0

براي کساني که با لينوکس آشنا مي شوند Linux Newbie

 
hojat20
hojat20
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 42154
محل سکونت : بوشهر

براي کساني که با لينوکس آشنا مي شوند Linux Newbie

راي کساني که با لينوکس آشنا مي شوند  

 

مفاهيم لينوکسي

14. از ترمينال نترسيد!

يکي از کلمه هايي که همواره کاربران غير از خوره کامپيوتر را حسابي مي ترساند، ترمينال است. اما ترمينال در حقيقت نرم افزاري است که دستورات را به جاي کليک هاي ماوس، از طريق صفحه کليد دريافت مي کند. اگر با ساختار فايل لينوکس آشنا شويد، بسياري از کاربران پيشرفته لينوکسي، امور مرتبط با سيستم را از طريق ترمينال سريع تر از مرورگرهاي فايل و رابط هاي گرافيکي انجام مي دهند. مطمئنا اگر کمي پشتکار و شجاعت داشته باشيد، شما نيز به همين نتيجه خواهيد رسيد.

15. بازکردن مديرفايل به عنوان ريشه

اگر واقعا با محيط گرافيکي راحت تريد، مي توانيد از طريق ترمينال، مديرفايل خود را با دسترسي مدير باز کنيد، بدين ترتيب فايل ها و فولدرهاي قفل شده ديگر قفل نيستند و به سادگي مي توانيد همانند محيط ويندوز فايل ها را بدون دغدغه دسترسي تغيير دهيد. اما مواظب باشيد که فايل هاي سيستمي را به هم نريزيد.

اگر از گنوم استفاده مي کنيد، با استفاده از دستور sudo nautilus مي توانيد مدير فايل ناتيلوس گنوم را باز کنيد و بعد از آن ديگر هيچ چيز مانع استفاده، تغيير و حذف فايل هاي سيستم شما نخواهد شد.

16. نصب برنامه هاي جديد

درست برخلاف ويندوز يا OS X، بيشتر توزيع هاي لينوکس به همراه ويرايشگر تصوير، مجموعه آفيس و نرم افزار مسنجر عرضه مي شوند و کار را ساده مي کنند، هر چند نصب برنامه ها در لينوکس بسيار ساده است. نرم افزار اوپن افيس اگرچه ظاهري قديمي دارد، اما مي توانيد فايل هاي با فرمت مايکروسافت ورد 2007 را هم ذخيره و باز کند.

در منوي اصلي خود معمولا يکي از اين دو «مدير بسته» را پيدا خواهيد کرد: Synaptic و يا Yum. اين نرم افزارها تمام فايل هاي نصب شده در سيستم شما را نشان مي دهند، همچنين فهرستي از نرم افزارهايي که مي توانيد به رايگان دريافت و نصب کنيد نيز در آنها نشان داده مي شود. کافي است يکي از آنها را انتخاب کنيد و بعد دکمه نصب را بزنيد.

17.  کتابخانه ها را بشناسيد

مدير بسته ها نرم افزارهايشان را از کتابخانه ها تهيه مي کنند، اين کتابخانه ها مرکز فايل هايي هستند که در آنها نرم افزارهاي لينوکسي قرار دارند. اين کتابخانه ها را سازمان ها يا نهادهايي که خود را وقف لينوکس کرده اند، هدايت و نگهداري مي کنند. مي توانيد از طريق بخش Software Sources کتابخانه جديدي به مدير بسته خود اضافه کنيد.

18. هميشه به روز نکنيد

مديرهاي بسته به طور خودکار نگارش نرم افزارهاي نصب شده شما را با نگارش موجود در کتابخانه بررسي مي کنند و در صورتي که نگارش به روزتر وجود داشت، پيغام ارتقا را به شما مي رسانند. اما يادتان باشد، اجباري نيست هر بار نرم افزارهاي خود را به روز کنيد. در لينوکس، کنترل همه چيز دست شماست.

