تاس كباب یكی از خوراكهای خوشمزه گوشتی قدیمی است كه آن را همراه مواد و سبزیجات مختلفی درست میكنند.
خانمهای كدبانو نیز طی این سالها بنا به سلیقه خود سبزیجات دیگری را به آن اضافه كردهاند كه در میان آنها، میوه ی به، این غذا را به یك "غذای پاییزی" تبدیل كرده و باعث خوش طعم شدن آن شده است.
بنابراین با توجه به اینكه به از جمله میوههایی است كه مدت زمان طولانیای در بازار یافت نمیشود، از فرصت استفاده كرده و خاطرات گذشته را با پختن این خوراك لذیذ زنده كنید.
مواد لازم برای 4 تا 5 نفر:
ـ گوشت گوسفندی بدون استخوان نیم كیلو
ـ پیاز 5 عدد متوسط
ـ هویج 5 عدد متوسط
ـ سیبزمینی 2 عدد بزرگ
ـ به 2 عدد متوسط
ـ بادمجان 2 عدد بزرگ
ـ آلو 300 گرم
ـ رب گوجهفرنگی یك قاشق سوپخوری
ـ زردچوبه یك قاشق چایخوری
ـ دارچین یك قاشق سوپخوری سرخالی
ـ روغن 3 تا 4 قاشق سوپخوری
ـ نمك و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه:
1- ابتدا گوشت را پاك كرده و به صورت ورقههای باریك 2 در 4 سانتیمتری ببرید. پیازها را پوستكنده و حلقهحلقه كنید. این كار را در مورد هویجها به صورت برشهای اریب انجام دهید. به را نیز پس از پوست كندن به شكل هلالی ببرید. بادمجانها را هم پوست كنده و به صورت حلقهای برش بزنید. حالا آلوها را نیز شسته و در ظرفی حاوی آب خیس كنید.
2 ـ قابلمهای آماده كرده و كمی روغن در آن بریزید. سپس حلقههای پیاز را در 2 ردیف، كف ظرف بچینید. حالا ورقههای گوشت را روی پیازها قرار دهید.
پس از آن مقداری آلوی خیسشده، چند ورق هویج، به و سپس بادمجان را به ترتیب روی هم بچینید. این كار را دوباره با همین مواد تكرار كنید تا مواد تمام شود. حالا حدود 1 تا 2 لیوان آب در قابلمه بریزید و با در بسته روی شعله ملایم اجاق گاز بگذارید تا مواد كمكم بپزند.
نكته: حین چیدن لایههای مختلف سبزیجات، مقداری نمك، فلفل، دارچین و زردچوبه نیز روی مواد بپاشید.
3 ـ از طرفی دیگر، سیبزمینیها را پوست كنده و حلقه حلقه ببرید. سپس حلقهها را با چاقو نصف كنید.
هنگامی كه پخت مواد بهخصوص گوشت داخل آن به مرحله پایانی نزدیك شد، نوبت به اضافه كردن سیبزمینیها و رب گوجهفرنگی میرسد. حلقههای سیبزمینی را روی مواد بچینید و رب گوجهفرنگی را در آب موجود در خوراك حل كنید و بگذارید پخت خوراك تكمیل شود.
نکات :
1- اگر سیبزمینی را در مرحله اول اضافه كنید تا پایان پخت غذا، سیبزمینیها له میشوند.
2- این غذا به خاطر وجود آلو و به، طعم و مزه شیرینی دارد؛ بنابراین اگر به خوردن خوراكی ترش و شیرین تمایل دارید، میتوانید همزمان با اضافه كردن نمك، فلفل و ادویه، كمی هم گرد لیمو عمانی یا گرد غوره در آن بریزید.