توجه داشته باشيد كه براي معرفي و اضافه كردن سايتتان به موتور جستجو (هاي) مورد نظر نيازي نيست كه همه صفحات وب خود را وارد كنيد. و اساسا نبايد چنين كنيد چرا كه اين كار باعث مي شود تا موتور هاي جستجو از قرار دادن سايت شما در بانك خود امتناع كنند. آنها اينگونه برنامه ريزي شده اند كه چنين كاري را يك نوع SPAM براي موتور خود مي دانند.اين مقاله اولين بار در نشريه آ«آشيانهآ» منتشر شده است. فرض بر اين است كه شما هم بر روي اينترنت سايتي راه اندازي كرده ايد و اصطلاحا حضوري (فعال يا غير فعال) بر روي اينترنت داريد. مسلما براي موفقيت سايت شما بر روي شبكه جهاني لازم است تا مردم و در واقع كاربران اينترنت از اين حضور شما مطلع باشند چرا كه در غير اينصورت كسي از وجود شما، شركت و يا سازمان شما، خدمات و محصولات شما اطلاعي ندارد و چنانچه شما را نشناسند مسلما حضور اينترنتي شما نمي تواند موفقيتي براي شما و تجارت و كسب و كارتان به ارمغان آورد. چنانچه بخواهيد سايتتان بر روي اينترنت يك سايت شناخته شده باشد، بايستي حداقل يك محصول يا خدمت منحصر بفرد داشته باشيد، بايستي يك گروه بازديد كننده و بهتر آن كه مشتري بالقوه و حتي بالفعل داشته باشيد، بايستي متن و محتواي مناسبي براي سايت خود و معرفي محصول يا خدمات خود آماده كرده و بر روي سايت قرار داده باشيد، بايستي دائما سايت خود را تبليغ كنيد و به روش هاي مختلف و متعددي براي سايتتان ترافيك ايجاد كنيد. يكي از راه هاي شناساندن سايت شما بر روي اينترنت و جذب مخاطب و ايجاد ترافيك براي آن، معرفي سايتتان به موتورهاي جستجوي معروف و معتبر است. بايستي سايتتان در موتورهاي جستجو فهرست شده باشد و تازه بعد از آن است كه بايد سخت كار كنيد و بكوشيد كه همواره در ده صفحه اول آن موتورهاي جستجو قرار گيريد. يكي از راههاي قرار گرفتن سايت شما در ده صفحه اول نتايج حاصل از جستجوي واژه هاي كليدي در موتورهاي جستجو استفاده صحيح از Meta Tag ها و Web Copy مناسب است. در قسمت Meta Tag فايل هاي HTML (بخشي كه با علامت هاي HTML در سورس صفحه وب نوشته مي شود) شما از كليدواژه هاي مناسبي كه فعاليت ها، خدمات و يا محصولات شما را در بر مي گيرد استفاده مي كنيد. Web Copy نيز متني است تبليغاتي كه جهت معرفي محصول يا خدمات شما در صفحات وب سايت نوشته مي شود. سپس با توجه به محتواي سايت بايستي مقالات و مطالبي با ارزش را به صورت رايگان در اختيار مخاطبان خود قرار دهيد و آن مقالات رايگان را از طريق خبرنامه هاي رايگان سايت خود و يا سرويس هاي مشابه اينترنتي كه انتشار چنين خبرنامه هاي را بر عهده دارند در اينترنت پخش كنيد. ناشران اينترنتي موظفند مقاله هاي رايگان شما را بدون دخل و تصرف و تغيير و با ذكر نام شما به عنوان نويسنده مقاله و با قرار دادن باكس تبليغي و توضيحي شما (Resource Box) كه منعكس كننده فعاليت، خدمات و محصولات شما است و لينكي به سايتتان را نمايش مي دهد در انتهاي مقاله در خبرنامه هاي خود درج نمايند. خوانندگان مقاله شما مي تواند با كليك كردن بر روي لينك سايت شما، يكي از بازديد كنندگان و يا مشتريان احتمالي شما باشد.