19. مشکلات نمايش را رفع کنيد.

اگر با نمايش متون و عناصر گرافيکي در صفحه خود مشکل داريد و يا متون از اوپن آفيس حذف مي شوند و کارت گرافيکي تان NVidia يا AMD است، بهتر است به وب سايت سازنده برويد و درايور خود براي لينوکس را بيابيد.

20. نصب دستي درايورها

بر خلاف ويندوز، هيچ وقت نيازي به نصب درايور براي لينوکس وجود ندارد. بيشتر سخت افزارها که در هسته لينوکس به طور پيش فرض پشتيباني مي شوند. نصب دستي درايورها مي تواند سخت هم به حساب بيايد. هر چند اين روند خوب توضيح داده شده است. ايده خوبي است که قبل از شروع نصب درايور، دستورالعمل آن را پرينت بگيريد.

21. درايورها و برنامه ها کار نمي کنند؟

اگر هسته لينوکس خود را که در نامش header وجود دارد، ارتقا بدهيد، در اين صورت تمام نصب هاي دستي درايورها و کارت هاي گرافيکي و حتي برخي از برنامه ها با مشکل مواجه مي شود. اما راه حل ساده است، بايد دوباره آن ها را نصب کنيد.

22. حالت بازيابي

بسياري از توزيع هاي لينوکسي حالتي (Mode) دارند که مي توانيد با کمک آنها مشکلات سيستم عامل خود را ببينيد و متوجه شويد که چه مشکلاتي باعث عدم بوت سيستم عامل مي شود. اوبونتو در اين بخش نقش بسيار خوبي بازي مي کند و حتي گزينه اي براي تنظيم مجدد سيستم گرافيکي هم دارد.

23. قبل از پرسيدن، بگرديد

کاربران تازه وارد لينوکسي سالهاست که وجود دارند و به همين ترتيب، سوالات مرتبط با اين مسايل هم زياد وجود دارد، کافي است به محض ورود به تالارهاي گفتگوي توزيع خود، سوال را در قدم اول نپرسيد. اول يک جستجو بکنيد. در بدترين حالت  اگر هيچ راه حل يا راهنمايي براي سوال تان وجود نداشت، آنگاه سوال بپرسيد.

24. يادداشت برداريد

وب پر از راهنماهايي است که قدرت هايي فراتر از دانش فعلي تان به شما عرضه مي کنند. اين راهنماها اغلب شامل دستوراتي هستند که با کپي کردن آنها در ترمينال مي توان کار خاصي را انجام داد. اما بهتر است قبل از اعمال هر گونه دستوري، آن را در محل ديگري کپي کنيد تا درصورتي که امور به درستي پيش نرفت، بدانيد که چه تغييراتي اعمال کرده ايد.

25. واين را نصب کنيد

برخي از نرم افزارهاي ويندوزي هستند که معادل لينوکسي ندارند و يا نمي توانيد بدون آنها کارتان را راه بياندازيد. بنابراين بهتر است با کمک Wine، اين نرم افزار را در لينوکس نصب کنيد و از طريق آن برنامه هاي ويندوزي را اجرا کنيد. براي اجراي بهتر نرم افزارهاي مختلف ويندوزي، مي توانيد به مطلب سيستم عامل شماره گذشته رجوع کنيد.

و در نهايت...

مي توانيد ظاهر سيستم خود را خلاقانه کنيد و مناسب علايق خود درآوريد. طرفداران مکينتاش مي توانند به سراغ ظاهرهاي مکينتاشي بروند و طرفداران ويندوزي هم به همين ترتيب. با مراجعه به وب سايت Opendesktop.org مي توانيد تمام اين آثار هنري خلاقانه را ببينيد و استفاده هم بکنيد.

آنروز .. تازه فهمیدم .. 

 در چه بلندایی آشیانه داشتم...  وقتی از چشمهایت افتادم...

جمعه 26 آذر 1389  5:03 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها