0

بدسکتور چیست و چگونه میتوانیم آن را تعمیر کنم؟

tachberdee
tachberdee
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 4133

بدسکتور چیست و چگونه میتوانیم آن را تعمیر کنم؟

این متن خلاصه شده مقاله What Is a Bad Sector and How Can I Repair ItWhat Is a Bad Sector and How Can I Repair It? نوشته شده توسط Liz Cornwell می باشد.

برای اینکه بدونیم بدسکتور چیست ابتدا باید سکتور را بشناسیم ؛ سکتور عبارت است از کوچکترین واحد حافظه ( H.D.D ) که برابر با 512 byte می باشد و بد سکتور هم یعنی قسمتی از هارد که به علل مختلف خراب شده و قابلیت خواندن و نوشتن اطلاعات را ندارد.

بد سکتور ها به دو گروه سافت ( نرم افزاری ) و یا هارد ( سخت افزاری ) تقسیو میشوند که دلایل ایجاد هر کدام متفاوت از دیگری است.

دلایل عمده ایجاد بدسکتور سافت به شرح زیر است:

1- مالیوار ( یه نوع از ویروس های کامپیوتری ).

2- خاموش و روشن کردن مکرر کامپیوتر.

3- خاموش کردن ناگهانی کامپیوتر ( استفاده از دکمه پشت پاور کامپیوتر ، یا قطع برق ).

4- بالا رفتن دمای سی پی یو ( به دلیل استفاده از فن نا مرغوب ، وجود گرد و غبار و یا خشک شدن خمیر سیلیکن زیر سینی فن سی پی یو ).

5- استفاده از کابل دیتای نا مرغوب و یا با طول غیر استاندارد.

6- بالا رفتن دمای داخل کیس.

7- زخیره ناقص اطلاعات.

8- و ...

دلایل عمده بوجو آمدن بدسکتور هارد هم به شرح زیر است:

1- تماس هد هارد با دیسک ( به دلیل وارد آمدن ضربه فیزیکی ).

2- غرارگرفتن در میدان مغناطیسی قوی.

3- ورود گرد و غبار به داخل هارد.

4- و ...

از کجا بفهمیم هارد ما بد سکتور دارد؟

خیلی ساده می تونیم از نرم افزارهای موجود در اینترنت ( مثل Active Smart  و یا Crystal Disk Info ) برای چک کردن هاردمون استفاده کنیم! یا اینکه اگر موقع کپی کردن اطلاعات سیستم خطائی مبنی بر عدم توانائی در خواندن اطلاعات داد ؛ که بنده توصیه میکنم از نرم افزار استفاده بشه

راهی برای حل کردن مشکل بد سکتور وجود دارد؟

بله! برای حل کردن مشکل بد سکتور هارد ( فیزیکی ) باید هارد رو به یکی از مراکز تعمیر مجاز و تخصصی و یا اینکه نمایندگی های خدمات پس از فروش ببریم و برای بر طرف کردن مشکل بد سکتور سافت هم میتونم از نرم افزارهائی مثل قسمت چک ویندوز و یا H.D.D Regenerator استفاده کنیم.

دوشنبه 3 آذر 1393  3:06 AM
تشکرات از این پست
tachberdee
tachberdee
کاربر طلایی1

پاسخ به:بدسکتور چیست و چگونه میتوانیم آن را تعمیر کنم؟

لیست خطاهائی که ممکن است نرم افزارهای مختلف به ما نشان بدهند.

عکس ها تغییر اندازه داده شده اند ، برای نمایش بهتر ، عکس ها را در رایانه خود ذخیره کنید.

ستاره های بین دو عکس فقط برای جدا کردن عکس ها از یکدیگر استفاده شده و هیچ معنی خاص دیگری ندارد.

خطاهائی که به رنگ قرمز مشخص شده توسط نرم افزار کریستال دیسک اینفو به راحتی قابل حل کردن هستند. برای اینکار روی قسمتی که وضعیت سلامتی هارد رو مشخص کرده بروید در صفحه ای که باز میشود ، اسکرول هر سه گزینه را تا آخر به سمت چپ بکشید و روی گزینه اپلای کلیک کنید. به همین سادگی!

دوشنبه 3 آذر 1393  3:13 AM
تشکرات از این پست
Tachberdee
Tachberdee
کاربر طلایی1

برای تعمیر بد سکتور چه باید کرد؟

اگر بد سکتور شما از نوع هارد ( فیزیکی یا سخت افزاری ) باشد کاری از دست شما بر نمی آید و باید هارد را به یکی از مراکز تعمیر مجاز و تخصصی تعمیر هارد و یا یکی از ماکز خدمات پس از فروش هاردتون مراجعه کنید.

اگر بدسکتورتون از نوع سافت 0 یا نرم افزاری باشه ) میتونید از طریق نرم افزار های موجود و یا ابزار چک دیسک ویندوز برای تعمیرش استفاده کنید. که بنده توصیه میکنم که ابتدا با ابازر ویندوزی امتحان کنید و بعد برید سراغ نرم افزارهای مرتبط.

برای تعمیر هارد از طریق ویندوز مراحل زیر رو باید طی کنید.

1- هاردتون رو به سیستم وصل کنید!

2- روی درایو هاردتون راست کلیک کنید!

3- مراحل توی این عکس رو انجام بدهید!

دقت کنید که باید تیک هر دو گزینه را بزنید.

5- سیستم خود به خود ریستارت میشه!

6- صبر کنید تا مراحل کامل بشه!

اگر مشکل از این طریق حل نشد میتونید از نرم افزاری مانند H.D.D Regenerator  استفاده کنید. برای اینکار مراحل زیر را دنبال کنید.

1- نرم افزار را تهیه کرده و در سیستمان نصب کیند و رجیستر کنید.

2- رم ( حداقل 2 گیگ ) را به سیستمان متصل کنید و یا سی دی و یا دی وی دی خام را وارد دستگاره رایترون کنید.

3- نرم افزار را اجرا کنید.

4- اگر رم به سیستمان متصل کردید روی گزینه ای که در عکس زیر مشخص شده کلیک کنید و اگر قصد استفاده از سی دی یا دی وی دی را داردید روی گزینه کناری کلیک کنید.

5- صبر کیند تا نرم افزار کارش را انجام دهد.

7- سیستمتان را ریستارت کنید.

8- سیستم از طریق رم بوت خواهد شد و هاردها و رمهای متصل به رایانه شما نشان داه خواهد شد. در کنار هر کدام عدیدی نشان داده میشود ، عدد کنار هاردی را که  میخواهید  تعمیرش  کنید را وارد  کرده و دکمه اینتر را بزنید.

9- گزینه هایئی مانند عکس زیر نمایش داده خواهد شد.

گزینه اول: هارد را اسکن و تعمیر کن.

گزینه دوم: هارد را اسکن کن ولی تعمیر نکن ( فقط بد سکتورها را نشان بده ).

گزینه سوم: تمام سکتورها را دوباره مرتب کن ( حتی اگر بد هم نباشند).

گزینه چهارم: وضعیت را مشخص کن ( امار بده ).

عدد گزینه مورد نظر را وارد کرده دکمه اینتر را بزنید.

10- از شما میخواهد که سکترو شروع را وارد کنید ( از شما میپرسد که برای تعمیر و یا چک کردن وضعیت از کجا شروع کنم؟ ) بهتره عدد صفر را وارد کنید.

11- صبر کنید تا نرم افزار به طور کامل هارد شما را چک و در صورت لزوم تعمیر کند.

12- بعد از اتمام کار اگر هارد شما دارای بدسکتور غیر قابل تعمیر باشد با B و اگر دارای بد سکترو تعمیر شده باشد با R نشان داده خواهد شد.

دوشنبه 3 آذر 1393  3:46 AM
تشکرات از این پست
ariandoping
ariandoping
کاربر تازه وارد
تعداد پست ها : 16

با سلام : هر هارد دو عدد هد دارد هد writhو هد readهارد برای انتقال دیتا روی هارد از هد writeو برای خواندن دیتا روی هارد از هد read استفاده می کند به هر دلیل هد در زمان مقرر

توانایی خواندن یا نوشتن روی هارد را نداشته باشد از آن سکتور مورد نظر انصراف داده آن سکتور را به عنوان بدسکتور شناسایی می کند حال ممکن است این سکتور بد به دلیل عدم توانایی

هد برای خواندن یا نوشتن باشد خواه هد سالم اما سطح پلتر یعنی محل ذخیره اطلاعات خراب شده است و هد هر چقدر که زور میزند نمی تواند آن سکتور را بخواند و این تعریف درست

بدسکتور میباشد عدم توانایی هارد به هر دلیل در خواندن یا نوشتن سکتور

سه شنبه 12 آبان 1394  5:30 PM
تشکرات از این پست
tachberdee
دسترسی سریع به انجمن ها