مسلما پيش از آنكه بخواهيد در صفحات اوليه و بالايي نتايج حاصل از يك جستجوي اينترنتي در موتور جستجوي معلومي باشد، لازم است كه سايت خود را به موتور جستجو معرفي و اضافه كنيد. بهتر است كه موتورهاي جستجوي مورد نظر خود را از قبل تعيين كنيد و سپس به صورت دستي ( و نه با استفاده از برنامه هايي كه سايت ها را به صورت اتوماتيك يا اصطلاحا در يك لحظه اضافه مي كنند) به موتورهاي جستجوي مورد نظر اضافه نماييد. علت عدم استفاده از برنامه هايي كه براي اين منظور نوشته شده است اين است كه بسياري از موتورهاي جستجو، سايت هاي معرفي و اضافه شده از طريق اين برنامه ها را نمي پذيرند و آنها را ليست نمي كنند. اما چطور مي توان در فهرست موتورهاي جستجو قرار گرفت؟ سوال خوبي است. اساسا و ابتدا لازم است كه موتورهاي جستجوي مورد نظر خودتان را پيدا كنيد، در صفحات اول و يا ورودي سايت هاي آنها به دنبال عبارت هايي بگرديد كه اين منظور را مي رسانند: مثلا لينكهاي آ«submissionsآ«, آ«add urlآ» يا آ«add your siteآ» شما را به صفحات مربوطه هدايت مي كنند، فرم هايي در نظر گرفته شده است كه با پر كردن آنها مي توانيد سايت يا سايت هاي خود را به موتور جستجو اضافه كنيد. توجه داشته باشيد كه برخي از موتورهاي جستجو هر از چند گاه بانكهاي اطلاعاتي خود را به روز مي كنند و بنابر اين شايد لازم باشد كه هر چند وقت يكبار شما هم بانكهايشان را با اضافه كردن مججد سايتتان به روز رساني كنيد كه به اين ترتيب از حضور سايتتان در موتور جستجوي مورد نظر مطمئن خواهيد بود.
توجه داشته باشيد كه براي معرفي و اضافه كردن سايتتان به موتور جستجو (هاي) مورد نظر نيازي نيست كه همه صفحات وب خود را وارد كنيد. و اساسا نبايد چنين كنيد چرا كه اين كار باعث مي شود تا موتور هاي جستجو از قرار دادن سايت شما در بانك خود امتناع كنند. آنها اينگونه برنامه ريزي شده اند كه چنين كاري را يك نوع SPAM براي موتور خود مي دانند. يك آدرس وب يا دامنه اينترنتي براي اضافه كردن سايت به موتور جستجو كفايت مي كند و بقيه كارها را خود موتور جستجو انجام مي دهد. داشتن صفحه نقشه سايت به اضافه كردن ساير منابع و صفحات سايت شما به موتور جستجو كمك مي كند و موتور جستجو اصطلاحا سايت را Crawl يا Spider مي كند و لينك به لينك صفحات داخلي سايت شما را تجزيه و تحليل مي كند. اگر صفحه اي در سايت داشته باشيد كه به آن لينك نشده است، آن صفحه معملا از ديد جستجو گر موتور جستجو پنهان مي ماند و يا به عبارت ديگر از نظر موتور جستجو غير قابل جستجو در سايتتان دست نخورده باقي خواهد ماند.
از اين سايت ها و موتورهاي جستجو مي توانيد شروع كنيد :
Parsifa http://www.parsifa.com/
Google http://www.google.com/addurl.html
Yahoo http://docs.yahoo.com/info/suggest/
MSN and Inktomi http://free.submit-it.com/msnsubmit.htm
Dmoz Directory (مورد استفاده AOL ) http://dmoz.org/
All the Web http://www.alltheweb.com/add_url.php
Alta Vista http://addurl.altavista.com/
Info Space http://www.infospace.com/info/submit.htm
Jayde http://search.jayde.com/cgi-bin/addurl.cgi
Northern Light http://www.northernlight.com/docs/regurl_help.html
Scrub the Web http://www.scrubtheweb.com/addurl.html
Starting Point http://www.stpt.com/?L=submit_form
Visca http://www.viscaonline.com/
What You Seek http://www.whatuseek.com/addurl.shtml