را از پیامدهای منفی در خانه ماندن؛ مثل تنهایی، انزوای اجتماعی و ... دور کرده و از همه یا بخشی از آثار مثبت اشتغال بانوان بهره مند کند؟ (البته توجه به این نکته لازم است که خانه داری، حضور در اجتماع را نفی نمی کند آن چه مهم است برنامه ریزی زنان خانه دار است.)
در پاسخ به این پرسش به چند نکته اشاره می شود:
* زنان در کنار انجام به موقع کارهای منزل با حضور در فعالیت های اجتماعی؛ مثل جلسه های قرآن، دعا و احکام، حضور در نمازهای جماعت و... می توانند مهارت های اجتماعی و ارتباطی لازم را کسب کنند.
* برای افزایش سطح آگاهی، نیاز به مطالعه است. برای این منظور بهتر است خانم ها یک برنامه منظم مطالعاتی داشته باشند و با تهیه کتاب های مفید یا عضو شدن در یک کتابخانه عمومی، درباره موضوع های مفید و موردنیاز، به ویژه مباحث اعتقادی، اخلاقی، روان شناختی، خانواده، تربیت کودک و ... به مطالعه بپردازند. برای زندگی بهتر، تربیت فرزندانی شایسته و شناخت نیازهای خود و همسر چاره ای جز مطالعه نداریم.
* خانم هایی که علاقه مند به ادامه تحصیل و کسب دانش هستند، می توانند با ثبت نام در دانشگاه های مجازی «امام خمینی»، «دارالحدیث» و غیره و نیز ثبت نام در بخش غیرحضوری «جامعةالزهرا» به این هدف دست یابند.
* برخی از خانم های خانه دار با یادگیری مهارت هایی؛ مثل خیاطی، گل دوزی، گل سازی، عروسک سازی و... سرگرم می شوند و گاه بخشی از نیازهای زندگی را نیز تامین می کنند.