ریزه کاری های خانهداری
1. پاککردن سبزی انگشت : اگر بعد از پاک کردن سبزی ، انگشتهایتان کدر و بدرنگ شده با نصف یک عدد لیموترش انگشتها را مالش دهید.
2. لکه قند یا شکر : لکه قند یا شکری که به خورد قالی رفته و چسبیده را به کمک آبی که محتوی کمی الکل است، تمیز کنید.
3. بوی بد ماهی : برای رفع بوی بد ماهی در هنگام سرخ کردن ، توصیه میکنیم کمی وانیل به نمک مورد استفاده برای ماهی اضافه کنید تا ماهیهای شما خوش عطر شوند.
4. ترکیدن سیب زمینی : اگر میخواهید هنگام پختن سیبزمینی پوست آن ترک نخورد قبل از پختن قدری کره و یا روغن روی سیبزمینی بمالید ، نه تنها ترک نخواهد خورد بلکه طعم و مزه خوبی هم پیدا خواهد کرد، همچنین میتوان قبل از پختن با چنگال چند نقطه سیبزمینی را سوراخ کرد.
5. ماهیتابه سوخته : برای پاک کردن ماهیتابه یا قابلمههایی که سوخته و ته گرفتهاند، کمی جوش شیرین روی آنها بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید تا خیس شود و بگذارید چند ساعت بماند، بعد قسمت سوخته را راحت بشویید.
6. کندن کاغذ از سطوح چوبی : برای این کار مقداری روغن مایع را روی کاغذ بمالید و مدتی صبر کنید، پس از آن با پارچهای نرم آن را مالش دهید؛ این عمل را آنقدر تکرار کنید تا کاغذ کاملاً پاک شود.
7. آب سبزیها : پس از پختن سبزیها آب آن را دور نریزید بلکه در یخچال نگه دارید، این آب میتواند به عنوان مایه برای سوپ مورد استفاده قرار گیرد یا آب آبیاری برای گلها و گیاهان باشد.
8. نگهداری کره : اگر میخواهید به گردش یک روزه بروید و از آب شدن کرهای که همراه دارید نگران هستید، میتوانید در صورت نبودن یخچال، کره را درون یک تکه پارچه آغشته به سرکه قرار دهید؛ با این روش، کره تا مدت زیادی سفت و محکم میماند.
9. ایجاد طراوات و شادابی در گلها : پس از تعویض خاک گلدان یک قاشق غذاخوری روغن کرچک را با یک لیوان آب در تمام خاک گلدان میریزیم، این کار باعث ایجاد طراوات و شادابی در گل میشود.
10. جلوگیری از سیاه شدن قارچ حین پخت : هنگام خرید باید مرغوبترین قارچ را خریداری کنید کلاهک قارچ بسته باشد بهطوری که زیرکلاهک ، شکاف دیده نشود ؛ همچنین از قارچ تیره و به رنگ قهوهای استفاده نکنید، قارچ مرغوب باید سفیدرنگ و سفت باشد. هنگام شستن نباید قارچ زیاد در داخل آب بماند زیرا آب زیادی به خود جذب میکند و هنگام پختن آب زیادی پس میدهد و همین عمل باعث تغییر رنگ قارچ خواهد شد. نکته مهم در هنگام پختن قارچ این است که باید قارچ را در مقدار کم و با حرارت نسبتاً زیاد در تابه پخت. هنگامی که قارچ روی حرارت است، متناسب با مقدار قارچ کمی آبلیمو و کره به آن اضافه کنید و در هنگام پختن مرتب هم بزیند.